siatkaz Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Może kraag xf 5lb?Zadzwoń do Krzyśka Zielińskiego może coś doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) coś smuklejszego w szczycie, taką "igiełkę" Edytowane 26 Października 2017 przez damien79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 TR80 to będzie moim zdaniem dobry wybór - delikatny szczyt i dosyc spora moc w dolniku - ryby ok70cm wyjeżdżają aż miło . Przypomnę ,że blank do 3,5grama Ogarnie ciut wiecej myślę ,że do 6 gram spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) za długi ???? a i szczyt nie ma być delikatny tylko cieniutki i szybki. No właśnie tak myślałem, że takie założenia mogą być ciężkie do spełnienia w customie. Edytowane 26 Października 2017 przez damien79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 nikt nic więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Masz wysokie wymagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 no niestety wiem czego chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Może można by było coś takiego zrobić Elixir fx 661 albo 701 w jednym kawalku Obcinka szczytowki i montaż wklejki Zbrojenie jak kto lubi Nic mi więcej do głowy nie przychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 no niestety wiem czego chceMoże i wiesz. Tylko czy się da? Pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Albo przezbrojenie starego Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 już jest po przezbrojeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Pod takie łowienie, jak opisałeś Kraag SKXF-765-2N ( lub w innej dowolnej długości) sprawdzi się wyśmienicie. Blank bardzo smukły ,szczytówka bardzo cieniutka , i mega szybka. Te 5 lb ,sporo niedoszacowane w/g mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 a czy ten Kraag ogarnie mi 1g z gumą 1,5" bo tak łowie najlżej na Sanie? I jeszcze zapytam czy monoblank różni się dużo od wersji w dwu składzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Fishing Art ULXF 6lb 7’ w 2 kawałkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Kurcze duże wymagania masz rzeczywiście. Komforcik przy gramowej główce a jednocześnie jako przyłów boleń lub brzana w nurcie. Możesz poprosić Krzyska Zielińskiego żeby Ci zrobił niestandardowy blank tj ciut osłabił Kraag SKXF-765-2N. Ja mam taki tylko w f a nie xf. Na gramowe główki łowię często i daje radę a pod rybką pięknie pracuje. Możesz zerknąć na moje stare zdjęcie http://jerkbait.pl/topic/5103-fishingart-pracownia-rodbuildingowa/page-83post nr 1556 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 (edytowane) za długi a i szczyt nie ma być delikatny tylko cieniutki i szybki. No właśnie tak myślałem, że takie założenia mogą być ciężkie do spełnienia w customie. Może więc jednak Kraag XF 5lb?W szczycie 1,3 mm. Długość do wyboru, wedle życzeń klienta. Edit: właśnie zorientowałem się, że tuż przed moją odpowiedzią pytający dostał kilka sugestii odnośnie tego samego właśnie blanku. Edytowane 27 Października 2017 przez Krzysiek Rogalski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Kraag XF 5lb nie umożliwi Ci komfortowego łowienia plemnikiem na 1g główce.Zaczyna fajnie gadać od 3g i to na wodzie do 2-3m maks.Potrzebujesz wędki z mocnym dolnikiem i wklejką. Montowałem Matagi SuperChinu do 5g pod jiga pstrągowego.Ponoć daje radę ,ja nim nie łowiłem.Jeśli nie ten ,to coś z seryjnych japońców lub nasz rodzimy sklepowy chrust 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 no własne chciałem takiego japońskiego seryjniaka odtworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Japończyków z SolidTipem jest trochę(wędek).,natomiast samych blanków z dość mocnym dolnikiem niewiele.Super Chinu myślę ,że się nada.Można ewentualnie doszlifować wklęjkę ,gdyby okazała się zbyt mało ustępliwa. Najtanie i najpewniej jest zmontować taką wędkę z połamańca solidnej firmy.JRobiłem takie wędki na bazie blanków 10lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Kraag XF 5lb nie umożliwi Ci komfortowego łowienia plemnikiem na 1g główce.Zaczyna fajnie gadać od 3g i to na wodzie do 2-3m maks.Potrzebujesz wędki z mocnym dolnikiem i wklejką. Montowałem Matagi SuperChinu do 5g pod jiga pstrągowego.Ponoć daje radę ,ja nim nie łowiłem.Jeśli nie ten ,to coś z seryjnych japońców lub nasz rodzimy sklepowy chrustTak Rafał . W przypadku jednoskładów to wszystko prawda co piszesz. Ale taki dwuskład zaczyna dużo niżej. I tak o 1,5g już jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Tak Rafał . W przypadku jednoskładów to wszystko prawda co piszesz. Ale taki dwuskład zaczyna dużo niżej. I tak o 1,5g już jest ok.Właśnie miałem napisać że dwa składy to inna bajka i można takimi pierdołkami łowić, ULXF w dwóch kawałkach podobnie fajna opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Skoro ma byc ekstra czucie małych przynęt to linka też powinna być odpowiednio cienka wiec 10 czy nawet 8 funtowy blank nie będzie w pełni wykorzystany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Proponuję blank ultralight slim XF, blanki elektryczne szczyt 1,25 mm mały stożek pod obciążeniem szybciej przechodzi w pełne ugięcie, (szybciej niż kraag xf), możliwości animacji zblizone. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Potrzebuje blanku pod Oksy. Używany będzie z gumkami 2 i 3 cale Kaitech Swing impact oraz Easy Shiner i podobne. Na główkach 1-2,5g, długość min. 2m najlepiej około 2.20. Fajnie jakby był w miarę szybki ugięcie pół lub paraboliczne. W dolniku zapas mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Potrzebuje blanku pod Oksy. Używany będzie z gumkami 2 i 3 cale Kaitech Swing impact oraz Easy Shiner i podobne. Na główkach 1-2,5g, długość min. 2m najlepiej około 2.20. Fajnie jakby był w miarę szybki ugięcie pół lub paraboliczne. W dolniku zapas mocy.Na tym forum zostały opisane chyba wszystkie mozliwe, dostępne blanki. Sprecyzuj o jaki blank Ci chodzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi