luksaj Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Ubiegłej nocy ukradli mi na posesji silnik z mojej łajby . Zwracam się do was z prośbą , jak by przypadkiem trafił ktoś na ten silnik to proszę o kontakt telefoniczny 501862401 lub na priv. Nagroda za pomoc w odzyskaniu silnika Dokładniejsze dane silnika Mariner F 13,5 hp four storke Numer Seryjny : OP520436dodaje też fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trout master Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Eeeeeehhhhhhhhh. Dalej "dziki" kraj. Współczuję. P. S. Jaka powinna być wielkość gaśnicy na "statku" wg przepisów?Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tobiasz92 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Eeeeeehhhhhhhhh. Dalej "dziki" kraj. Współczuję. P. S.Jaka powinna być wielkość gaśnicy na "statku" wg przepisów?Dzięki za odp. § 12. 1. Statek powinien być wyposażony w odpowiednie gaśnice w liczbie określonej w zależności od jego wielkości, przeznaczenia, mocy urządzeń napędowych i wyposażenia stwarzającego zagrożenie pożarowe.3. Dopuszcza się stosowanie gaśnic wodnych lub pianowych, jeśli dostosowane są one do klasy pożarowej, która jest najbardziej prawdopodobna w przypadku pożaru w pomieszczeniu, w którym się znajdują.7. Statek o długości równej lub mniejszej niż 20 m (...) powinien być wyposażony w gaśnice proszkowe o wielkości napełniania 2 kg. Minimalna liczba gaśnic jest zależna od długości statku i wynosi:1) do 10 m - (1 + s) gaśnic,2) powyżej 10 m do 15 m - (2 + s) gaśnic,3) powyżej 15 m do 20 m - (3 + s) gaśnic, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trout master Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Dzięki @tobiasz. Wlasnie nie łapałem do końca z tym "s" ale wiem że ma być min 2 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tobiasz92 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Dzięki @tobiasz. Wlasnie nie łapałem do końca z tym "s" ale wiem że ma być min 2 kg. Reszta przy czym "s" oznacza liczbę dodatkowych gaśnic w zależności od mocy silników napędowych i wynosi: 1 gaśnica dla silników o mocy 50-100 kW oraz dodatkowo 1 gaśnica powyżej 100 kW.8. Dodatkowe gaśnice, o których mowa w ust. 7, powinny być równomiernie rozmieszczone w miejscach widocznych i łatwo dostępnych.9. Gaśnice powinny być tak rozmieszczone, aby znajdowały się przy każdej zejściówce oraz, w miarę możliwości, w odległości nie większej niż 1 m od stanowiska sternika i 2 m od kuchenki.10. Na statku dopuszcza się stosowanie innej niż określona w ust. 7 liczby gaśnic, jeżeli przy zastosowanej wielkości napełnienia nie przekraczającej 6 kg zachowana jest ta sama skuteczność gaśnicza.§ 13. Wymagań, o których mowa w § 12, nie stosuje się do statków przeznaczonych wyłącznie do uprawiania sportu lub rekreacji:1) o długości kadłuba nie przekraczającej 3,5 m;2) bez napędu mechanicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mordeo Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Miałeś go jakoś zabezpieczonego? Czy był tylko do pawęży?Bardzo współczuję i życzę szybkiego odzyskania silnika i ukarania sprawcy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) 1] Na jednostce powinna się znajdować 1 gaśnica 2kg do 100KW silnika a jak będzie 2 lu3 ale 1 kilogramowe jest łamaniem prawa czy nie, nigdzie się o tym nie pisze? 2] Koło ratunkowe które było wyprodukowane 10lat wstecz nie mające aktualnej homologacj może być użyte? Spełniające wszelkie zasady aktualnej budowy technicznej czy musi być wymienione na nowe? 3]Kamizelki pneumatyczne z wszelkimi certyfikatami na rok 2010 nie używane i w stanie technicznym idealne muszą być wymienione na nowe? 4 Czy policja może nałożyć mandat osobie pływającej na łodzi wiosłowej lub z małym silnikiem z wypożyczalni za brak bosaka, odbojników, apteczki ? A jak tak, to jak to się ma do wypożyczalni tych łodzi. Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Z pewnością luksaj w tym celu założył temat... A podwieszony post widzieli ?? http://jerkbait.pl/topic/49246-obowi%C4%85zkowe-wyposa%C5%BCenie-%C5%82odzi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 A w Szwecji na kanałku prowadzącym do jeziora Hjalmaren stoi kilkanaście łódek z silnikami, niektóre mają nawet zrywki i jakiś nikt ich nie kradnie. A w Polsce zlodziejstwo to sport narodowy niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 luksaj Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Miałeś go jakoś zabezpieczonego? Czy był tylko do pawęży?Bardzo współczuję i życzę szybkiego odzyskania silnika i ukarania sprawcy.Niestety nie miałem był tylko przykręcony do pawęży , ale do głowy mi nie przyszło że ktoś tak po prostu wejdzie mi na posesje i z pod wiaty ukradnie mi silnik z łodzi . Drogą lekcje nauki zaufania do ludzi dostałem . A dzisiaj dowiedziałem się że tej samej nocy okradli dwie remizy OSP na sąsiedniej i na mojej wiosce i gwizdnęli agregaty prądotwórcze , piły motorowe i inne tam rzeczy . Po prostu masakra , łapy złodziejom powinni odrąbywać takie prawo powinno dominowa na świecie w tedy świat lepiej by funkcjonował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 No co ty, zaraz łapy odrąbywać. A miłość do bliźniego, resocjalizacja i wiara w drugiego człowieka ?Mnie tam pociągneli Passata a wcześniej CZ 350 w starych czasach i .... trzymam łodź w garażu a konia pociągowego do niej pod chmurą A od czasu jak się przeniosłem na wiochę pod miastem to nic mi nie ginie z posesji. Sąsiedzi też nie sygnalizują żadnych kradzieży. Żeby tylko lepkoręcy się nie dowiedzieli, że jest jeszcze taka wieś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Niestety nie miałem był tylko przykręcony do pawęży , ale do głowy mi nie przyszło że ktoś tak po prostu wejdzie mi na posesje i z pod wiaty ukradnie mi silnik z łodzi . Drogą lekcje nauki zaufania do ludzi dostałem . A dzisiaj dowiedziałem się że tej samej nocy okradli dwie remizy OSP na sąsiedniej i na mojej wiosce i gwizdnęli agregaty prądotwórcze , piły motorowe i inne tam rzeczy . Po prostu masakra , łapy złodziejom powinni odrąbywać takie prawo powinno dominowa na świecie w tedy świat lepiej by funkcjonowałNo to masz dużą podpowiedz kto to mógł być, obcy by nie wiedział gdzie szukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
luksaj
Ubiegłej nocy ukradli mi na posesji silnik z mojej łajby . Zwracam się do was z prośbą , jak by przypadkiem trafił ktoś na ten silnik to proszę o kontakt telefoniczny 501862401 lub na priv. Nagroda za pomoc w odzyskaniu silnika
Dokładniejsze dane silnika
Mariner F 13,5 hp four storke
Numer Seryjny : OP520436
dodaje też fotkę
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi