Skocz do zawartości

JERKBAIT w RYTMIE dobrej MUZYKI

francisco scaramanga

Rekomendowane odpowiedzi

Covery bywają lepsze lub gorsze. Ten daje radę, choć poprzeczka zawieszona wysoko. 

Piękni ludzie i piękna muzyka. Trochę się obawiałem, że nam jakiś aligator porwie Zuzię. :)  Nie jest ważne skąd pochodzisz. Przeżywamy te same emocje. Te kawałki spod znaku Playing for Change dają tyle pozytywnej energii i nadziei. Inny coverek. To też nam odebrali na parę lat. Może w maju wyjdzie.

Edytowane przez jachu
  • Like 2

Tak, to jest normalne, że nie gadasz z bandytami

Nie zapraszasz ich do domu, nie odwiedzasz ich samych

Kto z kim przestaje, takim się staje

Na zawsze to w każdej jednej głowie zostaje

Myślę, że jest w tym coś żenującego

Odwiedzać gospodarza dzieci mordującego

W imię imperialnych bredni, to pomysł nieprzedni

Nie tłumaczy to święto, dzień powszedni

Gdy na wsie góralskie bomby spadają

Jedyna ich wina, że tam właśnie mieszkają

Gdy swoją ręką ścisnąć rękę zakrwawioną

Musowo się zabrudzi, tak już to jest zrobione

Nie będzie inaczej, zapytaj na Kaukazie

Co o tej rocznicy tam się sądzi w takim razie

Uśmiechnięte facjaty w imię zwycięstwa

Armia gdzie indziej okazuje męstwo

Łysy jedzie do Moskwy

Łysy jedzie do Moskwy

Łysy jedzie do Moskwy

Łysy jedzie do Moskwy

...

Edytowane przez Guzu
  • Like 8

W 2005 byłem na koncercie w warszawskiej Stodole. Genialny. Jako support grali Eagles Of Death Metal ( z Josh'em Homme na perkusji), ale byłem tam zobaczyć Queens Of The Stone Age. Nie zawiedli. Na basie dawał czadu tęgawy jegomość w wełnianej czapeczce, na klawiszach jego, dziś już niestety nieżyjąca, żona. Teraz nagrywa w innym klimacie, a i ja słucham sporo innej muzyki. Nasze drogi spotkały się po tych siedemnastu latach. Alain Johannes, płyta "Hum". Palce lizać.

Edytowane przez Maciej W.
  • Like 2

Poproszę o pytanie pomocnicze ????, albo odpowiem parafrazując Dziewońskiego w "Sęku": co mnie podkusiło z tą czapeczką? Tak, czy siak, wyglądało to lepiej, niż na załączonym obrazku. Skład ten sam, trasa ta sama, Stodoła fajniejsza, bo bardziej kameralnie. Publiczność najlepsza z możliwych, bo w pełni świadoma tego na co przyszła. "Regular John" niestety nie zagrali.

Edytowane przez Maciej W.
  • Like 3

Ktoś wrzucił do internetu fragment koncertu. Wróciły wspomnienia. Pierwsza wizyta w Polsce, ta sama dekoracja, co w Spodku. Thrash w czystej postaci, pełen młodzieńczej werwy i pulsującej energii. Gitary bez przekaźników, długie kudły, dźwięk i obraz średniej jakości. Kto mógł wówczas przypuszczać, że przyszłość skojarzy ich z Lady Gagą, Niemenem, czy Grammy? Brrrr... https://youtu.be/A8LCayW10tI

• Like 1

Rzadko tu kobiety trafiają. Chyba jakaś samcza zmowa? ;) Usłyszałem to pierwszy raz bodaj w 1979 i natychmiast zakochałem się. Cudowny głos Anne Haslam (pięć oktaw, świetna dykcja), cała płyta do polecenia. Szczególnie jeśli ktoś nie stroni od symfonicznego rocka.

Dobra muzyka? ... to muzyka??? :(

Bob, nie bądź dziaders :D.

Muzyka ma różne oblicza i warto je poznać ;). Może jestem dziwny, bo uwielbiam operę (chodzę regularnie na wszystkie spektakle w wawie) i równocześnie uwielbiam wszelkie odmiany metalu i okolic, a także jazzu i okolic. I pewnie na bezludną wyspę zabrałbym obok Mozarta, Mahlera, Davisa, także Death, Mgłę, Slayera i Coronera ;). Umysł i ucho jest jak spadochron, nie otworzysz, nie zadziała ;).

Geniusze black metalu. Nie przypuszczałem, że akurat ten gatunek, po latach, okaże się najbardziej progresywny:

Coś dla równowagi :P, klasyka w świetnym wykonaniu:

Edytowane przez MaleX
  • Like 2