Skocz do zawartości

JERKBAIT w RYTMIE dobrej MUZYKI

francisco scaramanga

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

To może coś, co mnie poraża absolutnie?Prostotą, vocalem, zdjęciami nietypowego teledysku? Co istotne nie podnosi ciśnienia i tętna, choć w aucie lekka presja na przyspieszanie jest.Jednak głównie relaksacyjnie- od czasu odkrycia spotyfaja muzyczna część mojego jestestwa ubogaciła się niebywale. 6 godzin ulubionych kawałków słuchanych w przypadkowej kolejności, bez reklam, przeczekiwań kiepskich fragmentów itp. The Handsome Family między dziesiątkami innych.Polecam!

Mam pytanie do kolegów forumowiczów z tzw. "innej beczki". 

Możecie polecić jakąś stronę lub program do ściągania muzyki w formacie mp3?

Nie musi być za darmo. Najważniejsze żeby dało się zgrać później na pendrive lub telefon.

Muzyka oczywiście tylko do użytku prywatnego.

Mam pytanie do kolegów forumowiczów z tzw. "innej beczki". 

Możecie polecić jakąś stronę lub program do ściągania muzyki w formacie mp3?

Nie musi być za darmo. Najważniejsze żeby dało się zgrać później na pendrive lub telefon.

Muzyka oczywiście tylko do użytku prywatnego.

To nie lepiej opłacić jakiś serwis streamingowy? Możesz wówczas bez problemu ściągać na telefon, swoją drogą nie wiem czy są jakieś legalne strony z mp3 z dużymi zasobami?

Edytowane przez MaleX
  • Like 2

Dlaczego tylko? Ciasnota. Lepsze, gorsze gatunki. Albo coś jest dobre, albo jest złe. Nie lubić i nie cenić Jamesa Browna, Isaaca Hayesa? Uważanych za prekursorów rapa. Albo nie zachwycać się raperskim Crosstown traffic Hendrixa? Jakiś problem usłyszeć mazurka u punkowych kiedyś Stranglers w Golden brown? Przodkowie Dave Brubbecka mieli europejskie korzenie. Może podobnie jak Ray Manzarek słuchał Chopina, zanim został cenionym jazzmanem? Tak przy okazji - akurat w mazurkach pobrzmiewa i klezmerskie granie, co wydaje się dość oczywiste. Chociaż trudno przesądzić, kto od kogo coś zapożyczył. 

• Like 1

A nawet prawo Kopernika/Greshama. :) Tak mnie przynajmniej uczono. Dobre się zawsze obroni. Nie ciekawe, że dawni punkowcy, ci najbardziej klasyczni i późniejsi często z czasem się "nawracają się"? Można podać szereg nazwisk. To "mazurek" w pierwotnym wykonaniu, ukłon w Twoją stronę. Zwróć uwagę na dziesiątki komentarzy do kawałka sprzed dekad. Raczej nie są pisane przez dinozaury. Sax Desmonda i króciuteńka gitarowa solówka u Stranglersów to dla mnie perełki.https://www.youtube.com/watch?v=2Qs1J612nZs

• Like 1

• 4 tygodnie później...

W październiku wydali trzy kolejne albumy. Kolejny rok z pięcioma krążkami na koncie przyniósł sporo dobrej muzyki, tradycyjnie różnej i zaskakującej pomysłami. Na "Changes" masę inspiracji latami 70-tymi w popowym wydaniu. Poprzednie krążki wypełnione jamowaniem w psychodelicznym sosie. Dużo przyjemnego słuchania. Tradycyjnie polecam.

• Like 2