pickok Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Ja testowalem jednego Mcmio pracuje tak jak salmo slider plus praca ogona bardzo interesująco, niestety nie sa tanie i mój został w pierwszym dniu na zaczepie ;(( Ale na pewno znów wyląduje w moim pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Dobra jak tylko znajdę czas to zamówię ze 3 na spróbowanie .. Może na jesienne ząbiaki będą nr1 kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 W basie mają dobrą cenę , czekam na wypłatę i zamawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Odświeżam. Rozpoczynam przygodę z castingiem i mam podobny dylemat. Wg. Was lista TOP JERK, na start, to: 1. S. Slider 10 2. S. Fatso 10 3. S. Sweeper 10-12 Kolory: "płotka" i "pike" Zamierzam wykorzystać również woblery S. Skinner 10-15, S. Perch 12-14 i S. Fatso Crank / pływające / na, które łowię obecnie tradycyjnym zestawem. Nie mam doświadczeń z "większymi" przynętami innych producentów, możecie coś polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Slider 10, Skiner 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Fatso 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Za cholerę nigdy nie miałem brania na skinera. Nie leży mi ta przynęta, Chyba wymienię ją na coś innego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Zacznij Skinerem łowić jak jerkiem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aztekaztecki Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 (edytowane) Panowie, jak to u was jest z utratą waszych przynęt ? Kupiłem ostatnio zestaw castingowy (black rock 10-35 i SX 3gen), zakładałem salmo 10F i poleciał daleko daleko w krzaki, zarośla. Okazało się że nawaliła agrafka przy przyponie.. Dziś stracony Savage Gear belly up, bardzo podobała mi się jego praca, ale może jutro uda mi się go odzyskać. Szczerze mówiąc to bardzo boli mnie serducho jak przynęty za prawie 40zł lecą daleko daleko.. Czy często tracicie przynęty przy rzucie ? Nie wiem jaką mam u siebie plecionkę, bo kupiłem z nawiniętą, podobno 12-14 PP, ale od dziś łowię tylko i wyłącznie gumami, do czasu aż nie kupię jakiejś pletki, tu chyba skuszę się na dragona JIGGIN BRAID (niby do 20kg, ale nie wiem jak w rzeczywistości..). Więc - boli was serducho ? Edit : Ktoś może się wypowie o plecionce do sliderów 10 tonących ? One chyba mają po 46g Edytowane 9 Maja 2015 przez Aztekaztecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Jasne, że boli. Ale to taki test castingowca W zeszłym roku w momęcie rzutu blisko 100u gramowym jerkiem, przy maksymalnie naładowanym kiju, coś strzeliło przy przynęcie. dynamika rozładowania blanku była tak wielka, że kij wyrwało mi z łapy i odfrunął za burtę łodzi. Tylko mogłem popatrzeć jak Dragon Ultima + Daiwa Alphas 150 pięknie idą na dno (czyli ok 1500pln)...czyli wszystko pred Tobą A z plecionką do 10S się nie obcyndalej. Minimum 0,22 a najlepiej 0,25 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Za cholerę nigdy nie miałem brania na skinera. Nie leży mi ta przynęta, Chyba wymienię ją na coś innego. Na skinnera 10 łowiłem bolenie i szczupaki na rzece, bardzo dobrze się nim łowi za przeszkodami w zawirowaniach / wstecznych prądach, gdzie trudno dobrze wyeksponować inną przynętę. Niektóre brania były widowiskowe, szczególnie na przytrzymaną i podszarpywaną pod powierzchnią przynętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Panowie, jak to u was jest z utratą waszych przynęt ? Kupiłem ostatnio zestaw castingowy (black rock 10-35 i SX 3gen), zakładałem salmo 10F i poleciał daleko daleko w krzaki, zarośla. Okazało się że nawaliła agrafka przy przyponie.. Dziś stracony Savage Gear belly up, bardzo podobała mi się jego praca, ale może jutro uda mi się go odzyskać. Szczerze mówiąc to bardzo boli mnie serducho jak przynęty za prawie 40zł lecą daleko daleko.. Czy często tracicie przynęty przy rzucie ? Nie wiem jaką mam u siebie plecionkę, bo kupiłem z nawiniętą, podobno 12-14 PP, ale od dziś łowię tylko i wyłącznie gumami, do czasu aż nie kupię jakiejś pletki, tu chyba skuszę się na dragona JIGGIN BRAID (niby do 20kg, ale nie wiem jak w rzeczywistości..). Więc - boli was serducho ? Edit : Ktoś może się wypowie o plecionce do sliderów 10 tonących ? One chyba mają po 46gDla początkującego 30 LB a najlepiej 40. Coś sprawdzonego