Skocz do zawartości

JERKBAIT w RYTMIE dobrej MUZYKI

francisco scaramanga

Rekomendowane odpowiedzi

Pomimo, iż w języku naszych zachodnich sąsiadów nawet życzenia urodzinowe brzmią, jak rozkaz rozstrzelania ( ;) )

To trzeba im oddać, że taki Sido, czy Fler, już 10 lat temu nawijał na naprawdę dobrym poziomie ;)

I nieco później też ;)

Bity...sztos! :D

Witam. Mam nadzieję, ze piszę we właściwym wątku, bo inaczej Admin zrobi na mnie złe oko :) Ale do rzeczy. Nasze wędkarskie wypady a co za tym idzie rejestrowane kamerami i filmami przygody, często gęsto potrzebują jakiegoś podkładu w postaci np. pasującej, bądź ulubionej muzyki. Lokowanie swoich filmów np. na You Tube jest obostrzone wymogiem licencji muzyki (ZAIKS). Pędzę więc z informacją, że jest alternatywa dla "zdobycia" myślę, ciekawych plików mp3.
Tak się bowiem składa, że akurat jestem redaktorem Radia Niezależnych Artystów. Samo radio znajdziecie tu: http://e-stacja-rna.pl/ . Codziennie o godz. 20:00 gramy dla Was audycje live i właśnie wtedy szczególnie zapraszam wszystkich, bo wtedy najłatwiej spotkać się z twórcami muzyki na naszym radiowym chacie i uzgodnić, czy dany utwór można sobie pobrać za zupełną darmochę, a potem wkleić w klip uwieczniający hol wielkiego Bolenia, czy Szczupaka itp.

Myślę że jedyną formą "zapłaty" będzie, co zresztą oczywiste, umieszczenie Nicka, bądź nazwiska autora a nie od rzeczy byłby również link do naszego radia :) . Co ja mówię "naszego" - Waszego radia. :) Radio jest amatorskie, jednak w swojej bazie posiada ogromną liczbę utworów i pewnie dałoby się coś tam dopasować i zamienić np. huk wiatru w słuchawce na muzykę w stylu, który lubicie. Zapraszam więc do:   wiezowce.png

• Like 1

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Kogo zapytać jak nie wędkarzy melomanów ;-)

Lata temu słyszałem kawałek w necie i nie cholery nie mogę znaleźć, a właśnie mi się przypałętał na język.

Kawałek w klimacie hiphop/rap, taka monodeklamacja, instrumenty oszczędnie, jakieś plumkanie na klawiszach, wokal podrostka.

Przekaz z pozycji zagorzałego grunciarza, refren "leszcze, leszcze, kiedy wejdą leszcze".  W tekście historia jak to nocą na jezioro wypływają kłusownicy, w innym miejscu "nie chcę być jak ten spiningista" coś tam, coś tam "nad głową mi śwista', jeśli dobrze pamiętam :-D

Kojarzy ktoś?

A żeby coś dołożyć do wątku to akurat słucham "Urodzin Oli Kordas" :-)

https://youtu.be/Yb4B8XBHdGY?list=LL80kiabOQknqkR8UNj_LojQ&t=12332

Edytowane przez Ferret

• 2 tygodnie później...