Skocz do zawartości

Ranking jerków - jakie używacie

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli nic się nie dzieje na płytkim bajorze, a chcę złapać cokolwiek to buster jerk suspending lub shallow (C478F-słońce, C714 lub C038- pochmurno), guppie 11cm shallow (brown sugga- mam tylko ten kolor), prorex lazy jerk 12cm (live pike), kolejność nie przypadkowa.

• Like 2

A o Westinach swimach co myślicie?

ze swimem jakoś nie potrafię się dogadać, mam 3 lub 4 od kilku lat próbuje na nie coś złowić niestety bezskutecznie za to sweeperem można zdziałać cuda [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Naprawde używacie tak dużych pzynęt jak buster 15 cm :blink:?

Myślałem, ze 10-12cm będzie ok i takie kupiłem w wiekszości.

No cóż, trzeba kupić z jedną sztukę na testy.

post-71003-0-72325500-1681485214_thumb.jpgpost-71003-0-13185700-1681485244_thumb.jpgpost-71003-0-60890600-1681485255_thumb.jpg

Mniejszych busterów nie stosuję, jeszcze więcej glutów by się czepiało, w big bandita też nie wymiary walą. 

• Like 4

Jerkami łowię tylko na płytkiej wodzie z gęstym zielskiem i tam dla mnie zdecydowany nr 1 to Salmo Jack F.

Nr 2 Sweeper 14cm

Jak te nie działają to zakładam coś z agresywną grzechotką typu buster jerk lub westin swim. Jak nic nie działa to szanse dostaje Fatso F i nieraz ratuje honor. Wszystko w naturalnych malowaniach szczupaka/płotki

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

• Like 3

attachicon.gif 11.jpgattachicon.gif 22.jpgattachicon.gif 33.jpg

Mniejszych busterów nie stosuję, jeszcze więcej glutów by się czepiało, w big bandita też nie wymiary walą.

88d272f78eeeebfb360f6cdf61590061.jpeg

Edytowane przez lukaszkosciukiewicz
  • Like 2

A możesz podesłać jakieś fajne kolory? Żebym nie musiał każdego po 5 sztuk na testy kupować.

Jak chcesz możesz na priv :)

Mogę , tylko czy jest sens. To co u mnie działa nie koniecznie będzie u Ciebie. U mnie na dwóch wodach w odległości 20km działają zupełnie inne kolory. Na jednej najlepiej sprawdzają się jerki w kolorze lina, karpia, leszcza i płoci a na drugiej w kolorze okonia i szczupaka. Tak samo jest z pływalnością, na jednej wodzie tylko wersje pływające i suspending a na drugiej najlepsze są tonące. To jak z kolorem spotted bullhead, ludzie się rzucili , w pewnym momencie nie szło nigdzie kupić a później rozczarowanie bo Trumann łowił a ja nie :D
  • Like 3

Mogę , tylko czy jest sens. To co u mnie działa nie koniecznie będzie u Ciebie. U mnie na dwóch wodach w odległości 20km działają zupełnie inne kolory. Na jednej najlepiej sprawdzają się jerki w kolorze lina, karpia, leszcza i płoci a na drugiej w kolorze okonia i szczupaka. Tak samo jest z pływalnością, na jednej wodzie tylko wersje pływające i suspending a na drugiej najlepsze są tonące. To jak z kolorem spotted bullhead, ludzie się rzucili , w pewnym momencie nie szło nigdzie kupić a później rozczarowanie bo Trumann łowił a ja nie :D

a i ja polowilem [emoji1787]

Mam jednego seledynowego okonia 13 cm. Szczupaki go lubią. Wadą jest kiepskie lakierowanie, jerk wygląda jakby w ogóle nie był lakierowany tylko malowany i szczupaki oczywiście te malowanie szybko zdrapują.

To prawda. Mam 10cm. Lakierowanie słabe. Ale ładnie lusterkuje.
  • Like 1