Skocz do zawartości

JERKBAIT w RYTMIE dobrej MUZYKI

francisco scaramanga

Rekomendowane odpowiedzi

"Pneuma" Michale już tu chyba kiedyś była? Znakomita. Padło wcześniej nazwisko Musorgskiego i przypomniały mi się "Obrazki" w wykonaniu innego świetnego perkusisty-Carla Palmera i jego równie dobrych i kiedyś bardzo znanych kolegów. 

• Like 2

jachu - daruj obertrollowi, ale wyniki wyścigów po popkulturowej bieżni o niczym istotnym nie przesądzają, a już najmniej o wartości albo znaczeniu muzyki. Wczoraj rano słuchałem na dwójce grekokatolickiej mszy, i zachwycił mnie chór i główny śpiewak - nie mylić z piosenkarzem wykonującym tzw utwory muzyczne  :) 

Dziecko od urodzenia wożone w marketowym wózku ma równie spaczone wyobrażenia i gusta jak słuchacz koncernowych playlist, pożeracz pizzy o smaku, czy ideologicznie natchniony ekologiant o przyrodzie  :)   

• Like 1

Obertrollowi wszystko wolno. Gust (w tym muzyczny) mam taki jaki mam. Pewnie dlatego, że nie byłem wożony w marketowym wózku. :D  No i pamiętam czasy, kiedy piło się wodę prosto ze strumyczka, w którym żyły tylko małe pstrążki, strzebelki i pyszne raki. Bez obaw o sraczkę. Tęsknić i marzyć zawsze wolno. Z przykrością informuję, że "Kartinki z wystawki" w transkrypcji Ravela i te nagrane przez ELP wywołują u mnie podobne emocje. Nawet szalejący przy klawiszach Emerson w glam rockowym ubranku też mi jakoś specjalnie nie przeszkadza. Nieco łysiejący i tłustawy Carey w "Pneumie" też nie. Tak Sławku mam i tak już będzie. :)  

• Like 3

Ja nie skreślam z góry dzieciarni z marketowych wózków. Popatrz na to dziewczątko z Kraju wschodzącej wiśni. ;)  Przecież ona to przeżywa w taki sam sposób jak ja pół wieku temu. Kiedy Don Brewer siedział za perkusją. Dzisiaj już trochę starsza Yoyoko nadal chętnie grywa do tych starych rockowych kawałków. Nie jest ważne gdzie się ktoś urodził, czy może pamiętać tamte czasy. Ktoś będzie za pięćdziesiąt lat słuchać naszego Sławomira? Perfidnie :)  wrzucasz wszystko do jednego worka Oberku.   shttps://www.youtube.com/watch?v=Xc1N5gIelqs

• Like 1

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Muszę się wybrać. Zawsze jeździłem na DIY do Gdyni, ale Wolf i spółka przenieśli to na kwiecień i mi czasowo nie leży. W necie widziałem meksykański Habak z tej imprezy. Nawet mi to na uszy usiadło ????