Powell Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 (edytowane) Hmmm.. szkoda chłopa....Niebanalna postać, naturalny talent. Pamietam jednak owego " pana wokalistę" z paru koncertow sprzed okresu "schyłkowego" ... Niezaleznie od oceny, muzycznie przeszedł do historii..chcialem zalinkowac tu jeden utwor ale nie wchodzi niestety YT: Ryszard Riedel i Czesław Niemen jedyny duet i Cała w TrawiePolecam Edytowane 9 Lutego 2021 przez border river Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 New Musical Express z całego polskiego rocka za godnego uwagi uznał tylko Riedla & Dżem - jako ostatni wielki hippisowski band. Cała reszta była ponoć wtórna albo eklektyczna A przecież Zdrój Jana już za Gomułki grał pre punk ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 ... Niezaleznie od oceny, muzycznie przeszedł do historii.. Co prawda to prawda. Też postać historyczna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Nie wiesz przypadkiem Martin dlaczego Young nie zagrał na zaprzysiężeniu Józia Bidena? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefrajt Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Jako, że "karnawał" (cudzysłów zamierzony, bo czasy jakie mamy, każdy widzi), zapraszam do posłuchania numeru, który wypuściliśmy z zespołem kilka dni temu: Jak u nas zwykle, z lekkim przymrużeniem oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Dziś troszkę lżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 (edytowane) Nie wiesz przypadkiem Martin dlaczego Young nie zagrał na zaprzysiężeniu Józia Bidena? Witaj Janusz, niestety nie potrafie Tobie na Twoje pytanie odpowiedziec, poniewaz polityka mnie wogole nie interesuje. Pozdrawiam serdecznieMartin Edytowane 12 Lutego 2021 przez abudam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 (edytowane) Podobno lubiłem Go słuchać, jak byłem mały. Tak mi powiedziała mama. Ja tego nie pamiętam. Ale mamie wierzę. To była końcówka lat 60-siątych. Miałem niecałe 4 lata. Edytowane 12 Lutego 2021 przez Novis 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Jeśli można, proszę o przeniesienie posta do działu Klub tetryka. Tutaj zapewne zaginie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Hipnotyzujące... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 (edytowane) ... mało kto słyszał o Braciach...GALAGO - Wiesz pan sam, Na zdrowie - Bing video, warto...Galago - Ressistance - YouTube Edytowane 13 Lutego 2021 przez bob74 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 ...to jeszcze ,,barrakudy i szczupaki", o poranku GALAGO - Okapi - YouTube 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Jest też bardziej progresywna wersja. Całkiem dobra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Jako że raczej nikt mnie w tym nie wyręczy , przedstawiam mój ulubiony ostatnimi czasy fiński utwór.Jest to piosenka raczej prosta, ale dlatego, między innymi, robi na mnie wrażenie ponadprzeciętnie szczerej.Co w niej wyjątkowe - to tekst, który pozwoliłem sobie nieporadnie, acz możliwie wiernie, przetłumaczyć.W przeciwnym razie, jak wiele innych fińskich piosenek, byłaby na straconej pozycji... Jestem srebrny, mistyczny Disco Man,Jestem oblizujący się człowiek-jaszczur,Jestem Skórzany wędrowiec z Nowej Anglii,Wciąż z radości rodzący się na nowo. Znałaś mnie wcześniej jako Marka,tego chłopca już jednak nie ma.Wyrwałaś kartkę ze swego pamiętnika,w Twoim sercu nie ma już dla mnie miejsca. Dawny mężczyznato już historia (x 2) Burak cukrowy mnie nie interesuje,Nie wybieram się jesienią na uniwersytet,Już od lat nie byłem w lesie,Nie pragnę chwycić za broń. Mam parapet i wiosło i piec,Na firankach różany deseń,Mam w pokoju miniony świat,Mam przed sobą świetlaną przyszłość. Dawny mężczyznato już historia (x 2) Mój ojciec rzeźbił drewniane figurki,kobietę z drewna znalazłem w polu,znalazłem też – i zniszczyłem – grot włóczni.Własne figurki rzeźbię w winylu. Skoro więc włączysz kiedyś radio,Usłyszysz dziwnie znajome, piękne,czego, jak sądzisz, już kiedyś zaznałaś,o czym, jak Ci się zdawało, zdołałaś zapomnieć. Dawny mężczyznato już historia (x 2) Jestem srebrny, mistyczny Disco Man,Jestem oblizujący się człowiek-jaszczur,Jestem Skórzany wędrowiec z Nowej Anglii,Wciąż z radości rodzący się na nowo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 chyba nie do końca po fińsku, ale też proste......i jakoś tak na czasie tekst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 ej, co tak smutno? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Chyba już to kiedyś wstawiałem , ale co tam , jest tego warte 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 czekam, kiedy moda na takie fryzury wróci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=R6R5N-eJZWU&ab_channel=NoMadU55555 Edytowane 19 Lutego 2021 przez Rheinangler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi