Gugcio Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 http://www.pzw.org.pl/511/wiadomosci/29830/60/prezydium_zarz adu_okregu_pzw_z_siedziba_w_opolu Takie cos znalazlem na innym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 barwena1977 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Konkretnie po....ny jest ten okręg .Zaczynam doceniać działalność swojego okręgu mając na uwadze to co się dzieje w innych.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jeziorm 1 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 nie no to jest chyba jakis żart...pewnie powodem jest zjadanie ikry przez bolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Na niektórych odcinkach Odry (nie będących pod władaniem PZW), również nie ma okresu ochronnego dla bolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 biosteron Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 http://www.pzw.org.pl/511/wiadomosci/29830/60/prezydium_zarz adu_okregu_pzw_z_siedziba_w_opolu Takie cos znalazlem na innym forum. Człowiek docenia coś dopiero gdy to straci,motywowali się pewnie tym, że ryba nie jest atrakcyjnie smakowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomy Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Stare dziady siedzą przy okowicie i myślą aż właśnie coś takiego wymyślą.A na miejsce Bolenia najlepiej mułojada karpa wpuścić albo sovieta amura. Tfu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fishbartek1 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Witam panowie co do tej uchwały to i tak dobrze że tylko na takim odcinku znieśli okres ochronny bo wiem z dobrych żródeł że chcieli to zrobić na całej Nysie!!Też jestem nie zadowolony z takich posunięc starsi panowie z PZW tłumacza to zmniejszeniem sie ilości płoci łowię na tych odcinkach nysy kłodzkiej i jak pozwolą nadal na takie tłuczenie bolenia to za rok góra dwa nie bedzie co łowić wiem co mówie jestem nad Nysa regularnie i widze co ci miesiarze robią!!! pzdr Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gugcio Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Jak wiecie u mnie nie w niemczech nie ma okresu ani wymiaru ochronnego na bolenia jak i suma Naszczescie nieliczne grono Lowcow Boleni sklada sie glownie z wedkarzy etycznych. Niestety jak wszedzie zawsze znajda sie czarne owce wsrod Nas. Dziwie sie ze w Polsce probuja zrobic to samo aczkolwiek wiadomo jak to wszystko funkcjonuje. Miejmy nadzieje ze nieprzetrzepia Bolka w tym regionie. W niemczech padl w tym roku np. zakaz polowu Wegorza i to calkowity obejmujacy kilka okregow. Sam wegorzy nie lapie ale sami mozecie zrozumiec oburzenie innych slyszac ze to oni przyczyniaja sie do wyginiecia wegorza w europie Co kraj to obyczaj a niby jestesmy w Uni Pozdrawiam i zycze polamania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 http://www.pzw.org.pl/511/wiadomosci/29830/60/prezydium_zarz adu_okregu_pzw_z_siedziba_w_opolu Takie cos znalazlem na innym forum. Ta uchwała to kpina P.S Spójrzcie jak się nazywa prezes ZO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zanderix Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Pozwolę sobie na cytat z filmu Seksmisja ... no żesz KURWA MAĆ... - czy w tamtejszym okręgu nie ma ani jednego któremu by się chciało? To ja tu na Żuławach załatwiam górny wymiar ochronny na bolki , a tamtejsze (i tu znowu cytat, tym razem z 13 posterunku) BEZMÓZGIE YETI dopuszczają się takich bezeceństw. I tu, nie siląc się wogóle na złośliwości stwierdzam, że nazywając się Magdziarz Magdziarz faktycznie można intelektualnie zaimponować kolesiom bucefałom zza biurka. P.S.Tak mi się wydaję. Zanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jack Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Witam.Aż mi wstyd, że jestem członkiem Okręgu Opole i do tej pory starałem się być z tego dumny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 _iVo_ Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Być może nieznane obcym względy przemawiały za wprowadzeniem w życie tej uchwały, jednak nie mogłem się powstrzymać i dodałem po uchwałą komentarz.. ciekawe jakie lobby wywarło nacisk na ZO Opole? uchwala została podjęta jednogłośnie, wiec może brane było pod uwagę coś, co czyni bolenie nie mile widzianymi.. a ja nie mogę się doczekać Odrzańskich bolków.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fishbartek1 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Najbardziej przerażające jest to że nie tylko gliżdziarze marudza o boleniu jako chwaście to takie same głosy padają ze strony kół wędkarskich że bolka jest za dużo i wyjada wszystko co pływapoprostu nie ma z kim dyskutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomy Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Po prostu kula w łeb,a nawet szkoda patrona gwóżdż w pałe.Ja nie mam słów i odpuszczam temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinesz Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 @Zanderix,Niestety Areczku masz rację - ta uchwała to jakiś ponury żart z poprzedniej epoki ...Jeśli miałbym dopisać do tego jakąś teorię spiskową, to może trzech panów nie w łódce (nie licząc psa), ale po ang. łódce doszło do wniosku, że boleń to ryba, którą najtrudniej wytrzebić, bo i relatywnie trudno ją złowić, i niesmaczna siakaś - no to trzeba zdjąć okres i limit, to się stworzy odpowiednie warunki, żeby na przyszłość dostać jeszcze więcej kaski na zarybienia :angry: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 