Skocz do zawartości

JERKBAIT w RYTMIE dobrej MUZYKI

francisco scaramanga

Rekomendowane odpowiedzi

BOB, uśmiechnij się......po prostu za dużo w tej linkowanej muzyce agresji czy psychodeli, jak na Twój gust....proszę, pioseneczka specjalnie dla Ciebie, prosta, łatwa i przyjemna, bez ciężkiego brzmienia i wygłupów, a śpiewa zdaje się Francuzka ;)

................

Edytowane przez cristovo

Tak to każdy może....masz youtube i zalinkuj coś wyjątkowego, przykładowo Sinatra może być ciekawą przeciwwagą dla death metalu :rolleyes:

Imago wokalisty zawsze mnie bawi, żeby nie użyć mocniejszych wyrażeń, których Ty się nie wstydziłeś, hahahahah :D

https://youtu.be/OQ4oaLUilBc

Edytowane przez cristovo

...he he he ...nie mam konta na youtube!!! :D  :D  :D

Jednak aby było jasne. Nie neguję gustów muzycznych innych (no może wielbicieli sławomira...specjalnie pisze rzez małe "S"). A ja wychowany na w/w muzyce słucham na prawdę różne-różności i po prostu lubię to co mi się podoba. Dzięki temu mam w aucie mnogość typów i rodzajów i słucham tego co mnie pobudza lub uspokaja..w zależności od potrzeb ;) Beyonce, RKelly (z obecnymi problemami) ZAZ ... stoją u mnie w jednym szeregu...

Tak to każdy może....masz youtube i zalinkuj coś wyjątkowego, przykładowo Sinatra może być ciekawą przeciwwagą dla death metalu :rolleyes:

Imago wokalisty zawsze mnie bawi, żeby nie użyć mocniejszych wyrażeń, których Ty się nie wstydziłeś, hahahahah :D

https://youtu.be/OQ4oaLUilBc

Walentynkowe, łóżkowe:

I bardzo proszę! Obaj wrzuciliście kawałki, przy których gdybym był kobietą krzyknął bym ...jestem mokra!!!... :rolleyes:  :D  :D  :D

Solstafir- lubię tych gości. Coś jest w muzyce z krajów skandynawskich(Sugarcubes/Bjork, Hives, Turbonegro, Hellacopters, Millencolin, Nasum i cały ich black/death). Jakaś przestrzeń, a jednocześnie szaleństwo. Może to przez klimat- długie noce, a później długie dni? Może przez wciąż żywe korzenie pogańskie? A może przez to, że mają tam warunki by w miarę bezpiecznie i komfortowo zajmować się swoją pasją, nie oglądając się czy sprzedadzą 500 czy może 1000000 płyt?

Tam nawet grind jest trochę inny. Nasum z naszym rodakiem na wokalu (RIP Mieszko). 

• Like 3

Phil, Sting, Tina, Fredi, Sade, Marillion. Ping Floyd, Adel, Fergie, Kimbra ...Sinatra :D długo tak mogę ;)

Prócz pana z zespołu Queen, nikt z powyższych nie powoduje u mnie odruchu wyłączania radia. Do twórczości pana Freddiego zraziłem się niestety w czasie studiów. Zmarło się wtedy nieszczęśnikowi i "Bohemian Rhapsody" można było usłyszeć 20 razy dziennie. Mam uczulenie do chwili obecnej.

A muzyki słucham różnistej- od Grechuty, Kaczmarskiego itp. po wyziewy w stylu Napalm Death  :) . Dziś idę na koncert gitary klasycznej. Za to w lipcu mam zaplanowany wyjazd na DIY HC/Punk Fest i mimo tego, że jestem naturalnym skinheadem będę rozkręcał circle pit  :D .

• Like 4

Dałbym Ci Sławku-OB plusa, bo muzykę zacną zaproponowałeś, ale komentarz podszyty pogardą nie pozwala......każdy niech słucha czego chce i co w nim odpowiednią strunę rezonuje, a że czasami będzie to nuta prosta, a nawet prostacka? Trudno, możesz nie podawać ręki. Może się jednak okazać, że popełni się straszny błąd w ocenie - mój przyjaciel skończył Juilliard, a ma na swoim koncie i utwory pop, i punkowe wariactwa, dyryguje orkiestrą i pisze symfonie, tworzy podkłady filmowe, a za młodu miał okazję grywać na syntezatorach po weselach i zabawach disko polo :rolleyes: Fascynacja klasyczną nutą czy inna operą (to w sumie taki pop dawnych czasów) nie wyklucza równoległego czerpania przyjemności z prostszych schematów.....jak to sobie żartujemy, trzy chwyty i prawda, hehehehe :D

Chopin czy Manczarek? A może to i to?

https://youtu.be/yJI6pJ0wVeU

Edytowane przez cristovo
  • Like 3

Cristovo , no to brawa dla kolegi . Mnie nie ciągneło  do muzyki  a tylko do słuchania w przeciwieństwie do mojego brata który gra na kilku instrumentach i wie co maz tym zrobić . Dla mnie jeżeli wpadnie mi muzyka w ucho to słucham , nie podchodzi to omijam szerokim łukiem

<iframe width="640" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/IrJAwCBbnuc" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Ależ cristovo - przesadzasz - literalnie nic z pogardy w moim poglądzie znajduję. Fakty to tylko fakty. Przecież techno, disco, rock, czy polodisco stworzono na potrzeby ludzi uważających się za muzykalnych albo uzdolnionych tanecznie, rap nawet skandowaniem zdolny zastąpić jest umiejętność czytania, a McD sprymitywizował sztukę kuchni..

Pan Fredek wyprawił na tamten świat dobrze ponad setkę ludzi - ale idolem jest i basta.. :) 

Posłuchaj zresztą - czy zapomniany osiemnastowieczny pop nie był był dużo, dużo lepszy, tańszy i prostszy .. :)