Guzu Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 (edytowane) O, to widzę, że do zabawy przystąpili prawie sami nestorzy. Prawie, bo Guzu reprezentuje młodzież. Albo, jak Mick Jagger jest po kuracji sterydowej i tak młodo wygląda.Ale tu idzie jawna szydera Rocznik 79.A do Micka wogole podobny nie jestem Pozdrawiam Edytowane 12 Maja 2020 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 No dobra, jeśli chcesz być nestorem, to proszę bardzo. Zasłużyliśmy dziś na piosenkę. Brzmi popowo i niewinnie, ale to kawał niezłej pracy w studio. Podkład wokalny daje trzech członków 10cc. Ich głosy były przez trzy tygodnie zapętlane na szpulowcach i pomnożone w efekcie do 624. https://youtu.be/Ki78MK9JywE 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 (edytowane) Prawda jest taka, że bardzo duża część słuchaczy/uczestników koncertów to właśnie taka "czterdziestoletnia młodzież". Za moich szczenięcych lat pierwsze pytanie do rówieśnika było zawsze o to jakiej słucha muzyki. Teraz dzieciaki mają więcej "zajawek" i nie sądzę by fani Beyonce naparzali się z fanami LP, tak jak kiedyś fani Republiki z fanami Lady Pank ????. Może to i dobrze... Zabawa fajna. Choć łatwiej byłoby wybrać po 30 płyt/utworów/zespołów. Najlepszą płytą live jest dla mnie "Decade of Aggression" Slayera, a najlepszym koncertem był koncert Nomeansno w Poznaniu (Eskulap) w 1991 roku. Za to największym rozczarowaniem koncertowym był pierwszy koncert RHCP w Polsce na Stadionie Śląskim. Straciłem do nich wtedy dużo entuzjazmu. Edytowane 12 Maja 2020 przez Mysha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Tak tamto RHCP to była podobno porażka. Były dwie większe. Jane's Addiction w Poznaniu (45 minut grania, 7 godzin jazdy w obie strony. Na szczęście mój brat, a nie ja) i Morrisey w Warszawie, który strzelił focha i na początku koncertu zszedł ze sceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Nie pojechałem wtedy na Jane's Addiction. W tym samym czasie było FNM na Openerze i pojechałem do Gdyni. Koncert był bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Tak na dobranoc....https://www.youtube.com/watch?v=Etns5DS3Txo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 (edytowane) Śpiewać każdy może, trochę lepiej, lub trochę gorzej... Edytowane 13 Maja 2020 przez Maciej W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 Country, The Band.. Męskie granie, męskie głosy, z czasów kiedy melodie dawało się zapamiętać.. https://www.youtube.com/watch?v=6dDbnwQlCek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Slawku, melodyjne, męskie granie nie poległo. Wystarczy pogrzebać trochę w czeluściach sieci i przebić się przez mainstreamową miałką papkę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Między elektrycznym bluegrass a country, prawie wieśniacze..https://www.youtube.com/watch?v=ow88ZWfZfwc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 (edytowane) Prawie koncertowa odsłona pięknego "Routine" ...a tu już właściwy koncert i "Ancestral" z tej samej płyty Edytowane 14 Maja 2020 przez Flame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 (edytowane) Podobno Walkmeni zrobili tę "melodię" jednego dnia.Gość który sie nazywa Leithauser ( voc) twierdzi, że napisanie tekstu zajęło mu mniej więcej tyle czasu, ile potrzeba na odsłuchanie tego numeru. Mnie zainteresowali kawałkiem "Many rivers to cross" ( z 2006) i jeżdzą w aucie już pare lat. Tymczasem zalinkuję bardziej energetycznie. Szanowny SOB bedziesz pan zadowolony. Będą męskie głosy , będzie męsko i melodyjnie..znaczy z linią melodyczną "The Rat”( z Bows + Arrows. 2004) Edytowane 16 Maja 2020 przez border river 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=ZBK_nZ1aGlA A kto w tytule doszuka się nazwy partii niech zrzeknie sie 500+, ewentualnie wykupi co miesiąc 25 prenumerat GW.https://pl.wiktionary.org/wiki/pisior Edytowane 16 Maja 2020 przez Koincydencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Daniel było kilka stron wcześniej, ale lajka dostaniesz ????. Kazik ma chyba jakieś układy w tzw."mediach publicznych" bo zrobili mu super promocję ????. Pewnie niechcący, ale zawsze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Wspomnienie. Bytom Karb. Budynek starego kina. Przełom 89/90. Szaro, buro i ponuro. I w tych raczej ponurych okolicznościach odbył się jeden z pierwszych niezależnych koncertów w Polsce. Zagrali Ulica, Trybuna Brudu, Sink (UK) i Instigators (UK). Byłem. Przedwczoraj kupiłem podwójny CD Instigators . https://www.youtube.com/watch?v=fwomYD1GVUA&list=RDiz5L-QzlQT4&index=2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Grzebanie w archiwach muzycznych to piękna sprawa. Choć czasem aż głupio się człowiekowi robi, bo wyłażą na wierzch przeróżne fiksacje i stereotypy. Miałem ich za dość przynudzającą grupę i autorów ładnie skomponowanych pościelówek. I tacy trochę byli w latach 80-tych i później. W 1978 gitarzysta Terry Kath bawił się bronią w czasie imprezy i strzelił sobie w głowę. Miał być żart, a umarł wirtuoz instrumentu. Miał 32 lata. Hendrix uważał go za lepszego od siebie gitarzystę koncertowego. Wczoraj zbierałem szczękę z podłogi. Chicago: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Kilka lat temu, kupiłem we Francji, kilka numerów pisma "Punk Rawk". Do gazet były dołączone CD. Jeden z zespołów, na tych składakach to An Albatross. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Nie da się ukryć, że są grupy, których puszczenie przy rodzinnym obiadku mogłoby napytać nam biedy. Chociażby z powodu popisów wokalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Szkoda, że nie ma przycisku "nie lubię", bo tego albatrosa to słuchać się nie da...Kto wyłożył kasę na nagranie tego drącego mordę beztalencia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 (edytowane) Ja. Kupiłem płytę . Edytowane 18 Maja 2020 przez Mysha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Pulled Apart By Horses- musieli kiedyś słyszeć Black Flag . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Serio? ????Ja bardzo lubię mocniejsze p... cie i punk rocka także, ale ten typ, jest dla mnie nie do zniesienia ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Fakt, troszkę gra na nerwach. Wokalista PABH to przy nim Sinatra. Z drugiej strony są gusta i guściki. Może po latach facet stanie się guru i prekursorem takiego darcia się do mikrofonu. Dawno temu to było, ale Presley też bulwersował. Podobnie The Beatles ze swoimi długimi kudłami, czy Hendrix palący gitarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Maciej posłuchaj ich płyty Blesphemy. Na dobrym sprzęcie/słuchawkach. Wokal przestaje przeszkadzać. Choć przyznaję, że ja lubię słuchać różnych dziwactw ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi