Michal_ Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Jeśli nic się nie dzieje na płytkim bajorze, a chcę złapać cokolwiek to buster jerk suspending lub shallow (C478F-słońce, C714 lub C038- pochmurno), guppie 11cm shallow (brown sugga- mam tylko ten kolor), prorex lazy jerk 12cm (live pike), kolejność nie przypadkowa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 A o Westinach swimach co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Dla mnie swim to nie jerk, łowie nim na zwijanego (zazwyczaj szybko) z pauzami, jest bardzo skuteczną przynętą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Buster Jerk, Buster Jerk II. Praktycznie każdy z moich innych jerków miał "swój dzień" ale statystycznie to Bustery dały mi najwięcej ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Salmo sweeper 14 dla mnie wybór nr 1 [emoji123] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 A o Westinach swimach co myślicie? ze swimem jakoś nie potrafię się dogadać, mam 3 lub 4 od kilku lat próbuje na nie coś złowić niestety bezskutecznie za to sweeperem można zdziałać cuda [emoji16] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Może to kwestia opanowania przynęty i jej roboczogodzin... ale mi Sweepery za bardzo się nie sprawdziły, także Slidery z mojego arsenału nie wyróżniają się łownością na tle konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.el Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 (edytowane) Naprawde używacie tak dużych pzynęt jak buster 15 cm ? Myślałem, ze 10-12cm będzie ok i takie kupiłem w wiekszości.No cóż, trzeba kupić z jedną sztukę na testy. Edytowane 14 Kwietnia 2023 przez FoH ! Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Naprawde używacie tak dużych pzynęt jak buster 15 cm ? Myślałem, ze 10-12cm będzie ok i takie kupiłem w wiekszości.No cóż, trzeba kupić z jedną sztukę na testy. Mniejszych busterów nie stosuję, jeszcze więcej glutów by się czepiało, w big bandita też nie wymiary walą. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Jerkami łowię tylko na płytkiej wodzie z gęstym zielskiem i tam dla mnie zdecydowany nr 1 to Salmo Jack F. Nr 2 Sweeper 14cm Jak te nie działają to zakładam coś z agresywną grzechotką typu buster jerk lub westin swim. Jak nic nie działa to szanse dostaje Fatso F i nieraz ratuje honor. Wszystko w naturalnych malowaniach szczupaka/płotki Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 (edytowane) 11.jpg 22.jpg 33.jpg Mniejszych busterów nie stosuję, jeszcze więcej glutów by się czepiało, w big bandita też nie wymiary walą. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 14 Kwietnia 2023 przez lukaszkosciukiewicz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Przyłów na bustera 15 [emoji1787] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Moje Top 5 1. Salmo Slider 122. Salmo Sweeper 143. Buster Jerk 154. Westin Swimm 125. Rapala X-Rap Haku 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.el Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Moje Top 51. Salmo Slider 122. Salmo Sweeper 143. Buster Jerk 154. Westin Swimm 125. Rapala X-Rap Haku 14A możesz podesłać jakieś fajne kolory? Żebym nie musiał każdego po 5 sztuk na testy kupować.Jak chcesz możesz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 A Kaszuby używacie ? Jak Wam się sprawdzają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 A możesz podesłać jakieś fajne kolory? Żebym nie musiał każdego po 5 sztuk na testy kupować.Jak chcesz możesz na priv i czy tonące, czy pływające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.el Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 i czy tonące, czy pływające No to juz zależy chyba od wody na jakiej sie łowi.Ale ja dopiero raczkuje w połowie szczupaka więc mogę sie mylić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 A możesz podesłać jakieś fajne kolory? Żebym nie musiał każdego po 5 sztuk na testy kupować.Jak chcesz możesz na priv Mogę , tylko czy jest sens. To co u mnie działa nie koniecznie będzie u Ciebie. U mnie na dwóch wodach w odległości 20km działają zupełnie inne kolory. Na jednej najlepiej sprawdzają się jerki w kolorze lina, karpia, leszcza i płoci a na drugiej w kolorze okonia i szczupaka. Tak samo jest z pływalnością, na jednej wodzie tylko wersje pływające i suspending a na drugiej najlepsze są tonące. To jak z kolorem spotted bullhead, ludzie się rzucili , w pewnym momencie nie szło nigdzie kupić a później rozczarowanie bo Trumann łowił a ja nie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Okoniowy twich 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkMój ulubiony kolor Bustera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Mogę , tylko czy jest sens. To co u mnie działa nie koniecznie będzie u Ciebie. U mnie na dwóch wodach w odległości 20km działają zupełnie inne kolory. Na jednej najlepiej sprawdzają się jerki w kolorze lina, karpia, leszcza i płoci a na drugiej w kolorze okonia i szczupaka. Tak samo jest z pływalnością, na jednej wodzie tylko wersje pływające i suspending a na drugiej najlepsze są tonące. To jak z kolorem spotted bullhead, ludzie się rzucili , w pewnym momencie nie szło nigdzie kupić a później rozczarowanie bo Trumann łowił a ja nie a i ja polowilem [emoji1787] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Mój ulubiony kolor Bustera Mam w kilku wersjach, a mało stosuję a i ja polowilem [emoji1787] Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJa też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 A Kaszuby używacie ? Jak Wam się sprawdzają ?Mam jednego seledynowego okonia 13 cm. Szczupaki go lubią. Wadą jest kiepskie lakierowanie, jerk wygląda jakby w ogóle nie był lakierowany tylko malowany i szczupaki oczywiście te malowanie szybko zdrapują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Łowił ktoś na Kamatsu Slow glider ? Nadaję się to do łowienia ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Mam jednego seledynowego okonia 13 cm. Szczupaki go lubią. Wadą jest kiepskie lakierowanie, jerk wygląda jakby w ogóle nie był lakierowany tylko malowany i szczupaki oczywiście te malowanie szybko zdrapują. To prawda. Mam 10cm. Lakierowanie słabe. Ale ładnie lusterkuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi