Skocz do zawartości

JERKBAIT w RYTMIE dobrej MUZYKI

francisco scaramanga

Rekomendowane odpowiedzi

Tych "chicos mexicanos" którzy co by nie gadać nazbierali już kilka nagród Grammy Awards  i kilka innych music /latino/mtv/awards  juz tu kiedyś puszczałem. Tym razem  jakże aktualny tekstowo utwór z płyty “Arde el Cielo”  z 2008 roku.

Edytowane przez border river
  • Like 1

Jestem starej daty, dzieciństwo upłynęło mi na katowaniu winyli na wysłużonym Fonomasterze, dla zgrywu na ZK140 słuchałem 60-tych lat z kolekcji rodziców. Potem przyszły kasety, początkowo fatalne stilony, potem peweksowskie maxelle i sony. Paradowanie po mieście z Walkmanem w kieszeni. Płyta CD otworzyła świat dzwięków wcześniej nieuchwytnych i zapoczątkowała kolejną kolekcję, rosnącą jak na drożdżach w trakcie muzycznych poszukiwań. Wreszcie pojawił się internet i zburzył cały zastany porządek. Wywrócił do góry nogami wcześniejsze pojęcie o katalogowaniu muzyki, o trudnościach związanych z poszukiwaniem, o dostępności. Pojęcie niszy muzycznej straciło swoje pierwotne znaczenie. Dziś patrząc na moje płytowe zbiory wzruszam ramionami z wyrazem zażenowania na twarzy. Ale każdy kij ma dwa końce. Znajduję muzykę, której bez sieci bym na bank nie znalazł, a trudno mi to sobie wyobrazić...Posłuchajcie tej gitary. https://youtu.be/R7jXfx2fCko

Edytowane przez Maciej W.
  • Like 1

No wiesz, za trzy miechy minie 40 lat od pierwszego wklejenia znaczków w okienku na KRN. Znajdź mi tu, proszę, zawodnika, który na "Hey Jude" mówił Hajduk (bo nie bardzo jeszcze umiał mówić),"Fresh Cream" usłyszał pierwszy raz na szpulowcu, dwójkę Zeppelinów zdarł igłą, a w osiemdziesiątym trzecim popędził do Hybryd i z bananem na twarzy wyszedł z pieczątką "Kill 'em All" na winylu. Pozostały wspomnienia i pewność, że nie ma życia bez muzyki. Nie tylko muzyki...????

• Like 4

Znajduję muzykę, której bez sieci bym na bank nie znalazł, a trudno mi to sobie wyobrazić...

KEXP to dla mnie znak jakości w muzyce. Nie zawsze mi się podoba, ale zawsze jest to coś ciekawego...

HAŃBA!

https://www.youtube.com/watch?v=uYcYM3kgv_I

Edytowane przez Mysha
  • Like 3

Co racja to racja. Jako stacja radiowa robią kawał dobrej roboty i trudno liczyć na to, by mogli dogodzić wszystkim gustom. Ale zrobili mi frajdę zapraszając Pixies. Było Thievery Corporation, był Bonobo. Przede wszystkim to kopalnia świeżej, młodej muzyki.

Polecam House of Strombo. Ten facet też wpadł na dobry pomysł. Niby organizacja imprez dla kilkudziesięciu osób i zapraszanie muzyków do wykonania trzech, czterech kawałków wydaje się nieporozumieniem, ale w połączeniu z siłą You Tube jest to pomysł jak najbardziej trafiony. Jeśli firmują go Sting, the Cult czy Melvins to warto zajrzeć. I trafić na fajne smaczki. Tu coś dla wielbicieli amerykańskiego thrashu:

• Like 2

Polecam House of Strombo. 

Widzę, że mamy podobne korzenie muzyczne :D . Nie dziwota- ja pierwsze znaczki PZW mam wklejone 38 lat temu  ;)

W sieci często oglądam stronę z koncertami [hate5six]. Dużo tam łomotów, ale ponieważ przez długi czas biegałem w trampkach i dresie z naszywką Minor Threat to mam sentyment. Do muzyki i ćwiczeń gimnastycznych :D .

https://www.youtube.com/watch?v=5eukx5Mmemg

• Like 1

Ależ ten czas leci. Młodzi mają czego żałować, bo przynajmniej jeśli chodzi o muzykę, atmosfera była wtedy niesamowita. Ciężko to opisać słowami. Parę lat temu wybrałem się na koncert. Przyjechali G.B.H. Dali radę. Niestety stałem za blisko lewego głośnika i przez dwa dni miałem drobny problem z jednym uchem. Przy okazji odkurzyłem sobie the Clash, Buzzcocks, U.K.Subs. Nie starzeje się ta muzyka. A tego nie muszę odkurzać:

• Like 3