A po co komu w PZW bolek? Ryba kłopotliwa, zjeść ciężko(niektórzy i tak potrafią), a takich starszych panów co siedzą sobie nad moją zaporówką na wpuszczanego karpika to w....ia na maksa. Nie dość, że złowić się nie da, to nawet czasem jak się przypadkiem trafi to co z nią zrobić? Mielić trzeba a to dużo zachodu. To ryba dla tych nowych pomylonych co pływają łódkami łapią i wypuszczają. Po co oni wogóle łowią? I po co nam bolenie skoro nie da się ich zjeść?A wogóle to zabronić spinningu albo dodatkowe opłaty przywalić. I za łódki też a co.Takie dyskusje prowadzę sobie często pływając po Żywcu, z wieloma(niekoniecznie starszej daty) kolegami po kiju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Uchwała w zasadzie nie ma chyba mocy prawnej, gdyż żadne uchwały okręgów nie mogą być w sprzeczności z RAPR, a tam stoi, że: ? 8 2. Obowiązują następujące wymiary ochronne ryb :- boleń do 40 cm (..) 3. Ustala się następujące okresy ochronne ryb :- boleń - od 1 stycznia do 30 kwietnia 7. Wprowadza się następujące limity ilościowe ryb do zabrania z łowisk:(..) 7.2. W ciągu doby / w godz. 0.00 - 24.00 / (..) - boleń, karp, lipień, pstrąg potokowy, amur biały, sandacz, szczupak, brzana / łącznie / 3 szt. (..) Dodatkowo, w tym samym, ósmym paragrafie napisano, że: 11. Uprawniony do rybactwa w obwodzie rybackim w uzasadnionych przypadkach ma prawo do zaostrzenia wymiarów, okresów ochronnych i limitów ilościowych ryb. Furtki w drugą stronę nie zostawiono... Uchwałę wiec chyba można zaskarżyć do ZG jako niezgodną z Regulaminem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gaDza Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 I tu, nie siląc się wogóle na złośliwości stwierdzam, że nazywając się Magdziarz Magdziarz faktycznie można intelektualnie zaimponować kolesiom bucefałom zza biurka. Zanderix Zanderix,Prezes Okręgu opolskiego nazywa się ,,normalnie Marian Magdziarz, ktoś przekręcił podpis na tej uchwale.Prezes Magdziarz jest udanym i lubianym Prezesem nie tylko w macierzystym okręgu, wprowadził wiele naprawde dobrych uchwał.Wiem, że On nie był pomysłodawcą tej uchwały i nie wim czym Prezes się kierował ją podpisując. Niestety ta uchwała jest dla mnie też chora, mam nadzieję że szybko ktoś wróci po rozum do głowy...Co do samej Nysy na tamtym odcinku, to faktycznie bolenia jest tam dużo, ale to tylko w okresie gdy bolek wchodzi ze Zbiornika do rzeki na tarło. Może przez ten krótki czas ,,miejscowi nie zdołają wytłuc wszystkich. ps.Parę dni temu w Opolu pojawiła się informacja o złowieniu na omawianym odcinku rzeki bolenia o rozmiarach takich, że gdybym zamieścił tutaj jego wymiary, wszystkie moje natępne posty na tym forum uważane były by za żarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zanderix Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zanderix,... Prezes Magdziarz jest udanym i lubianym Prezesem nie tylko w macierzystym okręgu, wprowadził wiele naprawde dobrych uchwał.Wiem, że On nie był pomysłodawcą tej uchwały i nie wim czym Prezes się kierował ją podpisując. ... Podpisując uchwały, jest się ich współautorem - nie ważne czy postrzegane są jako cacy czy jako be.Więc jako kibic z innego okręgu oceniam faceta po czynie jego. Jeśli by ktoś napisał, iż jegomość ów wraz z kompanią wprowadził poważne obostrzenia celem ochrony ryb, uwierz mi - równie gorące pochwały bym wynosił pod jego adresem. Z tego co napisałeś wnioskuję, iż zależy Ci na dobrym imieniu ww. oraz dobru rybostanu tamtejszego okręgu - może pogadaj z facetem, być może uda się coś uratować. Jako argumentów użyj poszczególnych postów z tego wątku. Jeśli Ci się uda - ODSZCZEKAM WSZYSTKO CO NAPISAŁEM. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Gadza dawaj te wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Nie wiem czym sie kierowano przy pracach nad ta uchwala. Raczej nie zdrowym rozsadkiem ani danymi... Gdyby to nie 22kwietnia moznaby bic brawo nad super zartem prima aprilisowym. Kibic czy nie kibic, nikt nikogo nie nie uwiazal jak chlopa do ziemi i istnieje mozliwosc, zeby mozna bylo odwiedzac i inne lowiska. Jakoz widze, ze w niektore rejony nie bedzie po co jezdzic, co dziwi, ze nikomu nie zalezy na moich pieniadzach.No to bedzie po staremu, tzn. bedziemy jezdzic po Szwecjach, Norwegiach, Hiszpaniach a to co u nas bedzie sobie kapiało. Z tego co pamietam nie jest to jedyny ciekawy pomysl tamtego okregu. Innym bylo spowodowanie likwidacji naprawde fajnie dzialajacego osrodka na Turawie.No i moze tak ma wlasnie byc, zeby przyjezdnego wedkarza z miejsca odrzucało.Pogratulowac pomyslow i oby tak dalej Gumop.s.Jezeli ktos sie pod czyms podpisuje to to cos oznacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerwz Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Jak wszyscy wiecie boleń ryba wredna. Po pierwsze ochlapuje spokojnie wędkujących emerytów co biorąc pod uwagę występujące w tej grupie wiekowej liczne schorzenia sercowe może doprowadzić do ich przedwczesnego zejścia. Po drugie realizując słuszną ideę zarybień wpuszcza się różne cenne wędkarsko rybki które przez tegoż rozbójnika bolenia są zjadane jak też i płoszone co źle wpływa na ich przyrosty wagowe i powoduje utyskiwania wędkarzy ż4e łowić nie ma co. Po trzecie to q..a zapłaciłem w tym okręgu składkę i za moją kasę ciężko się ktoś napracował coby to uchwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gugcio
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi