tofik Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Fortepian wymiata...cała reszta też 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Daniel, bez Maxa jakos tak mi nie pasi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Daniel, bez Maxa jakos tak mi nie pasi..OK.Będę pamiętał \m/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 (edytowane) Poniewaz nikt nikt nie wspomnial jeszcze o smierci S.p.Romualada Lipko -wspomne ja. Odszedl wczoraj kawal historii polskiej muzyki. R.I.P.Wykreowal wiele znanych gwiazd. Urszula, Felicjan, Czystaw itd, skomponowal mnostwo przebojow, ale nie wszyscy wiedza ze zrobil pare utworow tez dla Zdzislawy Sosnickiej. Moim zdaniem bardzo niedocenionej wokalistki. Ot np. jak ten w linku. W warstwie muzycznej, tekstowej i vokalnej -genialna muza . Miala pecha niestety bo powstala w marnych czasach schylku komuny. Z perspektywy obecnej muzycznej pop cultury slychac to wyraznie i ewidentnie widac jakie toto mialkie i nijakie 'pisane dla mamony' puszczaja teraz w komerc stacjach. Choc dla wielu nadal to "nie -trendy rock" (a szkoda - bo, cytujac Badure z dokumentalnego filmu o mieszkancach willi przy ul. Cwiartki 3/4.. takie utwory spelniaja bardzo wazna funkcje spoleczna. Dzieki nim co nie ktorzy zagorzali zwolennicy innych grzmiaco-straszno-ryczacych gatunkow muzycznych moga poczuc sie lepsi ) Dobre sluchawki , vol na 3/4 -wtedy slychac lepiej smaczki brzmieniowe tego utworu..btw/A co do talentu Pani Zdzislawy to warto posluchac jak zaspiewala polska wersje ( do slow J. Cygana) utwor "Hello" L. Richie.. Niewielu sie porwalo zrobic covera tego hiciora lat 80. To tyle mam do powiedzenia dzis Edytowane 9 Lutego 2020 przez border river 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Poniewaz nikt nikt nie wspomnial jeszcze o smierci S.p.Romualada Lipko -wspomne ja. Odszedl wczoraj kawal historii polskiej muzyki. R.I.P.Wykreowal wiele znanych gwiazd. Urszula, Felicjan, Czystaw itd, skomponowal mnostwo przebojow, ale nie wszyscy wiedza ze zrobil pare utworow tez dla Zdzislawy Sosnickiej. Moim zdaniem bardzo niedocenionej wokalistki. Ot np. jak ten w linku. W warstwie muzycznej, tekstowej i vokalnej -genialna muza . Miala pecha niestety bo powstala w marnych czasach schylku komuny. Z perspektywy obecnej muzycznej pop cultury slychac to wyraznie i ewidentnie widac jakie toto mialkie i nijakie 'pisane dla mamony' puszczaja teraz w komerc stacjach. Choc dla wielu nadal to "nie -trendy rock" (a szkoda - bo, cytujac Badure z dokumentalnego filmu o mieszkancach willi przy ul. Cwiartki 3/4.. takie utwory spelniaja bardzo wazna funkcje spoleczna. Dzieki nim co nie ktorzy zagorzali zwolennicy innych grzmiaco-straszno-ryczacych gatunkow muzycznych moga poczuc sie lepsi ) Dobre sluchawki , vol na 3/4 -wtedy slychac lepiej smaczki brzmieniowe tego utworu..btw/A co do talentu Pani Zdzislawy to warto posluchac jak zaspiewala polska wersje ( do slow J. Cygana) utwor "Hello" L. Richie.. Niewielu sie porwalo zrobic covera tego hiciora lat 80. To tyle mam do powiedzenia dzis https://www.youtube.com/watch?v=9vbIJMS2lPkhttp://jerkbait.pl/topic/136976-romuald-lipko-nie-%C5%BCyje/page-2#entry2708114 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIRIUS Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Bylem na koncercie. Zespól zrobil na mnie wrazenie, ale plyta jeszcze bardziej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Można tęsknić za Maxem w Sepulturze, ale czasem z takich rozstań rodzą się ciekawe projekty. Poza tym zawsze możemy sięgnąć po "Chaos A.D.", "Arise", czy "Roots". Kolejna kapela, która nigdy nie dała ciała, a muzyka ponadczasowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Sepa . Mam mocno osobisty stosunek do tego kawałka. Mogła to być ostatnia muzyka w życiu jaką słyszałem. Gdy leżałem w rozbitym aucie leciało z odtwarzacza "Roots Bloody Roots". https://www.youtube.com/watch?v=F_6IjeprfEs 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Sepa . Mam mocno osobisty stosunek do tego kawałka. Mogła to być ostatnia muzyka w życiu jaką słyszałem. Gdy leżałem w rozbitym aucie leciało z odtwarzacza "Roots Bloody Roots". https://www.youtube.com/watch?v=F_6IjeprfEsGruba sprawa. Dobrze, że nadal możesz słuchać.Czy Roots , czy innych \m/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 CRESS. W marcu będą w Polsce. https://www.youtube.com/watch?v=5lCxYcxKzJE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Gruba sprawa. Dobrze, że nadal możesz słuchać.Czy Roots , czy innych \m/Dawno temu to było. Najbardziej wrył mi się w pamięć odgłos kapiących kropel. Wyobraźnia podpowiadała, że zaraz to wszystko wyleci w powietrze. Strzał adrenaliny był taki,że sam nie wiem jak się wydostałem z wraku. Kapał oczywiście płyn z chłodnicy . Dobra. Gramy. Zawsze chciałem to puścić. Proste granie. Kiczowate stroje i mnóstwo kapel nagrywających ich covery. Misfits. https://www.youtube.com/watch?v=GplWFSU3tLA 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Faktycznie tak bywa, że tym wydarzeniom które wryły nam się mocno w pamięci, towarzyszy przywołanie muzyki która wtedy leciała. Ponieważ wszystko dobrze się skończyło, oderwijmy się od wypadku samochodowego Kennedy'ego i posłuchajmy sobie etnicznych brzmień relaksujących. Ilekroć to oglądam, odnoszę wrażenie, że Janusz Panasewicz wyjarał torbę zielska i pomylił studio. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 (edytowane) CRESS. W marcu będą w Polsce. https://www.youtube.com/watch?v=5lCxYcxKzJEPiotrek podlinkuj na priva gdzie Edytowane 10 Lutego 2020 przez Krzysiek P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Dawno temu to było. Najbardziej wrył mi się w pamięć odgłos kapiących kropel. Wyobraźnia podpowiadała, że zaraz to wszystko wyleci w powietrze. Strzał adrenaliny był taki,że sam nie wiem jak się wydostałem z wraku. Kapał oczywiście płyn z chłodnicy . Dobra. Gramy. Zawsze chciałem to puścić. Proste granie. Kiczowate stroje i mnóstwo kapel nagrywających ich covery. Misfits. https://www.youtube.com/watch?v=GplWFSU3tLAMisfits git ale ja wole Glenna. https://youtu.be/x9zEnxKd7AY Maciek CC juz wrzucalem. Spoko. Jest jeszcze jedno dzieckohttps://youtu.be/fhQqnyM9ZHA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Tyle tych dzieci, że na śmierć zapomniałem. A płytka przecież stoi w regaliku między S.O.D., a Soundgarden. Jak już jesteśmy przy ciężkim brzmieniu, odkurzę staroć, który po wielu latach muzycznych poszukiwań stał się parę ładnych lat temu moim ideałem gitarowego brzmienia. Zawsze czegoś mi brakowało i tak naprawdę, w masie przetrawionej przez prawie czterdzieści lat muzyki, odkrywałem kolejne zespoły, a w głowie cały czas pobrzmiewała ta sekcja rytmiczna i gitara. I wreszcie okrężną drogą, po zauroczeniu "Songs for the Deaf", sięgnąłem po pierwsze dziecko Josha Homme'a. Album do spakowania na bezludną wyspę. Inspiracji nie trzeba długo szukać, bo od hard rocka do stoner rocka rzut beretem. Jednak teraz częściej sięgam po ten drugi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 (edytowane) i znów muszę odbić piłeczkę Edytowane 10 Lutego 2020 przez Krzysiek P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Odbieram i odbijam. Z pierwszego albumu. Tego ze sznurem z pereł na okładce ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Kyuss i QOTSA . Swietne granie. Jak byłem x-lat temu na koncercie QOTSA w Stodole to supportem byli ci panowie: https://www.youtube.com/watch?v=TtIusq_qZ3Q 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Nie zapomnę tego koncertu. Podobnie Megadeth i Slayera. Stodoła, mogąca w porównaniu ze stadionami czy klepiskami, pomieścić garstkę ludzi. Ale ta garstka świadomej publiki robiła magiczną atmosferę. Eagles of Death Metal zagrali też ładnie w Proximie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Byłem . Zawsze wolę świadomą publikę niż jakiś spęd. QOTSA widziałem też na "łopenerze". Zagrali dobrze, ale publika odebrała magię koncertu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Opener to był jeszcze ok. I Skunk Anansie zagrało dobry koncert. Całą frajdę odebrało nagłośnienie na Narodowym. Wyszedłem ze spuszczoną głową, a nadzieje były rozbudzone, bo tam grali jeszcze Pixies i Kings of Leon. Ci ostatni lepiej brzmieli pod Wedlem na Zamojskiego niż vis a vis sceny. Wyszedłem wcześniej, bo uszy nie zdzierżyły tej kakofonii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Ja tak bardziej z punkowej nory wylazłem . Dlatego mi publika Openerowa nie pasuje. Na kilku koncertach tam byłem, ale czułem się jak w hipermarkecie na promocji. Gogol Bordello. Super na żywo. Taką muzyka powinna grać na weselach... Moje dzieciaki o tym jeszcze nie wiedzą, ale gdy będę miał jakikolwiek wpływ wybór muzyki na ich imprezach weselnych to Zenka nie będzie . https://www.youtube.com/watch?v=K3SUPPeuRdU 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 "Muzyka disco polo bije rekordy popularnosci i inspiruje nawet zagraniczne gwiazdy"???????????????? koniec cytatu .A film "Zenek" będzie za rok polskim kandydatem do Oscara.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Dzis Was zaskocze- całkiem odmienny klimat.. kopary w dół ???????????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Steve'nSeagulls bardzo lubię, zwłaszcza ten kawałek : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi