Skocz do zawartości

JERKBAIT w RYTMIE dobrej MUZYKI

francisco scaramanga

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Jachu, to nie jest czasem utwór Franka Sinatry?

Jakby jego :), bo piosenka stała się taką wizytówką Frankiego Boya. Na kilku płytach z różnych okresów Sinatry i chyba na większości koncertów. Znana chyba większości z wykonania z Bono. Kompozytorem był Cole Porter. A wybrałem po informacji o śmierci Bennetta, bo jego głos mimo wieku był nadal niesamowity. No i muszę przyznać, że Lady Gaga pozytywnie mnie zaskoczyła. Okazuje się, że nieźle potrafi swingować. Może nigdy nie dorośnie do poziomu nie tylko tych czarnoskórych gwiazd jazzu z lat 50/60, ale przynajmniej jak dotąd nie było najmniejszego powodu bym miał ją słuchać. ;)   

• 2 tygodnie później...

Cześć.

Proponuję udany cover genialnej piosenki.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=you+tube+riders+of+the+storm+lisa+bassenge&bshm=rimc/1#fpstate=ive&vld=cid:65b0951c,vid:H7YedfIf2e8,st:0

Przy okazji dwie uwagi

-aplikacja spotify zmieniła muzyczną część mojego życia.

-naprawdę wartościowa jest ta twórczośc, te "kawałki", które nawet po zamknięciu oczu dają to coś...Decydujące jest pytanie, ile razy ponownie spotykam się z tym  utworem, gdy nie jest już wspomagany obrazem.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Co za powrót Flapjack [emoji869] Litza jak zawsze kawał dobrego grania [emoji123] teraz tylko czekać na cały album [emoji41]

W sobotę byłem na koncercie Flapjack w kopalni Guido w Zabrzu i jestem w szoku do dziś! Uwierzyłem, że podróże w czasie są jednak możliwe :)  Jak za starych, dobrych 90-tych lat... :) :) No, może średnia wieku ciut wyższa, niż kiedyś, 45+ :)  Ale cała reszta - ja pier....!!! Były uzasadnione obawy, że zaraz dojdzie do jakiegoś tąpnięcia :) Zresztą, zobaczcie sami:

A poniższa fotka stanowi kwintesencję tego wieczoru.

post-52159-0-58618800-1699351579_thumb.jpg

Cytując innego artystę: "Takie chwile jak te nie zdarzają się zbyt często..." :)  Kto nie był - nich żałuje.

• Like 3

Adam (Łona) jak wino - im starszy, tym lepszy :) Świetny nowy koncept-album! Jak dla mnie - kandydat do płyty roku (choć nie jestem wielkim fanem szeroko rozumianego hip-hopu :) ). A'propos, gdybym kogoś miał przekonywać, że można w Polsce taką muzykę robić dobrze, inteligentnie i z polotem - posłużyłbym się chyba właśnie którąś z jego płyt.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Ale żeby tak Killing Joke słuchał Klanu? :) Teraz na mieście gadają, że w Klanie słychać Vanilla Fudge i inną psychodelię z tamtej strony globusa. Coś w tym niewątpliwie jest. U Chopina pobrzmiewa granie spod mazowieckich strzech. A u Manzarka Fryderyk. To chyba normalne i jakie to ma znaczenie? Akurat Klan był w tamtych realiach i pod wieloma względami rewelacyjny. No i z tego powodu ceniony i słuchany także dzisiaj.

Mnie u Doors Chopin absolutnie nie przeszkadza. :) 

Przestałem z popem. Wiem na pewno, że straciłem masę czasu na słuchanie ostentacyjnego sieczkobrzęku. Ale i tak pozostał mi w głowie  :)

Na Mrowisku byłem trzy razy, i o dziwo zaprowadziła nas na ich koncert pani Debichowa, nasza nauczycielka muzyki..

• Like 1

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...