mpruszek Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Czyli na jeziorze na gumce ok 2-5 g już powinno być ok? A generalnie jak oceniasz to wędzisko? Inazume używam pod sandacza na lekko (na rzece) Dla mnie ten kij jest zajebisty. Bardzo szybki, akcja typowo szczytowa, a pod rybą ok 3 kg pięknie się ugina trzymając pewnie rybę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 A co myślicie o Quantum Hyper Cast Pro Tour Jig 2,45 m 3-15 gr? Ma ktoś jakieś doświadczenie z tym wędziskiem? Będzie lepsze niż Mikadosy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Dodam że lexus ma bardzo duży minus a są to przelotki osadzone blisko blanku.... Przez to klei się żyłka do wędki .... Dodatkowo przynajmniej ja mam co chwilę okrecona szczytowke żyłka.... Na co trzeba zwracać uwagę ponieważ przy rzucie jak będzie owinięta żyłka to na pewno strzeli szcytowka. Jak byś chciał to moj lexus jest w dziale giełda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Uniwersalny to może być rozpuszczalnik....wędka niestety musi być spasowana do metody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ergie1 Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 WitamJa mam Quantuma Hyper Casta 2,45 do 15 g. Kijek super, bardzo ładnie się wyważą, tolerancyjny zarówno w dół , czyli poniżej 3 g da się rzucić, i wytrzyma śmiało 15 g gumki.Świetna akcja, szczytowa,cięty, ostry kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Jest uniwersalny kij- Skyblade Adrenalin 5-100g wyrzutu,choć raczej przeznaczony na grubszy przyłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Zebco Rincho 2, 7m cw 5-60g.Łowiłem tym kijem 2 sezony.To byl UNIWERSAŁ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemfish Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Najbardziej uniwersalnym kijem z jakim miałem do czynienia był (i jest bo ma u mnie dożywocie) HM 62 Pike Dragona. Konstrukcja nader już leciwa, ale ma wszelkie cechy uniwersała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Najbardziej uniwersalnym kijem z jakim miałem do czynienia był (i jest bo ma u mnie dożywocie) HM 62 Pike Dragona. Konstrukcja nader już leciwa, ale ma wszelkie cechy uniwersała! Ja też bardzo polubiłem tego HM Pike. Ryby z niego nie spadały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 "Zebco Rincho 2, 7m cw 5-60g.Łowiłem tym kijem 2 sezony.To byl UNIWERSAŁ!"I co go spotkało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Quantum crypton shotgunMam starą wersję 2,7m, 5-30gRzuca od tych 5 i można go przeciążyć do ok 40g. Szczytówka poddaje się łatwo za to w dolniku ma dużo mocy.Minusem jest bardzo krótki dolnik i cienki uchwyt, wędka jak to mówią leci na pysk. Nie jest mega szybka, czułość na wysokim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwan krk Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Witus tego mikado sobie odpuść. To nie kij pod twoje wymagania. Słusznie koledzy powyżej doradzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Leżał 3-4 lata za szafa.A potem dałem kol.Nie mam juz z tym kol.kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Leżał 3-4 lata za szafa.A potem dałem kol.Nie mam juz z tym kol.kontaktu.Jeżeli to chodzi o Zebco Rhino to jeden z lepszych patyków jaki widziałem. Mój kumpel go ma i nie zamieni na nic innego za żadne skarby. Szczupaka 1 m+ w Szwecji to wyciągał na kiju do góry bez podbieraka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 To może tego kolegę trochę za jajka popodnosić? Efekt byłby pewnie ciekawszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Obecnie moim uniwersałem jest Fenwick GS70M-MF-2 7-21g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczko Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Mogę ci polecić z własnego doświadczenia Robinson cortez light spin 2,7 7-25g. U mnie sprawdził się nawet na sandałka na lekko.Na alledrogo widziałem ostatnio używkę w bardzo dobrym stanie za jakieś 150 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 To ja jeszcze dorzucę do znudzenia Power Loop Spinning 270 10-40g,tylko znajdźcie gdziekolwiek ten kij . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 To ja jeszcze dorzucę do znudzenia Power Loop Spinning 270 10-40g,tylko znajdźcie gdziekolwiek ten kij .http://www.berlin.de/special/kleinanzeigen/detail/379796109/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 http://www.berlin.de/special/kleinanzeigen/detail/379796109/No to muszę przyznać,że rynek obrodził . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz1966 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 To ja jeszcze dorzucę do znudzenia Power Loop Spinning 270 10-40g,tylko znajdźcie gdziekolwiek ten kij .WitamPower loop jest dla mnie wędką może nie super uniwersalną, ciężar wyrzutu na blanku 10-40g to pomyłka delikatnie mówiąc. Moim zdaniem zakres przynęt to od dołu paproszek na główce 0,5g obrotówka Meps long "00" do powiedzmy guma na 8-10g, wobler przy drobnej pracy do 8 max 10cm i powiedzmy obrotówka "4". Powyżej to już mordęga choć da się rzucić znacznie większym ciężarem. Jednakże gdybym był zmuszony pojechać nad nieznaną wodę i mógłbym zabrać tylko jeden kij prawdopodobnie wziął bym właśnie Power loopa Mój Power loop wyjął więcej delikatnie ( za skórkę ) zaczepionych ryb różnej wielkości od kilka deko do kilka kilo niż wszystkie pozostałe wędki które posiadam bądź posiadałem razem wzięte :-) Posiadam Power loop 270 i Twin power 300. Obie są już pełnoletnie i na pewno się z nimi nie rozstanę - po prostu łowienie nimi sprawia mi ogromną frajdę i przyjemność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 (edytowane) WitamPower loop jest dla mnie wędką może nie super uniwersalną, ciężar wyrzutu na blanku 10-40g to pomyłka delikatnie mówiąc. Moim zdaniem zakres przynęt to od dołu paproszek na główce 0,5g obrotówka Meps long "00" do powiedzmy guma na 8-10g, wobler przy drobnej pracy do 8 max 10cm i powiedzmy obrotówka "4". Powyżej to już mordęga choć da się rzucić znacznie większym ciężarem. Jednakże gdybym był zmuszony pojechać nad nieznaną wodę i mógłbym zabrać tylko jeden kij prawdopodobnie wziął bym właśnie Power loopa Mój Power loop wyjął więcej delikatnie ( za skórkę ) zaczepionych ryb różnej wielkości od kilka deko do kilka kilo niż wszystkie pozostałe wędki które posiadam bądź posiadałem razem wzięte :-) Posiadam Power loop 270 i Twin power 300. Obie są już pełnoletnie i na pewno się z nimi nie rozstanę - po prostu łowienie nimi sprawia mi ogromną frajdę i przyjemność.Januszu,ale mówisz o kiju Power Loop Zander z ruchomymi pierścieniami uchwytu kołowrotka,czy Power Loop Spinning z klasycznym uchwytem?Bo to dwa zupełnie inne wędziska i na PL Spinning to potęga w stosunku do wersji Zander,którą mam (miałem) i rzeczywiście,to delikatny kij,choć szczupak 70 cm wyjeżdża dość szybko. Edytowane 11 Listopada 2015 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz1966 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Tak masz rację obydwa Power loop i Twin power mam z przesuwanymi-ruchpmymi uchwytami. Uwielbiam takie uchwyty, może nie ma takiego kontaktu - przenoszenia drgań ale za to wędka idealnie leży w ręku. Przynajmniej w moim przypadku. Co do wytrzymałości to moim zdaniem świadczy o niej czas użytkowania ok 20 lat. Wstyd się przyznać ale na miom Power loopie największą rybą był karp ok 8 kg na paproszka na żyłce o ile panietam 0,14. Wysłane z mojego SM-G386F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) No to PL Spinning byłby świetnym uzupełnieniem wersji Zander,ja mam sentyment do tego kija,a mam zamiar załatwić sobie drugi taki kij plus jeszcze coś z Diaflasha,tylko źródełko gotówki musi trysnąć,bo na razie susza . Edytowane 12 Listopada 2015 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba67810 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 uniwersał to według mnie kij od 5-25g 240m ta sie tym połowić wszystko w każdej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi