Skocz do zawartości

JERKBAIT w RYTMIE dobrej MUZYKI

francisco scaramanga

Rekomendowane odpowiedzi

O, to widzę, że do zabawy przystąpili prawie sami nestorzy. Prawie, bo Guzu reprezentuje młodzież. Albo, jak Mick Jagger jest po kuracji sterydowej i tak młodo wygląda.

Ale tu idzie jawna szydera :)

Rocznik 79.

A do Micka wogole podobny nie jestem ;)

Pozdrawiam

Edytowane przez Guzu

No dobra, jeśli chcesz być nestorem, to proszę bardzo. Zasłużyliśmy dziś na piosenkę. Brzmi popowo i niewinnie, ale to kawał niezłej pracy w studio. Podkład wokalny daje trzech członków 10cc. Ich głosy były przez trzy tygodnie zapętlane na szpulowcach i pomnożone w efekcie do 624. https://youtu.be/Ki78MK9JywE

• Like 2

Prawda jest taka, że bardzo duża część słuchaczy/uczestników koncertów to właśnie taka "czterdziestoletnia młodzież". Za moich szczenięcych lat pierwsze pytanie do rówieśnika było zawsze o to jakiej słucha muzyki. Teraz dzieciaki mają więcej "zajawek" i nie sądzę by fani Beyonce naparzali się z fanami LP, tak jak kiedyś fani Republiki z fanami Lady Pank ????. Może to i dobrze...

Zabawa fajna. Choć łatwiej byłoby wybrać po 30 płyt/utworów/zespołów.

Najlepszą płytą live jest dla mnie "Decade of Aggression" Slayera, a najlepszym koncertem był koncert Nomeansno w Poznaniu (Eskulap) w 1991 roku. Za to największym rozczarowaniem koncertowym był pierwszy koncert RHCP w Polsce na Stadionie Śląskim. Straciłem do nich wtedy dużo entuzjazmu.

Edytowane przez Mysha
  • Like 1

Podobno Walkmeni zrobili tę "melodię" jednego dnia.Gość który sie nazywa Leithauser ( voc)  twierdzi, że napisanie tekstu zajęło mu mniej więcej tyle czasu, ile potrzeba na odsłuchanie tego numeru. Mnie zainteresowali kawałkiem "Many rivers to cross" ( z 2006)  i jeżdzą w aucie już pare lat. Tymczasem zalinkuję bardziej energetycznie. Szanowny SOB bedziesz pan zadowolony. Będą męskie głosy , będzie męsko i melodyjnie..znaczy z linią melodyczną :) "The Rat”

( z Bows + Arrows. 2004)

Edytowane przez border river
  • Like 1

https://www.youtube.com/watch?v=ZBK_nZ1aGlA

A kto w tytule doszuka się nazwy partii niech zrzeknie sie 500+, ewentualnie wykupi co miesiąc 25 prenumerat GW.

https://pl.wiktionary.org/wiki/pisior

Edytowane przez Koincydencja

Daniel było kilka stron wcześniej, ale lajka dostaniesz ????. Kazik ma chyba jakieś układy w tzw."mediach publicznych" bo zrobili mu super promocję ????. Pewnie niechcący, ale zawsze.

• Like 2

Wspomnienie. Bytom Karb. Budynek starego kina. Przełom 89/90. Szaro, buro i ponuro. I w tych raczej ponurych okolicznościach odbył się jeden z pierwszych niezależnych koncertów w Polsce. Zagrali Ulica, Trybuna Brudu, Sink (UK) i Instigators (UK). Byłem. Przedwczoraj kupiłem podwójny CD Instigators  :D .

https://www.youtube.com/watch?v=fwomYD1GVUA&list=RDiz5L-QzlQT4&index=2

• Like 2

Grzebanie w archiwach muzycznych to piękna sprawa. Choć czasem aż głupio się człowiekowi robi, bo wyłażą na wierzch przeróżne fiksacje i stereotypy. Miałem ich za dość przynudzającą grupę i autorów ładnie skomponowanych pościelówek. I tacy trochę byli w latach 80-tych i później. W 1978 gitarzysta Terry Kath bawił się bronią w czasie imprezy i strzelił sobie w głowę. Miał być żart, a umarł wirtuoz instrumentu. Miał 32 lata. Hendrix uważał go za lepszego od siebie gitarzystę koncertowego. Wczoraj zbierałem szczękę z podłogi. Chicago:

• Like 5

Fakt, troszkę gra na nerwach. Wokalista PABH to przy nim Sinatra. Z drugiej strony są gusta i guściki. Może po latach facet stanie się guru i prekursorem takiego darcia się do mikrofonu. Dawno temu to było, ale Presley też bulwersował. Podobnie The Beatles ze swoimi długimi kudłami, czy Hendrix palący gitarę.