Kamil_Be Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Cześć. Używał ktoś tego kija? Chce czegoś do żab, popperów, myszy i od biedy do agresywnego prowadzenia wormów. Mam HMG do 1oz ale jest za mocny, Finezze 7-25 to bardziej agresywny opad a z kolei Smallmouth XF do 5/8 ma za miękki szczyt. Ewentualnie Slop-n-frog ale boje się że będzie za mocny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 2 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Odświeżam pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 skoro hmg jest za mocny to zapomnij o slop-n-frog,mam ten kij tylko L.tournamentanapewno jakis x-fast 17lb by styknal,chociazby swim jig finesse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 2 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Właśnie dla mnie 20 lb kij do żab jest za mocny i łowię trochę inaczej niż jankesi swoimi żabami. Często sięgam po żaby Zebco i podobne, które mają "prawdziwe" nóżki a nie jak Mann's nogi w stylu chwosta, podobnie też prowadzę poppery i szczury. Prowadzę je bardzo drobno i powoli a do tego potrzebuję czegoś w stylu MLXF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 (edytowane) nie tylko jankesi tak lowia,wynika to ze specyfiki polowu bassow,kij 30lb i linka 60lb to podstawowy zestaw do zab,najzwyczajniej w swiecie bass wydzierany jest na sile ze swojego domu czasem nawet wraz z kolacja Edytowane 2 Maja 2016 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 2 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Owszem, ale u nas w taki sposób łowi się co najwyżej szczupaki i to nie metrowe tylko mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Kamil ja bym na Twoim miejscu celował w cos pod... Woblery - rozumiem ze zależy Ci na dosyc tępej szczytowe i w miarę szybkiej akcji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 2 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Mam od niedawna X9 Phenixa skróconego do 2,03 i jeszcze nie próbowałem go do żab ale może być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Kamil jesteś zadowolony z żab zebco? Do tej pory to najgorsza żaba jaką spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Owszem jestem. Tylko prowadzę ją wolno delikatnie podciągając by nogi pracowały jak trzeba. To nie SuperFrog Mann'sa by agresywnie prowadzić. Teraz zakupiłem kolejną sztukę, gdyż poprzednie zostały porozrywane przez pajki Odnalazłem spokój ducha. Phenix X9 to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi