Skocz do zawartości

Warsztaty wędkarskie - kołowrotki - konserwacja i modernizacja

zenek

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Warsztaty wędkarskie - kołowrotki

Do czego ten świat doszedł. Wykłady jak na uczelni. Pełen podziw.

Zapraszam tego pana do mnie,to wytłumaczę na czym polega prawidłowe usuwanie luzów. Opcja z wycinaniem podkładek regulacyjnych z jakiejś tam blaszki kojarzy się z ratowaniem sprzętu rodem z " made in Rosija".

"Wykład" na temat środków smarnych przedstawia wiele,wiele do życzenia.

Niestety 200 lat panowania ruskich wywarło znaczący wpływ na kulturę techniczną.

• Like 1

A ja bardzo sobie cenię rosyjską myśl techniczną,mam dwa silniki do łodzi-Saluta i Wichra,oba mają spokojnie po 30 lat,mechanik,który czasami je serwisuje twierdzi,że taki silnik o wiele więcej zniesie (raz przetestowałem Wichra) niż wysublimowany japończyk,w którym nawet blok jest jak z papieru,a w ruskim dobry szlif i jazda,nie wspominając o kosztach (u mnie remoncik 350 zeta,w japońcu prawie 10x tyle).

Z resztą hamburgery korzystają z rosyjskiej myśli technicznej,bo sami w kosmos jakoś nie bardzo są w stanie polecieć :D

• Like 1

warto by bylo sie zastanowic ktory z tych silnikow bylby bardziej przychylny srodowisku 

Na pewno ten,który jest prostszy w budowie,jest trwalszy i ma mniej części,które trzeba wymieniać,a których wytworzenie i utylizacja bardzo obciąża środowisko. To tak,jak z autami-czasami trzeba wymienić pół auta,żeby naprawić usterkę,zamiast mieć łatwy dostęp do wielu elementów.

Edytowane przez CM Punk