Skocz do zawartości

JERKBAIT w RYTMIE dobrej MUZYKI

francisco scaramanga

Rekomendowane odpowiedzi

Z innej beczki...Romek Kostrzewski &Kat  wydał po kilku latach nowy album "POPIÓR".  Irek Loth niestety odszedł (?) a ze "Starego" Kata został już tylko Roman..ale trzyma formę

https://www.youtube.com/watch?v=cV49Nl1mXUE

poniżej ciekawy wywiad z Romanem w Rzeczopolityce (!!!)   ;) 

Edytowane przez Krzysiek P
  • Like 2

Kawałek kultowy. Urzeka mnie po raz drugi kiedy czytałem Pana Lodowego Ogrodu Grzędowicza

Czytając Królikarnię Macieja Guzka bawiłem się zaś przy punku

Czytając zaś trylogię Tolkiena najbardziej pasowała mi pierwsza płyta Soulfly

https://www.youtube.com/playlist?list=PLrkzUkCgbKGflY_P5SuxjNpnd9fpU3SUf

Edytowane przez ezehiel
  • Like 1

Dzięki Mysha!

Widziałem Trottel w latach '90 jak ciupali punka, piękna sprawa!

Byli bardzo popularni, chyba Pietia z QQRyku ich promował.

A proszę bardzo  :) . Ja słuchałem ich od Borderline Syndrome. Na żywo widziałem ze 2-3 razy. Ostatni raz pod koniec lat 90- tych. W Polsce wydawało ich Nikt Nic Nie Wie (czyli Uszaty i Wołu).

• Like 1

"Polska płyta z lat 80-tych. Wciąż kopie...""

polski punk koncowki lat 80 przez to że nie był komercyjny był autentyczny i szczery. Siekiera, Armia, Dezerter  itd.. znane.

Dla przypomnienia mniej znana kapela . The Bill. A muza ?..  Ot np. O Wisle..z debiutanckiej płyty 1993-"The biut".

Bass...me gusta...

Edytowane przez border river
  • Like 4

The Bill, Defect muzgó, sedes

Horda z Silvertonu  :D . Sorry Panowie to nie moja bajka.... ;)

"Nowa Aleksandria" Siekiery to dla mnie jedna z lepszych płyt tamtego czasu. Ktoś kiedyś porównał ich na tej płycie do Killing Joke. Uważam, że byli lepsi  :) .

A tu inny zespół który nagrał "czerwoną płytę".

• Like 1

Siekiera nie była kapelą punkowa. To była ilustracja muzyczna do teatru absurdu i groteski. 

Nie wkraczając w politykę- lata 80-te to jeden wielki "teatr absurdu i groteski". Idealny czas w naszym kraju, by grać: post-punk, cold wave lub industrial. Doskonały przykład poniżej.

Ps. Dla mnie pierwszym polski utworem punkowym był "Korowód". Tu w interpretacji pana Kodyma i kolegów.

• Like 1

Przypisywano Siekierze rownież inspiracje (na tej płycie) zespołem Joy Division. Nie zmienia to faktu że jest to jedna z kilku najlepszych płyt w historii polskiego rocka.Podobnie jak i powyższy  "doskonały przykład"  czyli 1sza  płyta Klausa Mittfocha., ktorą osobiście oceniam nawet wyżej.

Chciał czy nie, płyta za swą nieszablonowość, teksty i brzmienie jest uznawana za jeden  z najlepszych polskich albumów rockowych.

Paaaatrzcie jak sie lata gdy dupsko jest wolne od bata! :)

Edytowane przez border river