Skocz do zawartości

JERKBAIT w RYTMIE dobrej MUZYKI

francisco scaramanga

Rekomendowane odpowiedzi

chłopaki zaczynali skromnie w garażu, jak większośc metalowych kapel...

a potem przyszły koncerty i światowy tour...

W międzyczasie kapela się rozrosła, zmienił się wokalista (poprzedni robił kurdupel głównie za statyste) oraz drugi gitarzysta...

• Like 3

Marian, taki dzień kiedy każdy może poczuć, że od niego coś zależy, a Ty z tym starym nudziarzem wylatujesz? To ja coś bardziej odpowiedniego wybieram. Niestety z genialnej trójki z nami został jeszcze tylko jeden. https://www.youtube.com/watch?v=c2zurZig4L8

Nic zaskakującego. Badania mogą to tylko potwierdzić i wytłumaczyć. Rodzice zdziwieni (nie zawsze kończyło się na tolerancji) czego słuchają ich dzieci i odwrotnie. To zawsze było. Z wiekiem nieco przestajemy zachwycać się nowościami i z większym zrozumieniem odnosimy się do tego, co odbieraliśmy biernie, bo tego słuchali rodzice. Znani i cenieni dzisiaj muzycy, ludzie dobrze po sześćdziesiątce lub starsi wracają do muzyki, której słuchali jako nastolatkowie. Można przeczytać o tym w życiorysach i usłyszeć w wywiadach. Gdzieś słyszałem o badaniach przeprowadzonych na dużej grupie ludzi (muzycy, dziennikarze, itp.). Stwierdzili, że największe rzeczy powstały na przełomie 60/70 ubiegłego wieku (chodziło o wszelkie gatunki muzyki, łącznie z klasyczną). Akurat dobrze trafiłem. :) Ale przyznam się, że dzisiaj chętnie słucham muzyki trochę wcześniejszej.  

a tu 40 minęła na dniach...

:) . Lata lecą... dzięki "Combat Rock" ominęło mnie obcinanie ogona w liceum  :D . Przyniosłem oryginalny winyl do szkoły by mi kumpel przegrał go na kasetę. Od razu miałem nowych, starszych kolegów  :D .

Będzie kapela punkowa. Współczesna. Fucked Up.

https://www.youtube.com/watch?v=vAh1Nm5Zjvw&list=PLPNEFQE2UsmqBzdZ_UsFCZnBQqSsgaOzn

• Like 2

Marian, taki dzień kiedy każdy może poczuć, że od niego coś zależy, a Ty z tym starym nudziarzem wylatujesz? To ja coś bardziej odpowiedniego wybieram. Niestety z genialnej trójki z nami został jeszcze tylko jeden. https://www.youtube.com/watch?v=c2zurZig4L8

posłuchałbys tej płyty... zobaczyłbyś że nie ma żdnego jego utworu tylko same covery i to dobre i dobrze zagrane...