Skocz do zawartości

JERKBAIT w RYTMIE dobrej MUZYKI

francisco scaramanga

Rekomendowane odpowiedzi

wszystkie tematy ocierające się o politykę lecą w niebyt......słusznie, albo i nie, różnie.....a można o polityce na wesoło, poznajcie Swojaka.....tylko mp3, ale na słuchawkach przez kartę muzyczną słyszę wszystkie niuanse.....przez głośniczek laptopa nawet nie warto B)

https://youtu.be/xEH18j3Dcrc

Zaduszki. Edie i Nico. Były muzami  wielu znanych facetów. Pierwsza dla Velvetów, dla Warhola najbardziej. Odeszła wcześnie. Drugą do śpiewania namówił Dylan. Była związana z Brianem Jonesem (Stones), Jimem Morrisonem i Alainem Delonem. Grób Nico znajduje się w Grunewald Forst w Berlinie, blisko słynnego mostu szpiegów. Pioseneczkę dla Edie napisał Lou Reed. 

• Like 2

A to niezłe jak sądzę...grupa wcześniej nieznana, zresztą całkiem niezasłużenie, bo kilka piosenek naprawdę udanych...

Ale cóż, kino wyniosło ich wysoko, ponieważ i serial niesamowity...

Wracam do tych nut co jakiś czas, polecam wcześniejsze kompozycje The handsome family.

• Like 2

https://radio357.pl/

dobra muzyka......po prostu.....nie mam na razie wiedzy o publicystyce ewentualnej czy politycznych odchyłach, kumpel mi podesłał, włączyłem, jak na razie po prostu nuty.....nie ma póki co sieczki znanej z popularnych stacji.....może to po prostu przyzwoite radio ;)

Edytowane przez cristovo

• 1 miesiąc temu...

Znajomy polecił zespół. Powiedział, że się spodoba. Spodobało się bardzo, więc polecam z czystym sumieniem. Balthazar, płyta "Sand". Niby indie rock zmiksowany z popem, ale pobrzmiewa mi tu sporo rzeczy, które lubię słuchać. Produkcja i klimat nie ustępują późnemu Yello. Wokal przywołuje Arctic Monkeys, czy starego dobrego Matta Johnsona i jego The The. Momentami pobrzmiewa Alt-J. Zespół z Flandrii i udało im się stworzyć specyficzny kontynentalny klimat, odróżniający ich muzykę od produkcji brytyjskich, czy amerykańskich. Płyta równa i przyjemna w odbiorze.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Dawno mnie tu nie było. :) Doskonałe, Cristovo. Mój ulubiony Flea i spółka. Po wiadomości o śmierci I. Mcdonalda (pisałem w "Odeszli") trochę mi się humor poprawił, trochę.

To może kawał też dobrej muzyki? Kompozycja I. Mcdonalda. Nie ma już Wettona i Mcdonalda. Tu widać jak duży mieli wpływ na dokonania King Crimson. Chociaż w różnych okresach byli jego członkami. 

• Like 2

Myslę,  że w tym wątku takiego koncertu, takiego wykonawcy, z takim repertuarem i z taką  „ grupą  taneczną” jeszcze nie było.  Joan Sebastian to ikona latynoskiego folku. Był  prostym skromnym czlowiekiem, miłosnikiem koni, miał własne ranczo.  Bardzo ceniony wokalista i autor tekstów w Meksyku .Dostał kilka Latin Grammy. Zmarł 7 lat temu na tego który chodzi tyłem ..

Edytowane przez border river