Skocz do zawartości

JERKBAIT w RYTMIE dobrej MUZYKI

francisco scaramanga

Rekomendowane odpowiedzi

Świetne granie. Tym bardziej, że to trio. Co do publiki, to jesteśmy przyzwyczajeni do szaleństwa na koncertach, a na zachodzie ludzie zachowują się jak na pikniku. Chyba wynika to u nas z tego, że przez dziesięciolecia byliśmy wygłodniali wizyt gwiazd z zachodu i są to dla nas wydarzenia. Choć i u nas zaczyna się zmieniać. Pomijając dramatyczną zabawę smartfonami, która nie wiadomo czemu służy, a dodatkowo przeszkadza innym, ludzie przychodzą na koncert jakby chcieli go zaliczyć. Na Alt-J na Torwarze widziałem dwie panienki, które od pierwszego do ostatniego kawałka pisały non stop sms-y. Pomijam spędy typu Opener. Odechciewa się tam bywać. Tylko małe kluby mają atmosferę. A co do jakości grania dinozaurów thrash metalu, to minęło niemal 40 lat i jakość nagłośnienia i ich umięjętności poszybowały niebotycznie. Metallica w Spodku w 1987 brzmiała tak sobie, ale było tam kompletne szaleństwo. No i można sobie wyobrazić repertuar. Promowali "Master of Puppets". Spodek wypchany do pełna publiką, która przyszła na muzyczne wydarzenie. A teraz? "Sen o Warszawie" dukany przez Trujillo i entuzjazm na trybunach. Za stary chyba już na to jestem. Dobrej nocy.

• Like 3

Świetne granie. Tym bardziej, że to trio. Co do publiki, to jesteśmy przyzwyczajeni do szaleństwa na koncertach, a na zachodzie ludzie zachowują się jak na pikniku. Chyba wynika to u nas z tego, że przez dziesięciolecia byliśmy wygłodniali wizyt gwiazd z zachodu i są to dla nas wydarzenia. Choć i u nas zaczyna się zmieniać. Pomijając dramatyczną zabawę smartfonami, która nie wiadomo czemu służy, a dodatkowo przeszkadza innym, ludzie przychodzą na koncert jakby chcieli go zaliczyć. Na Alt-J na Torwarze widziałem dwie panienki, które od pierwszego do ostatniego kawałka pisały non stop sms-y. Pomijam spędy typu Opener. Odechciewa się tam bywać. Tylko małe kluby mają atmosferę. A co do jakości grania dinozaurów thrash metalu, to minęło niemal 40 lat i jakość nagłośnienia i ich umięjętności poszybowały niebotycznie. Metallica w Spodku w 1987 brzmiała tak sobie, ale było tam kompletne szaleństwo. No i można sobie wyobrazić repertuar. Promowali "Master of Puppets". Spodek wypchany do pełna publiką, która przyszła na muzyczne wydarzenie. A teraz? "Sen o Warszawie" dukany przez Trujillo i entuzjazm na trybunach. Za stary chyba już na to jestem. Dobrej nocy.

Jakkolwiek by tego wlosa nie dzielic, czy na 3 , czy na 4, albo na 6 ...

Oni - zespoly, nie sa wieczne, muzyka pozostaje. Ale czasy sie zmieniaja. Dla nas to muzyka zywa, ale jesli od debiutu Black Sabbath w zeszlym tygodniu minelo 50 lat... A od najlepszej plyty Megadeth - Rust in Peace, rowne 30. Swiat nie stoi w miejscu.

Ekipy bezkompromisowe , czytaj SLAYER, schodza ze sceny kiedy chca. Ekipy, ktore juz dekady temu bardziej poszly w kierunku marketingu, komercji, mas probuja nowymi formulami zapewnic sobie cash flow - Metallica. Inne, niestety juz przeszly do historii.

Nie widze mozliwosci by z powodu telefonow na widowni nie chodzic na koncerty, notabene mnie tez to wqrwia, ale ludzie placa za bilet i robia co chca.

Tak samo moga kupowac CD (jesli wogole jeszcze to im sie zdarza) i od razu wyrzucac do smietnika.

Bardziej niz telefony zawsze mnie irytowaly parasolki, ktore przeciez zapobiegliwi biora, by zaslonic sobie i wszystkim wokolo ...

No ale to juz offtop sie robi na calego.

Takie Spodki 87, czy Slayery z 92 roku...to sie odbywa, przezywa raz. Kto mial szczescie to byl. Ma co przezywac i opowiadac.

Jak z ...rybami :)

Ryb tez nie lowimy coraz wiekszych i wiekszych.

A kto sie znalazl w odpowiednim miejscu i odpowiednim czasie, to juz jego.

Srodowej Orbity nie znam, ale watpie by byla gorsza niz centrum koncertowe A2 we Wroclawiu, gdzie poprzednio byl Testament i Death Angel, wtedy z Anihiliatorem.

Takze pelen optymizmu wsiade do pociagu w Warszawie o 8 rano \m/

Edytowane przez Guzu
  • Like 2

Na Death Angel raczej masz gwarancję, że nie będzie Ci świecić po oczach stado smartfonów. Chyba, że ktoś będzie chciał się cieszyć rozdeptanym. Pikniki też raczej nie zawitają. I o to chodzi. A co do pikników, to parę lat temu słuchałem wywiadu z Tomem Yorke'm. Radiohead dawało koncert gdzieś w Stanach. Zagrali w połowie koncertu "Creep" i zaraz gdy go skończyli, sala prawie opustoszała. Takie czasy. Chyba winna wzmożona konsumpcja i spowszednienie czegoś, co powinno poruszyć zmysły.

• Like 3

Na Death Angel raczej masz gwarancję, że nie będzie Ci świecić po oczach stado smartfonów. Chyba, że ktoś będzie chciał się cieszyć rozdeptanym. Pikniki też raczej nie zawitają. I o to chodzi.

Otoz to !

A to dzisiaj

\m/

https://youtu.be/_SyV4mFo9xw"]

Edytowane przez Guzu
  • Like 3

dziś lżej...troszkę /;-)
https://www.youtube.com/watch?v=ZUfXsCyf8Rs
a moje grzeczne dzieciaczki znów coś nagrały..

aaaa....skoro przy coverach jesteśmy ...jeden z moich ulubinych kawałków w troszke innym aranżu..
https://www.youtube.com/watch?v=adnAIJUnyYg Edytowane przez Krzysiek P
  • Like 1

Jechałem sobie dziś przez miasto i najmłodszy z pasażerów zaproponował tę płytę. Znak, że Anthrax zrobił dobry ruch ściągając swego czasu z Armored Saint Johna Busha. Muzyka stała się na tyle świeża, że z przyjemnością się jej słucha po tylu latach.

Chyba mój ulubiony album, choć "Among the Living", czy "Spreading the Disease" też dają radę.

A jeśli chodzi o śpiewające kobity, to gorąco polecam mistrzów downtempo:

Niestety Sia Furler po trzeciej płycie oddaliła się w ostępy chłamowatego popu. Zero 7 oparło swoją muzykę na świetnych wokalistach i perfekcyjnej produkcji. Ta muzyka nigdy mi się nie znudzi.

Jak ktoś kojarzy, to - A niech cię Pepe. Panie dziadku.

Patrząc na to wszystko z boku, z dziurami w muzyce, chciałbym dziś zaadresować wam 2 kawałki.

Krzyś, Mysz, Płomyku... trochę dla was te kawałki, oczywiście ze względu na gusta muzyczne.

https://youtu.be/DZNxJWIcwCc

https://youtu.be/rHcmnowjfrQ

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

• Like 2