Skocz do zawartości

JERKBAIT w RYTMIE dobrej MUZYKI

francisco scaramanga

Rekomendowane odpowiedzi

Właściwie chyba nic nie zapowiadało, że Dziecko Afrodyty nagra album, który mimo upływu pięciu dekad będzie nadal tak ważny dla muzyki rockowej. Późniejsze kompozycje Vangelisa pachną jednak komercją. Na wysokim poziomie, ale jednak. Bite dziewiętnaście minut będące jakby przeglądem całości 666. Kompozytorskie umiejętności Vangelisa, świetne gitary, znakomita perkusja. Inny Demis , niż ten późniejszy. O czym mogliśmy się przekonać, kiedy śpiewał z playbecku w Sopocie. Wspomniana przez Novisa Irene Papas. Pewnie dla większości przesłuchanie całego 666 raczej nierealne, a dla wielu nawet tej jednej strony albumu. Ale niech będzie. Coś się Dziecku i w szczególności Vangelisowi należy.

Edytowane przez jachu
  • Like 1

Janusz, my wiekowi. Lubię Vangelisa również późniejszego, np. z Jonem Andersonem. ( dla nie obytych wokalista YES). Afrodyci to początek i geniusz młodych Greków, jednak to musiało ewaluować, wiesz o tym dobrze. Demis poszedł swoją drogą, Vangelis swoją. Dzisiaj wiemy, co z tego wyszło. Myślę, iż dużo dobrego, ale jest jak jest. Nie ukrywam np. iż wolę AC/DC ze Scottem a nie Johsonem, ale to Johnson jest na wokalu od czterech dekad a nie Scott. 

• 2 tygodnie później...

... w 1977 Elżbieta obchodziła 25- lecie panowania, panowie postanowili to uczcić. Tytuł utworu stworzył menago, znany jako M.M. Koncert z lata nie doszedł do skutku, został przerwany. Królowa obchodzi70-lecie. Chłopaki ,,nieco młodsze" żyjące dają radę. Niech żyje Królowa i SEX PISTOLS...

The Sex Pistols - God Save The Queen - on the river Thames - YouTube

Edytowane przez bob74
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Przy weekendowym piwku wrzucę co nagrałem na ostatnich koncertach, niestety dużo się nie nagrało ;-)
Z punkowym pozdrowieniem dla Mysha!

Coś lżejszego:

I najlepsze balety:

Hehe, za dużo niby nagości, klikać w Watch on YouTube

Edytowane przez Ferret

Z deszczu pod rynnę. Jedno i drugie to regres. Żeby nie było - nie tylko moja opinia. To zdanie fachowców, którzy szczegółowo analizowali muzykę kolejnych dziesięcioleci. Druga połowa siedemdziesiątych i pierwsza osiemdziesiątych wypadły najgorzej w ich ocenie. W każdym gatunku muzycznym.

Ostatnio usłyszałem, że ulubionym zespołem naszej Igi jest Led Zeppelin. Trochę to dla mnie zaskakujące. Tak młoda dziewczyna? To na dobry początek i szczęśliwy koniec w Lądku i z dedykacją dla Igi coś fajnego, znanego z ich "Czwórki". Taki cover do coveru  :), bo to stary kawałek z 1929 roku. Tylko z JPJ na basie, ale parę znanych nazwisk też się znalazło (Zuzia uważaj na aligtory  ;)). Świetne. 

• Like 1

Czarna rozpacz! Cover hippisowskiego rocka  upieprzony na modłę multi kulti, klimatyzmu, woke i feminizmu  :)

Country jest wporzo..

Czarna rozpacz? Czarnych nie lubimy? :) Upiorne doszukiwanie się lewactwa nawet w piosence o tragedii sprzed lat. To jest dopiero tragedia. Ale "panienki" z New York Dolls są spoko. :D Lubimy chłopców poprzebieranych w damskie ciuszki. ;) To wykonanie When The Levee Breakes uważam za lepsze niż to znane nam z LZ IV i tylko tyle w tym widzę (i słyszę :) ). Pomysł spod znaku Playing for Change uważam za niezwykle cenny z różnych powodów. To jeszcze jeden znany kawałek. Tym razem tata Robertson i jego kompozycja z czasów The Band, ale też Ringo, moje ulubione siostrzyczki z Larkin Poe i inni.

Poprawianie dobrego ma się całkiem dobrze.. jeśli jest kompatybilne z założeniami  etapu. Np Grechuta w reklamie Rutinoscorbin, albo nonkonformistyczny Clashw reklamie portek. BLM - czemu nie :)   

... jak nie kijem, to pałką...wątek historyczny został zamknięty, a temat dotyczy dokładnie tego. Dobrze, że tu można coś wrzucić o tym, opowiedziane słowem i muzyką. Obława Augustowska, lipiec 1945. Płyta ,, Lipcowi"... Koncert odbył się w sobotę nad Nettą...Żurkowski feat. Swiernalis: „Piwnica u Dowgierdów”, pierwszy singiel i teledysk z płyty “Lipcowi” (strefamusicart.pl)

• Like 2