Skocz do zawartości

JERKBAIT w RYTMIE dobrej MUZYKI

francisco scaramanga

Rekomendowane odpowiedzi

Ni i czy tu się zachwycać? Zupełnie przeciętny zespół, a właściwie czterej faceci, którzy indywidualnie też się niczym szczególnym się nie wyróżniają. Na scenie cztery byty. Przyjechali, odwalili swoje i pojechali. Co tu ma do rzeczy gadanie o jakości nagłośnienia? Bądźmy obiektywni. Ten Tides From Nebula (przyznaję, że nie znalem) zwyczajnie bije na głowę Tool, pod każdym względem. Jak się robi koncerty? Tu najlepszy przykład. Popatrzcie sobie na robotę, którą odwala na scenie Flea. Jest niczym Iniesta w Barcelonie i w reprezentacji Hiszpanii. To jest granie zespołowe i robienie atmosfery na koncercie. https://www.youtube.com/watch?v=t5ht7o5r4iQ&t=430s

Trochę może późno, ale się odniosę, bo dopiero teraz przeczytałem tę wypowiedź.

Rozumiem, że komuś może nie podobać się muzyka Tool'a- wystarczyłoby wtedy tak powiedzieć- "nie podoba mi się i już".

Jednak takie stwierdzenia jak "zupełnie przeciętny zespół", "właściwie czterej faceci, którzy indywidualnie też się niczym szczególnym się nie wyróżniają" to już zwykły brak wiedzy, który źle świadczy o wypowiadającym się.

Rozpatrując każdego z muzyków Tool oddzielnie, jak i zespół jako całość, mamy do czynienia z fenomenem rocka przełomu XX i XXI w.

Wystarczy trochę poczytać.

• Like 2

Dziś pojawił się na Spotify nowy singiel Tool- Fear Inoculum.

Jest też na Youtube.

Warto było czekać.

Kawałek podobny do reflection, ogólnie dupy nie urywa.

Osobiście oczekiwałem znacznie więcej.

Aktualnie są 3 kawałki wszystkie w tonacji kołyszącej.

Brak mocnego je...ia

-=●=-

Pierwsze wrażenie.

Marcin, odsłuchaj na słuchawkach drugi, trzeci, piąty raz, dodaj koniecznie tekst, zinterpretuj.

Jak zawsze jest głęboki przekaz w wyrafinowanej formie.

Jestem jestem znów oczarowany.

Kawałek mi pasuje, słuchałem dziś na słuchawkach w pracy, a to ważne u mnie.

Jest lepszy niż wcześniejsze nowe kawałki.

Jestem ich fanem od 93-94 więc liczę na coś więcej.

Undertow rozorał czaszke, Aenima rozłożyła mnie na łopatki, Lateralus rzucił w czasoprzestrzeń i rozsmarował mnie tam grawitacją.

10000 days rozłożyła na czynniki pierwsze i zbudowała na nowo otwierając trzecie oko.

Pitu pitu... liczę na takie smaki

https://youtu.be/GaqJ4SKdRL0

-=●=-

• Like 1