Tomek88 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 U mnie ten duet to póki co podstawa na płytką wodę. Przyczepiłbym się tylko do magic swimmera, że powinien być tak samo pokryty warstwą ochronną jak stick shad, aby nie gubił farby, można się jedynie domyślać, że warstwa ochronna wpłynęła by negatywnie na refleksy świetlne, które odbija, bo błyska bokami z daleka aż miło Zauważyłem ciekawą zależność. Co prawda obie przynęty mają na swoim koncie duże ryby, ale na magic swimmera nie miałem jeszcze malucha poniżej 75cm...przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Ja raczkuję w "jerkowaniu", ale z każdym tygodniem moje pudło z jerkami staje się coraz bardziej pełne. Z wielką nadzieją czekam na dzień, kiedy złowię swoją metrówę, bo jak dotychczas mój szczupakowy rekord, to 94 cm. Edytowane 16 Stycznia 2016 przez grisza-78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 A u mnie strasznie ,zaczynałem od 7 cm a teraz 10 ,12,15 kiedytosię skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 ...skończy?! Jesteś dopiero w połowie drogi! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NERO Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Ja zaczynam od 16,18.. Boję się jak to się skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 A czasami 7-10 jest skuteczniejsze . Przynajmniej miałem tak w Finladii 12-15 miaływ dupie a 7-10 żarły do 116 cm .Choć116 nie mój 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Witam Zazwyczaj zaczynając rozmowę o jerkach większości przychodzi na myśl slider salmo, ale... Co po za nim. Zbieram żołnierzy na następny sezon i zastanawiam się gdzie szukać. Salmo znamy wszyscy, strike pro, savage gear, czy są jakieś mniej znane firmy produkujące ciekawe jerki? Może jakieś na rynku amerykańskim, japońskim? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Jerkbait z rynku hamerykańskiego i japońskiego to po naszemu minnow Lepszych niż produkowane w Europie raczej nie znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Jerkbait z rynku hamerykańskiego i japońskiego to po naszemu minnow Lepszych niż produkowane w Europie raczej nie znajdziesz.No nie koniecznie USA gdzie są musky robione też są zwykłe jerkbaity - w sensie europejskie. Przyenty o których piszesz tak czesto są nazywane jerkbaitami ale tu raczej chodzi o sposob ich prezentacji przykład https://www.muskyshop.com/modules/cart/navigate.php/nav_id/10/page/1/page/2 też jerkbaty Co do JP - tak szczerze to nie spotkałem sie z typowym jerkbaitem - tam królują swimbaity, jerkbait minnow oraz jerki ale gumowe Możesz poszukać w przyenetach walk the dog / seinking pencil ale rozmiaru "dużego " tam nie doświadczysz - zazwyczaj do 12 cm maks Co do szukania przynet - w sumie to chyba polski rynek pozwala zaspokoic najwieksze wymagania w tych czasach, no i jeszcze pozastają nasi twórcy http://www.evergreen-fishing.com/goods_list/goods_list_22lure.php?vctg_no=4&vcts_no=29&vctt_no=1&g_no=4&r=2&s_no=29 http://www.evergreen-fishing.com/goods_list/goods_list_22lure.php?vctg_no=4&vcts_no=31&vctt_no=1&g_no=4&r=2&s_no=31 Jak widać typowych jerków nie ma za to są ciekawe poweirzchniowce i spinerbaity a tu coś big game http://www.evergreen-fishing.com/goods_list/goods_list_22lure.php?vctg_no=4&vcts_no=65&vctt_no=2&g_no=4&r=2&s_no=65 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Przejrzyj wątek Spinnermana jerk o nazwie FatBoy 11cm w czerwcu w Szwecji nieźle na nie połowiliśmy a wiem że Adam coś fajnego planuje większego kalibru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Pytałeś o inne firmy,ja bardzo lubię Zig-Zaga(Bait Time).Kupiłem kilka sztuk tu na Jerku i bardzo dobrze się z nimi dogaduję.Powie ktoś że to kopia Slidera-nie mam pojęcia który był wcześniej,mało mnie to w sumie interesuje.Bardzo dobrze wykonane,uważam że zasługują na uwagę i sprawdzenie.Na razie używałem tylko tonących dziesiątek,są jeszcze siódemki i piętnastki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Dzięki panowie, czyli Ameryki w Ameryce nie odkryje Jakby ktoś też robił listę podobną to na nowy sezon z trochę innych przynęt mam zamiar mocno przetestować 1. Savage 3D Roach2. Westin (mają dosyć fajna deskę w ofercie) 3. Osp bent minnow4 megabas giant dogx 5. Duo.pencil6. Jackall magallon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 nie zapomnij o zaltach dziwne to, a rok temu w SE odczarowały mi wodę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Dzięki panowie, czyli Ameryki w Ameryce nie odkryje Wpędzisz się w koszta co najwyżej. Popatrz na północy i wschodzie Europy jak koniecznie chcesz opuszczać rodzime podwórko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Mel Handmade Lures Bardzo skromny koleś i robi zajebiste jerki PozdrM 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 (edytowane) Witam U nas płytko i jerki dobrze sprawdzają się SALMO Slider 10 S,F.i ZIG ZAG 7CM-10CM Darka Lisiewicza.Ostatni zakup takiego szczupaka może się sprawdzi... Edytowane 7 Listopada 2016 przez woblerek48 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Dzięki panowie, czyli Ameryki w Ameryce nie odkryje Jakby ktoś też robił listę podobną to na nowy sezon z trochę innych przynęt mam zamiar mocno przetestować 1. Savage 3D Roach2. Westin (mają dosyć fajna deskę w ofercie) 3. Osp bent minnow4 megabas giant dogx 5. Duo.pencil6. Jackall magallonMegabass ( trzynajmy sie proszę poprawnych nazw ) to typowy walk the dog niż nasz Jerkbait :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Z niewymienionych fabrycznych a którymi lubię machać to: -Sebile Stick Shad 155SU-Fox Rage Hitcher 120-River2Sea Wide Glide 200S 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Megabass ( trzynajmy sie proszę poprawnych nazw ) to typowy walk the dog niż nasz Jerkbait :-)Jasne Duo pencil też jest tego typu woblerem. Na duo już kilka szczupaków złowiłem, bardzo dobra przynęta powierzchniowa. Pracuje niesamowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 (edytowane) to tak na szybko wyjęte z 2 pudełek, jeden z nich to wobler ze sterem jest SIEK, Strike Pro (nawet kilka), SG, Izumi, i troche HM no i chyba nawet Jaxon Edytowane 7 Listopada 2016 przez wuran 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 (edytowane) Mel Handmade Lures Bardzo skromny koleś i robi zajebiste jerki PozdrMHmm... czy skromny to nie wiem ... ale jerki rzeczywiście zacne! Znalazły u mnie miejsce w pudełku pt. "...mam ze sobą zawsze" a niełatwo tam trafić Edytowane 7 Listopada 2016 przez robbertzam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Odkopię temat, trudno nie było, niespełna 3 lata kurzu. Rynek sztucznych przynęt rozwija się coraz szybciej, nowości gonią nowości a za nimi biegną kopie. Co prawda temat w założeniu dotyczył jerków i one też najbardziej mnie interesują, ale zapytam ogólnie o przynęty -te na Szczupaki- jak dziś Wasze "top 5" wygląda, czy w ostatnich latach coś uległo zmianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.el Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Odkopie temat ponownie, może teraz będzie więcej odpowiedzi tuż przed sezonem.Jakie jerki z waszej topki powędrują jako pierwsze do wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polifem8 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 U mnie numerem 1 jest Glapa Sieka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 slider i buster jerk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi