Maciej W. Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Świetne granie. Tym bardziej, że to trio. Co do publiki, to jesteśmy przyzwyczajeni do szaleństwa na koncertach, a na zachodzie ludzie zachowują się jak na pikniku. Chyba wynika to u nas z tego, że przez dziesięciolecia byliśmy wygłodniali wizyt gwiazd z zachodu i są to dla nas wydarzenia. Choć i u nas zaczyna się zmieniać. Pomijając dramatyczną zabawę smartfonami, która nie wiadomo czemu służy, a dodatkowo przeszkadza innym, ludzie przychodzą na koncert jakby chcieli go zaliczyć. Na Alt-J na Torwarze widziałem dwie panienki, które od pierwszego do ostatniego kawałka pisały non stop sms-y. Pomijam spędy typu Opener. Odechciewa się tam bywać. Tylko małe kluby mają atmosferę. A co do jakości grania dinozaurów thrash metalu, to minęło niemal 40 lat i jakość nagłośnienia i ich umięjętności poszybowały niebotycznie. Metallica w Spodku w 1987 brzmiała tak sobie, ale było tam kompletne szaleństwo. No i można sobie wyobrazić repertuar. Promowali "Master of Puppets". Spodek wypchany do pełna publiką, która przyszła na muzyczne wydarzenie. A teraz? "Sen o Warszawie" dukany przez Trujillo i entuzjazm na trybunach. Za stary chyba już na to jestem. Dobrej nocy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 (edytowane) Świetne granie. Tym bardziej, że to trio. Co do publiki, to jesteśmy przyzwyczajeni do szaleństwa na koncertach, a na zachodzie ludzie zachowują się jak na pikniku. Chyba wynika to u nas z tego, że przez dziesięciolecia byliśmy wygłodniali wizyt gwiazd z zachodu i są to dla nas wydarzenia. Choć i u nas zaczyna się zmieniać. Pomijając dramatyczną zabawę smartfonami, która nie wiadomo czemu służy, a dodatkowo przeszkadza innym, ludzie przychodzą na koncert jakby chcieli go zaliczyć. Na Alt-J na Torwarze widziałem dwie panienki, które od pierwszego do ostatniego kawałka pisały non stop sms-y. Pomijam spędy typu Opener. Odechciewa się tam bywać. Tylko małe kluby mają atmosferę. A co do jakości grania dinozaurów thrash metalu, to minęło niemal 40 lat i jakość nagłośnienia i ich umięjętności poszybowały niebotycznie. Metallica w Spodku w 1987 brzmiała tak sobie, ale było tam kompletne szaleństwo. No i można sobie wyobrazić repertuar. Promowali "Master of Puppets". Spodek wypchany do pełna publiką, która przyszła na muzyczne wydarzenie. A teraz? "Sen o Warszawie" dukany przez Trujillo i entuzjazm na trybunach. Za stary chyba już na to jestem. Dobrej nocy. Jakkolwiek by tego wlosa nie dzielic, czy na 3 , czy na 4, albo na 6 ...Oni - zespoly, nie sa wieczne, muzyka pozostaje. Ale czasy sie zmieniaja. Dla nas to muzyka zywa, ale jesli od debiutu Black Sabbath w zeszlym tygodniu minelo 50 lat... A od najlepszej plyty Megadeth - Rust in Peace, rowne 30. Swiat nie stoi w miejscu.Ekipy bezkompromisowe , czytaj SLAYER, schodza ze sceny kiedy chca. Ekipy, ktore juz dekady temu bardziej poszly w kierunku marketingu, komercji, mas probuja nowymi formulami zapewnic sobie cash flow - Metallica. Inne, niestety juz przeszly do historii.Nie widze mozliwosci by z powodu telefonow na widowni nie chodzic na koncerty, notabene mnie tez to wqrwia, ale ludzie placa za bilet i robia co chca.Tak samo moga kupowac CD (jesli wogole jeszcze to im sie zdarza) i od razu wyrzucac do smietnika.Bardziej niz telefony zawsze mnie irytowaly parasolki, ktore przeciez zapobiegliwi biora, by zaslonic sobie i wszystkim wokolo ...No ale to juz offtop sie robi na calego.Takie Spodki 87, czy Slayery z 92 roku...to sie odbywa, przezywa raz. Kto mial szczescie to byl. Ma co przezywac i opowiadac.Jak z ...rybami Ryb tez nie lowimy coraz wiekszych i wiekszych.A kto sie znalazl w odpowiednim miejscu i odpowiednim czasie, to juz jego.Srodowej Orbity nie znam, ale watpie by byla gorsza niz centrum koncertowe A2 we Wroclawiu, gdzie poprzednio byl Testament i Death Angel, wtedy z Anihiliatorem.Takze pelen optymizmu wsiade do pociagu w Warszawie o 8 rano \m/ Edytowane 17 Lutego 2020 przez Guzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Na Death Angel raczej masz gwarancję, że nie będzie Ci świecić po oczach stado smartfonów. Chyba, że ktoś będzie chciał się cieszyć rozdeptanym. Pikniki też raczej nie zawitają. I o to chodzi. A co do pikników, to parę lat temu słuchałem wywiadu z Tomem Yorke'm. Radiohead dawało koncert gdzieś w Stanach. Zagrali w połowie koncertu "Creep" i zaraz gdy go skończyli, sala prawie opustoszała. Takie czasy. Chyba winna wzmożona konsumpcja i spowszednienie czegoś, co powinno poruszyć zmysły. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 (edytowane) Na Death Angel raczej masz gwarancję, że nie będzie Ci świecić po oczach stado smartfonów. Chyba, że ktoś będzie chciał się cieszyć rozdeptanym. Pikniki też raczej nie zawitają. I o to chodzi.Otoz to ! A to dzisiaj \m/ https://youtu.be/_SyV4mFo9xw"] Edytowane 19 Lutego 2020 przez Guzu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 (edytowane) dziś lżej...troszkę /;-)https://www.youtube.com/watch?v=ZUfXsCyf8Rsa moje grzeczne dzieciaczki znów coś nagrały.. aaaa....skoro przy coverach jesteśmy ...jeden z moich ulubinych kawałków w troszke innym aranżu..https://www.youtube.com/watch?v=adnAIJUnyYg Edytowane 20 Lutego 2020 przez Krzysiek P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 No ten Jason to tak troche ...projekt na zasadzie jak sprzedac plaski wokal.Muzycznie zdecydowanie lepiej niz wokalnie.Ale z sympatii do Newsteda oczywiscie kibicuje temu projektowi \m/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Jakoś mi ten Newsted nie podchodzi. Już wolę sobie puścić " Doomsday For The Deceiver". Może trąci lekko myszką, ale jest w tym tyle młodzieńczego szaleństwa... Co do Albarna to ja wolę: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 I jak słucham tych Gorillaz, przypomina mi się polska grupa. Ślad jakoś o nich zaginął, ale został ten świetny kawałek: Nawet jeden z teledysków nakręcili u mnie w Falenicy. Muszę pokazać moim dzieciakom. Będzie beka ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Dawno nie słuchałem Undertow...https://youtu.be/nspxAG12Cpc Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Moi ulubieni "metalowcy". Voivod. https://www.youtube.com/watch?v=gOc0-3s1DNg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Remanent w mniej znanych starociach. Jak na 1995 rok, brzmi całkiem, całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 ...i bardziej popowo z tego samego roku. Teledysk można sobie darować. Nadgryzł go ząb czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIRIUS Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Zakloce "flow" na forum ale plyta naprawde godna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIRIUS Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIRIUS Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 cos poszlo nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIRIUS Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Na dobranoc drogie dzieci nieodżałowany Warrel Dane z Nevermore...Kapitalny wokal i świetne, konkretne granie. Ciężko wybrać jeden utwór więc nie będzie "Narcosynthesis" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Ok, ale aby sen był lekki należy jednak przyjąć lżejszą dawkę dźwięków Z bardzo niedocenianej, moim zdaniem płyty "How to Measure a Planet?", The Gathering ! Uwielbiam głos Anneke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Jechałem sobie dziś przez miasto i najmłodszy z pasażerów zaproponował tę płytę. Znak, że Anthrax zrobił dobry ruch ściągając swego czasu z Armored Saint Johna Busha. Muzyka stała się na tyle świeża, że z przyjemnością się jej słucha po tylu latach. Chyba mój ulubiony album, choć "Among the Living", czy "Spreading the Disease" też dają radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 A jeśli chodzi o śpiewające kobity, to gorąco polecam mistrzów downtempo: Niestety Sia Furler po trzeciej płycie oddaliła się w ostępy chłamowatego popu. Zero 7 oparło swoją muzykę na świetnych wokalistach i perfekcyjnej produkcji. Ta muzyka nigdy mi się nie znudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 ...i dalej są w świetnej formie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Jak ktoś kojarzy, to - A niech cię Pepe. Panie dziadku. Patrząc na to wszystko z boku, z dziurami w muzyce, chciałbym dziś zaadresować wam 2 kawałki. Krzyś, Mysz, Płomyku... trochę dla was te kawałki, oczywiście ze względu na gusta muzyczne. https://youtu.be/DZNxJWIcwCc https://youtu.be/rHcmnowjfrQ Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 https://www.youtube.com/watch?v=BaVVaS2n6MY 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Jakoś tak na czasie https://youtu.be/IFMX5I6JnyU Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 To tak moze trochę kontynuując. . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi