Skocz do zawartości

JERKBAIT w RYTMIE dobrej MUZYKI

francisco scaramanga

Rekomendowane odpowiedzi

… nie Imiennik tworzył nazwę kapeli, był jednym z kilku mocnych. Kawałek nie znalazł się na płycie, lecz był częścią składanki. Muzyka określana ,, muzyką miasta", pełna szumów, przesterów, wielkomiejskiego hałasu, jak to opisywano. Byłem raz, w Kotłach. Grupa. miejsce, jedność :)

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Tej historii o "Kill 'em All" nie słyszałem, ale to ciekawa sprawa. Scott Ian zdołał namówić Busha do współpracy i powstało kilka bardzo dobrych płyt. Ta jest świetna. Jego głos pasuje jak ulał do muzyki i Bush pozostaje dla mnie jednym z bardziej niedocenionych wokalistów thrashowych. Belladonnę wciąga nosem.

• Like 2

dla fanów gry na perkusji i TOOL oczywiście.....Profesor w akcji

Chciałbym wrócić na moment do Profesorów ... szczególnie polecam od ok 5:50 do końca :rockon:

[YouTube]

Jak widać na naszym rodzimym podwórku mieszka światowa czołówka, tylko muzyka mniej przystępna ;)

• Like 2

Może Ci się nie podoba, bo jesteś ode mnie o rok starszy. Choć w naszym wieku przyczyna może leżeć gdzie indziej. Myślę, że muzyki jest tyle, że nasze gusta kiedyś pojechały sobie w różne strony. Tool nie przeszkodził mi w nabyciu dziś Bluesbreakers Mayalla z 1965 r., słuchanie Sepultury i Slayera nie kłóci mi się z wracaniem do the Beatles, Small Faces, czy the Who. Z Primusa, Rush, Black Sabbath i Kate Bush też można upichcić coś smakowitego.

• Like 5

• 4 tygodnie później...

Pewnie kilka osób pływających po Solinie miało okazje go poznać.

Reszta zna go z Dżemu.

Fajny gość, miałem okazje poznać go osobiście,  ciekawy życiorys, walka z nałogiem, Bieszczady, pomocna dłoń….

Miałem nadzieję odwiedzić go jeszcze  w tym roku na tratwie … niestety … [ +RIP+ ]

https://www.youtube.com/watch?v=HjASkWfsrwE

https://www.youtube.com/watch?v=A-7z4vFRJ6c

post-51107-0-88355200-1595945258_thumb.jpg

• Like 2