typu PP lub Stren. Pewny sprzedawca na forum. Pawł @Psulek. Agrafki minimum Spinwal. I hamulec rzutowy (odśrodkowy lub magnetyk) mocniej dokręcony. Łagodny wymach. Nie taki jak spinem. Po braniu delikatne rzuty aby zakleszczoną plecionkę odwinąć.Kup trochę jerków po 10 zł do treningów. Najlepiej pływających.. To tyle na szybko. Odstrzały zdarzają się nawet doświadczonym jerkmanom. Ostatnio podczas 20 godzin łowienia tez sztukę odstrzeliłem. Rzut pod duży wiatr i niewyregulowanie magnetyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Łoj tam coś ci tam Robert ubyło z kolekcji ( którą szybko nadrobiłeś )A u mnie Sweeper 12/14 ,Kenart Dancer i na końcu klasyka Slider 10F/SJasne, że boli. Ale to taki test castingowca W zeszłym roku w momęcie rzutu blisko 100u gramowym jerkiem, przy maksymalnie naładowanym kiju, coś strzeliło przy przynęcie. dynamika rozładowania blanku była tak wielka, że kij wyrwało mi z łapy i odfrunął za burtę łodzi. Tylko mogłem popatrzeć jak Dragon Ultima + Daiwa Alphas 150 pięknie idą na dno (czyli ok 1500pln)...czyli wszystko pred Tobą A z plecionką do 10S się nie obcyndalej. Minimum 0,22 a najlepiej 0,25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Witam dokładnie boli i to bardzo ostatnio poszły mi dwa slajdery ale dopiero zaczynam tak wiec jesjeste.em przygotowany na straty.Co do łownosci to moge powiedziec tylko o s7 takimi łowiłem na tradycyjny zestaw kolory naturalny płoć i okoń zależnie od zbiornika , miałem też z niebieskim grzbietem i co najlepsze na nowym jeziorku KILER szesc sztuk w dwie godzinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Plećka stren sonic braid 40lb, przypony spinwala /nie wolframy, surfstrand, ja akurat mam do ok 20kg, 46lb chyba/ - zestaw polecany na forum, ja się dostosowałem i póki co jestem mega zadowolony - do przynęt o masie do 70g.Slider 12S leci pięknie, rzucam mocno bez zastanowienia.Jerk 100g.... wyrzut delikatniejszy i spoko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 U mnie ostatnio na sam szczyt zawędrowały Buster Jerk II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigbite Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 (edytowane) Popieram,buster jerk II to numer jeden rowniez u mnie Edytowane 10 Maja 2015 przez bigbite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Ja ostatnio miałem nie złe wyniki na Sweeper 12/14, a od czwartku będę orał Dargin "Melkami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Tymczasem widzę, że stado szczupoli goni rybkę Nemo! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Ja porobiłe sobie parę slidero podobnych wobów, ale mają inna pracę i kolorystykę ,która może być bardzo skuteczna .Jestem w fazie testów i jak narazie jeden maluch...Testuje też usilnie Jaca 17 ale jak narazie 1 branie ...Kupiłem okazyjnie (15zł) kilak sliderów 12 i też muszę przetestować. No i fatsiak 14 w barwach okonia z podkładem fluo też czeka na swoją okazje...Chcę jeszcze zrobić sobie parę wobków bardziej wydłużonych niż slider , ale narazie muszę przetestować to co mam ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztyniak Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 U mnie ostatnio na sam szczyt zawędrowały Buster Jerk II.Te Bustery to na prawdę super przynęta ja dopiero zacząłem się w nie zaopatrywać na jesień będę miał już całe stado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madaro Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 WitamZaczynam zabawę z jerkami i chciałbym zaopatrzyć się na początek w trzy sztuki buster jerk ll. Proszę o wasze opinie jakie kolory polecacie na rozruch.Proszę o pomoc ze wzglęu na cenę tych jerków i ograniczenia finansów.Dziękuję za wszystkie opiniePozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Najtaniej można je chyba kupić tutaj: http://www.lureshop.eu/catalogsearch/result/?q=buster+jerk+II 13,70 EUR sztuka.Ma ktoś tańsze źródło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigbite Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Za 16.49$ są na ebay ale tylko 15cm????Pisałem do nich czy maja buster jerka II ale niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 http://www.angeln-shop.de/strike-pro-buster-jerk-2.html?s=19641&gclid=CJbQua-yv8UCFcuWtAodSw0ALAMoze tu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi