Skocz do zawartości

JERKBAIT w RYTMIE dobrej MUZYKI

francisco scaramanga

Rekomendowane odpowiedzi

dobrej jak dobrej, ale własnej.....nie mam słuchu muzycznego, ale Los przewrotnie włożył w moje ręce gitarę basową, najpierw na dłuższą ale zbyt krótką chwilę lata temu w ogólniaku, a ostatnio ponownie zażartował, że niby druga szansa ;) zapewne wielu tutejszych Koleżanek i Kolegów bawi się dźwiękiem profesjonalnie, może ktoś podpowie, w jaki sposób 'zmusić' np. youtube czy inny soundcloud, aby zamieszczana muzyka brzmiała równo i wyraźnie nie tylko przez dobrej jakości kartę muzyczną i słuchawki, ale także na mniej wymagających odbiornikach?

za to fotka bardzo dobra, tak było, sam robiłem.....jeżeli się komuś spodoba, tęcza czy piosenka, będzie miło......ale odsłuch raczej tylko przez przyzwoite słuchawki czy głośniki, najlepiej przy wspomaganiu jakiegoś equalizera.....sam rytm nie jest chyba najgorszy, więc pasuje do tematu B)

https://www.youtube.com/watch?v=OMJr-BOUkTo&feature=youtu.be 

Edytowane przez cristovo
  • Like 4

W ramach odrabiania zaległości i papkowatości bierzących produkcji, utknąłem po uszy w prehistorii. Zagrzebałem się na dobre w albumach, którym albo stuknęło, albo zaraz stuknie pięć dych. Nie bez zażenowania i pewnego wstydu odkrywam muzykę, po którą z różnych względów nie sięgnąłem. Największy obciach, to kierując się stereotypami, olać płytę nim poświęci jej się trochę czasu. Ale co się odwlecze...https://youtu.be/x4yXhuwQRQs

... no to kij w mrowisko wcześniej poszedł...Nomeansno at The Western Canadian Music Awards 2015 - YouTube, dają radę ,,bez prądu" i w mainstreamie. Jednak koncerty to ich żywioł...Nomeansno - Two Lips/Rags & Bones Live and Cuddly 1990 - YouTube,

NoMeansNo - Oh No! Bruno! - YouTube i to nomeansno - I Got a Gun - YouTube.

W klubie starszych wędkarzy (tetryka) zapewne przyjęli by ich aklamacją. Starsi panowie i ,, mogą"... ;)

• Like 1

Już kiedyś tutaj o tym pisałem. NMN to najlepszy koncertowy zespół jaki kiedykolwiek widziałem. Do końca życia będę pamiętać koncert w Poznaniu 1991. Tęcza wokół świateł i kapiący z sufitu skroplony pot. 2 tygodnie wcześniej byłem na AC/DC i Mecie w Chorzowie, ale mimo że to olbrzymie grupy, to do Kanadyjczyków nie mieli nawet startu.

• Like 1

Hmmm... Byłem na koncercie Dżemu w nazwijmy to okresie "schyłkowym". Pan wokalista wybełkotał- siema ludzie i usiłował śpiewać. Po 2 utworach zwlókł się ze sceny i tyle go widziano. Było mi szkoda reszty zespołu.

• Like 1