Skocz do zawartości

JERKBAIT w RYTMIE dobrej MUZYKI

francisco scaramanga

Rekomendowane odpowiedzi

Buckethead, rzadko słuchany, zapewne większość z Was Go nie zna. To ex-gitarzysta Gunsów, oto On:

Oczywiście to nie jego twarz. Występuje w masce. Obecnie jego bucket jest bez logo KFC. Przestali Mu płacić. Ale to i tak myślę, iż jest lepszy od Slasha.

Dziadki w akcji. Ach, ten David:

Edytowane przez Novis
  • Like 3

po latach słuchania  metalu lata 80/90 Judast  , Accept , W.A.S.P ,TSA , Running Wild , Motorhead , Kreator , Slayer  idt  ..    koniec  90  -tych   to Guns  ( to było walnięcie  sceną  metalową  )  ostatnie lata  sporo Jazzu / Soul  Krall, Badu , Kent

, Casidy , ( wspaniałe covery Beatlesów ) Bożym  itd ..w  przerwach   Rammstein  (super klip  keine Lust  itd .. )  ostatnio  nastąpiło  znowu " walnięcie " / zachwyt  Greta van  Fleet -  wcześniej kol. kogut  już  wpiął  ich  klipy  , a niedługo

po dwóch  Ep- kach  wydają pierwszy LP  .  Przyznam   dawno nie  czekałem  z taką  ciekawością  na płytę  ,  super muzykalna  , naturalna  w zachowaniu  na scenie i poza nią   grupa  , z jakąś taką  pozytywną  energią  i radością

wspólnego  grania  ......bez nadymania   i nieco z dala   od otaczającej   Nas  komercji i kiczu ... oczywiście moim  zdaniem ..

Edytowane przez Maciej 77

• 2 tygodnie później...

Zapuśćmy się w zakątki Andre. Trzeba przyznać, iż rozmach jest:

Skoro już jesteśmy w orkiestralnym temacie, Abba kiedyś wydała płytę "Arrival", piękną zresztą.Oto to instrumentalne nagranie:

Wiecie, ile jest wykonań tego utworu? Milion. Jedno z nich:

Edytowane przez Novis
  • Like 2

Moje uszanowanie ponownie,

Jako że mam osobliwy gust muzyczny to pewno ten "progressive rockowy" kawalek nie każdemu z Was przypadnie do gustu. Ale zapodam. Jestem pewien że jak powiada Ferdynand Kiepski "niejednemu z Was się oczy otworzą ...gdy mnie sie zamkną.." :lol:  Dla mnie to podstawowa muza,  ktorej slucham. Nr 3 po  "Dream Theater" i  "Threshold". Kapela w PL mało znana, nieczesto puszczana w stacjach radiowych, zaryzykował bym tezę nawet  że.. zupełnie! wogóle..Taki mamy klimat. Ale co tam. Niewielka strata, Zenek Martyniuk swietnie wypełnia tę misę.. znaczy..niszę.. :D.

"Flying Colors"  to jeden z wielu projektów  Steve Morse'a ( ex Deep Purple), ktory zrobił parę lat temu z Mike Portnoyem. Nazwiska te na rynku progresywnego ( i nie tylko) rocka w USA to jak we flyfishingu  kolowrotki  Ari't Hart czy "Abel". :). Jeden z wielu moich ulubionych- All Falls Down :rolleyes:jedziemy:

Jesli przypasiła pioseneczka ... to jeszcze jedna;  (wsłuchajcie sie jak chodzi bass! Megabass.. :o ) :

Dziękuje uprzejmie za uwagę.. :)

Edytowane przez border river
  • Like 2

W lipcu miałem fajną historię. 

Za Maidenami przejechałem troszkę Europy, byłem na blisko 20 koncertach na kilku trasach, aż w końcu LN zorganizowało dwa koncerty w Krakowie.
Dzień przed pierwszym z dwóch występów poszedłem z kumplami na piwo z nadzieja że uda się spotkać któregoś z muzyków mojej ukochanej kapeli, bo miałem info że są w Krakowie już od środy - koncerty piątek, sobota.

Pod Wawelem udało się napotkać Adriana w trakcie... łowienia ryb :)

post-47601-0-17185500-1538597286_thumb.jpg

Spytałem czy można fotkę i pogadaliśmy chwile o wędkowaniu. Odeszliśmy z kumplem by nie przeszkadzać, a po kilku minutach zawinął sprzęt i sam podszedł na pogawędki. Trwało to ok 15 minut. Super oduczcie jak idolowi możesz podpowiedzieć, gdzie i jak ma łowić,a do tego nie spławia cię tylko sam chce porozmawiać. Wysłałem go nieopodal na dobre miejsca pod spławik/grunt i z tego co wiem, w piątkowy poranek łowił na tym stanowisku :)
Wpadłem też na głupi pomysł. Czy coś złowi czy nie, to w trakcie koncertu wrzucę mu na pamiątkę... pluszowego karpia .

post-47601-0-71172600-1538597817_thumb.jpg

Już na samym początku koncert, a stałem vis a vis Adriana, dostrzegł co mam w rękach i tylko się roześmiał. Z racji że, chciałem wrzucić to na bisach, odłożyłem maskotkę pod barierkę. W trakcie koncertu parę razy udało się złapać kontakt wzrokowy i dwa razy pytał - po ruchach warg - "where is the fish ?". 
Na bisach wrzuciłem karpia. Widać było, że troszkę resztę zespołu to zaciekawiło i rozbawiło. Niby człowiek stary koń. Ale kurła jak mnie to cieszy wszystko :). Po pierwszych dwóch utworach, rzucił tak kostkę że wpadła w me łapki :) Jedyny news z Krakowskich koncertów to zdjęcie karpia. post-47601-0-98428400-1538599146_thumb.png

a tu wideło :)

https://youtu.be/aKEX8CpaQus?t=2m2s

Edytowane przez michcio
  • Like 10