Gullwing Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Witam szanownych forumowiczów , mam chęć zakupić nowego multica jak w tytule z ostatniej generacji . Mam pytanie ,do jakiej maksymalnej gramatury mogę go używać . Jesli ktoś może mi podpowiedzieć to z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Miałem poprzednią generację. Intuicyjnie podpiąłem pod zestaw do 40g i raczej tej gramatury nie przekraczałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Mam pytanie czy premier jest słabszy od np stx gdzie on jest w hierarchii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Używam premiera I i II generacji,drugą generację używam od dwóch sezonów w gramaturze 20-75gr i śladów zużycia brak na podzespołach.Multik mega uniwersalny daje rade od 5gr myślę że to 75gr krzywdy mu nie zrobi przez długi czas , podwójny hamulec odśrodkowy i magnetyczny pozwala dopasować się do każdych warunków nad wodą Z czystym sumieniem mogę polecić wszystkim I i II generację a myślę że w najnowszej na gorsze nic się nie zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Do jerkowania jeden i drugi się nada. Jeśli miałbym mieć obydwa, do cięższej orki przeznaczyłbym STX-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Że strony Abu wynika ze premier jest droższy od stx i tu pytanie jakie są bebechy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Specjalistą nie jestem stx nie widziałem rozebranego ale w premierze nie ma się do czego przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 A nowego premiera za 600 można na ebay trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Na allegro tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Ja mam sto ze szpula od premiera rzucam 10 - 70 gram... Bez wrażenia na maszynie.... Brak problemów z brodami przyinimalnej wiedzy o obsłudze multika ... Tylko dobra linka musi być.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 STX i Premier bebechy mają takie same. Kwestią jest konstrukcja hamulca. W stx jest bloczkowy i magnetyk, natomiast w premierze sam magnetyk. Z moich doświadczeń (posiadam i używam oba multiki) To premier lepszy jest do zastosowań lajtowych i medium właśnie z racji hamulca, powyżej 40g na końcu linki już nie daje rady, i tu jest przewaga stx gdzie można włączyć bloczki i nawet 100g nie jest mu straszne bo wyhamuje. Natomiast dół mają taki sam czyli 4-5g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 STX i Premier bebechy mają takie same. Kwestią jest konstrukcja hamulca. W stx jest bloczkowy i magnetyk, natomiast w premierze sam magnetyk. Z moich doświadczeń (posiadam i używam oba multiki) To premier lepszy jest do zastosowań lajtowych i medium właśnie z racji hamulca, powyżej 40g na końcu linki już nie daje rady, i tu jest przewaga stx gdzie można włączyć bloczki i nawet 100g nie jest mu straszne bo wyhamuje. Natomiast dół mają taki sam czyli 4-5g.Kolego w premierze sam magnetyczny jest w pierwszej generacji i tego do lajta używam a w następnych generacjach już podwójny jest bloczki plus magnetyczny i ten do 75 gr u mnie ogarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Pacek222 możliwe że tak jest. Ja tam się w tych generacjach nie ogarniam. Mam premiera i STX-a. Z obu jestem bardziej niż zadowolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Premier nad stx dolnym zakresem góruje moim zdaniem bardzo udane konstrukcje jeszcze dorzucić do zestawu Revo Toro muszę i pełny przekrój będę miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Chcesz kupić stare Rewo Toro? Będzie ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Nie nowe poluje w dobrej cenie FM mnie wkurzył ostatnio bo by już było :'( ale nie tylko mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gullwing Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Jak zwykle dużo mi wyjaśniliście ,serdeczne dzięki . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi