dagu Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Zbiku jak ubrałeś ds821. Czytałem wczesniejsze tematy i chciałeś uzbroić w mininy tich match. Jakie ostatecznie zamontowałeś i jakie rozmiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario69 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Witam!Noszę się z zamiarem zbudowania wędeczki która obsłużyłaby główki 2 do 6 g + 2 do 4 calowe gumisie. Długości zdecydowanie łódkowe- max 7'. Zapas mocy w dolniku mile widziany, choć nie jest to priorytet. O wiele bardziej zależy mi na czułości szczytówki, która zasygnalizuje branie przynęty na 2g główce na....np 10m. Czy Batsony z serii Rainshadow lub Revelation cw 1-6, 2-6 spełniłyby te wymagania. Przyjmę wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Tak, 6g ołowiu + guma 4" to już patyk z 10lb powinien mieć. Raczej 6lb nie spełni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario69 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Ok, do obsługi 6g coś znajdę. Bardziej mi zależy na dobrej pracy w dolnym przedziale od 2g powiedzmy. Dobrze by było gdyby jednocześnie nie klękała przy 30cm pasiaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 hmmm. tak jak Józek napisał, ciężko będzie Ci komfotrowo pogodzić 2 i 6g w jednym kijku.Do przynęt 2-4g polecam Matagi TR80 Super Mebaru L SGT lub Phenix DragonflyDo troszkę większych bo 4-7g Phenix FX701-1 Jest dużo info o wymienionych przeze mnie kijkach na forum więc nie będę powielał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Jak zauważyli już koledzy spory zakres stosowanych przynęt. Twoje wymagania powinien spełnić Batson Reveltion REVS68UL. Środek komfortu łowienia to główka 3-5 g + paroch na łowiskach do 6 m głębokości. Jak na UL mocny dolnik. Bez problemu radzi sobie z większymi rybami zachowując amortyzację. Awaryjnie można użyć do łowienia pstrągów brodząc w małych rzeczkach. Moim zdaniem zdecydowanie mocniejszy od FX701-1 (przynajmniej na poziomie nieuzbrojonych blanków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Bardzo trudny temat zadałeś. 2g+gumka 2'=ok 4g a 6g +4'= ok 18g. Zważyłem to co podałeś mnimum i max i takie mi wyszły wagi. Czyli szukasz blanku co obsłuży komfortowo od 4-18g. Myśle ,że nie realne jest to do spełnienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario69 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Macie racje, 6g+ 4'guma to już temat na inną bajkę. Skupmy się zatem na tym dolnym przedziale. Opis Markira dotyczący REVS68UL trafia do mnie bardzo. Dobra praca w zakresie 2-5 g + dolnik z zapasem mocy +....zachęcająca cena sprawiają, że moje zainteresowanie tym blankiem rośnie z każdą chwilą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario69 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Blanki Matagi i Phenixa ze względu na cenę zostawię narazie bardziej wprawnym budowniczym. Wolałbym się skupić na przedziale cenowym zbliżonym do REV . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 (edytowane) Jak zdecydujesz się na REVS68UL (chyba nie do pobicia w relacji cena/wartości użytkowe) i będziesz sam zbroił to chętnie pomogę.Kontakt na priv. Edytowane 10 Sierpnia 2015 przez markir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 na delikatne łowienie możesz wziąść pod uwage elksir 701-2... tani blank, super czułość i dobrze trzyma ryby... i delikatniejszy od 701-1... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek11 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Weż pod uwagę HMX S-842-2 do 9 gr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 A moze S871-2-MHXhttp://jerkbait.pl/topic/20230-s-871-2-mhx-vs-fx-701-2-por%C3%B3wnanie/Powinien dać rade wymaganiom a i cenowo powinno być lepiej jak w Phenixie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) Mhx S871-2 do okoniowego ''opadu'' w przedziale: główka 2-5g i do tego ''gumka'' 1,5-2,5 cala sprawdzi się doskonale,dolnik swój ma zapas ''mocy'' i nie straszne są kijkowi przyłowy w postaci szczupaczków 60-70cm.Cenowo to też korzystny wybór,budują kijek na tym blanku można się zmieścić w sumie 600zł,oczywiście pod warunkiej ,że się go zrobi samemu . Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez Paavo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario69 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Dzięki za wszelkie sugestie. Narazie wybór padł na Revelation, właśnie czekam na kuriera. Uznałem, że na początek przygody z rodbuildingiem lepiej zepsuć coś tańszego .Pozostałe propozycje na pewno wezmę pod uwagę przy tworzeniu kolejnych "dzieł". Teraz czas na wymyślenie uchwytu i przelotek. Oczywiście skontaktuję się z Markirem na priv, bo jak sądzę pracował na tym "tworzywie". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Cześć.Na przyszły sezon potrzebuję uzupełnić arsenał kijów do połowu okoni. Potrzebuję wędki dwu częściowej która w komfortowy sposób obsłuży gumowe wabie wielkości 2-3 cale na główkach 5-8g i ten zakres wagowy MUSI obsługiwać perfekcyjnie. Kolejne założenia to kij musi być szybki ale bezwzględnie perfekcyjnie "trzymać" nawet niewielkie ryby. Długość wędki nie może być mniejsza niż 210cm.Blanki o których myślałem ale poza jednym nie widziałem ich w akcji to:Suzuki RXF-6lb-702 Matagi TR76 Super Shore LLSt'C 5S70LF2-B (legendextreme) Co o tym myślicie? Znacie te blanki? Który z tych blanków będzie najbardziej odpowiedni?A może jeszcze jakieś są na które powinienem zwrócić szczególną uwagę(może coś z Phenixa?)? Pomożecie??? Z góry dziękuję za wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 St.Croix avid avs76mlxf ewentualnie kij na tym blanku Powinno się nadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Nie wiem jak ta elita którą wymieniłeś bo w ręce nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 nie wiem jak z Avidem ale mam Elitkę(5S70MLF2-G) o podobnej mocy co wspomniany Avid i u mnie służy za lekką sandaczówkę więc raczej celował bym w delikatniejszy kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Mam dobre doświadczenia z Batsonem XP840. W obecnej ofercie zastąpił go IMMP70UL. Komfortowo ogarnia 3-9g + 5-6cm gumka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Może i tak Z matagi jeszcze możesz wziąć pod uwagę nimble minow SuperShore LL nie macalem ale macalem właśnie wspomnianego Ja osobiście łowie mebaru TR80 ale pod wspomniane przez Ciebie cw to nimble minow prędzej bym wybrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Batsony odpadają bo są w jednym kawałku. TR80 Mebaru L mam ale to kij do 4-max 5g główki, potrzebuję coś oczko mocniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 (edytowane) Jak masz możliwość to obmacaj tego nimble Dedykowany jest pod pstrąga ale na to nie patrz Miałem okazję trzymać kij na tym blanku i powiem szczerze że jako uzupełnienie TR80 jak najbardziej się nadaje Edytowane 16 Grudnia 2015 przez tony1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 jak nic wcześniej się nie wyklaruje to może BRC będzie w Poznaniu na Rybomani to wtedy macnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Cześć.Na przyszły sezon potrzebuję uzupełnić arsenał kijów do połowu okoni. Potrzebuję wędki dwu częściowej która w komfortowy sposób obsłuży gumowe wabie wielkości 2-3 cale na główkach 5-8g i ten zakres wagowy MUSI obsługiwać perfekcyjnie. Kolejne założenia to kij musi być szybki ale bezwzględnie perfekcyjnie "trzymać" nawet niewielkie ryby. Długość wędki nie może być mniejsza niż 210cm.Blanki o których myślałem ale poza jednym nie widziałem ich w akcji to:Suzuki RXF-6lb-702 Matagi TR76 Super Shore LLSt'C 5S70LF2-B (legendextreme) Co o tym myślicie? Znacie te blanki? Który z tych blanków będzie najbardziej odpowiedni?A może jeszcze jakieś są na które powinienem zwrócić szczególną uwagę(może coś z Phenixa?)? Pomożecie??? Z góry dziękuję za wskazówkiXtremke 70LF mam ale w jednym kawałku.Komfortowo jak dla mnie to 3,5g -6g + wąska gumka 3'' Easy Shiner max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi