paawelek83 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 strasznie wąski ten zakres w Xtremce. Jeśli możesz to napisz coś więcej o tym kijku.Czy te 6g to już ostateczność? bo jak znam St'C to po parametrach powinien ten kij dać radę sporo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Oczywiście ze da rade nawet 8g podbić ale szczyt kleka czego nie lubię.Bardzo szybki Kijek,akcja raczej szczytowa do głebokiego ugiecie trzeba 40cm pasiastego zboja,spadow nie zanotowalem.Przelowilem nim cały sezon,spełnia moje oczekiwania wiec zostaje Ma mocny dolnik z przylowem 60cm poradził sobie lekutko. Edytowane 17 Grudnia 2015 przez adriano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 strasznie wąski ten zakres w Xtremce. Jeśli możesz to napisz coś więcej o tym kijku.Czy te 6g to już ostateczność? bo jak znam St'C to po parametrach powinien ten kij dać radę sporo więcej. Popatrz sobie jeszcze na taka elitke, sam sie nad nia zastanawiam St. Croix 5S66LF2-G, 6'6", 4-8 lb. 1/16 - 1/4 oz. Fast Action Light Power 2 Piece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Popatrz sobie jeszcze na taka elitke, sam sie nad nia zastanawiam St. Croix 5S66LF2-G, 6'6", 4-8 lb. 1/16 - 1/4 oz. Fast Action Light Power 2 Piecenie spełnia założeń. jest za krótka. interesuje mnie kij min 210cm i chyba nie wszedł bym w elitkę.Mam Elitkę 10lb(5S70MLF2-G) i jest to kijek moim zdaniem za sztywny na okonie. Dla odmiany Xtremki bardziej tolerują okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuwa123 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Witam mam problem z wyborem blanku UL na okoniaPołów z brzegu na kanale 5m szeroki z dużą ilością roślin.Główki 2gr + twister 4cm.Długość blanku min 2.4Rozkminka między tymi:MATAGI T-Russell SUPER CHINU TR84 ML 1-5grPhenix Elixir FX 801-2 1-7grCena do 800zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Jeżeli ma to być wklejka to SUPER CHINU będzie ok ale dolnik mają pancerny. Ja bym proponował Matagi Super Mebaru L -SGT, Przyjemniejszy blank. FX 801-2 również ok ale ma bardzo delikatną szczytówkę. Jak ktoś takie lubi to ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuwa123 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 FX 801-2 można z linka tylko do 6 Lb więc słabo.Nie musi to być wklejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) Spróbuj poszukać blanku Matagi TWJ602UL . vW Polsce jeszcze nie widziałem ale na Ukrainie bardzo popularny https://www.youtube.com/watch?v=BFKbP0B2BycSorki blank raczej za krótki więc nie podejdzie ale swoją drogą interesująca propozycja pod okonia Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuwa123 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Mebaru też tylko max 6lb.Potrzebuje czegoś mocnego aby okonika na kiju można było wyciągnąć bo bardzo często nie ma jak go podebrac i hol dość siłowy bo dużo roślin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwadziesciaszesc Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 jak 6lb za mało, to rozważ model o numerek wyższy np fx 802-2. te 2g + gumiś ogarnie w dole, a zapas jest, nie boi się większej rybki, poza gumą i woblerka małego obsłuży. Ale może jeszcze inne rozwiązanie ktoś zaproponuje. Pozdrawiam26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuwa123 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 A ta MATAGI T-Russell SUPER CHINU TR84 ML 1-5gr poradzi sobie z przylowem szczupaka ok 70cm? Wybór chyba już padł na to matagi.Jak ogólnie z jakością blankow tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuwa123 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 I czy uzbrojenie w Fuji TORZITE KR Titanium T-KLTG 16H10 będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuwa123 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zestaw przelotek FUJI TORZITE zawiera: T-KTTG 4 --- 6 sztukT-KLTG 5.5L --- 1 sztT-KLTG 6M --- 1 sztT-KLTG 8H --- 1 sztT-KLTG 16H --- 1 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 A popatrz Waść na ostatni post na tej: http://jerkbait.pl/topic/5103-fishingart-pracownia-rodbuildingowa/page-74 stronie ... i na dyskusję na temat tego badyla, która się po tym poście rozwinęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) A może dragonfly w jednoskładzie 2.4m .Myślę ,że spokojnie podoła zamierzeniom. Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez kogut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuwa123 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Jednosklad odpada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Coś z FishingArtBlaas SLXF 806-2N, nie obawiać sie tych 6 lb, dają radę, wyjechało na nie juz sporo zebatych zaczynających sie od 7-mkiKraag SKXF 807-2n lub 805-2nOsobiscie polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mahone Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Witam kolegów! Postanowiłem zbudować sobie kijek okoniowy do łowienia gumami ok 4cm na główkach 1-3g. Łowić zamierzam z brzegu w okolicach Krakowskiej Wisły oraz czasami z pomostu na jeziorku. Czytałam forum oraz opinie o różnych blankach i mam dylemat nad dwoma blankami Matagi TR80 oraz Phenix elixir 801-2. Na korzyść tego pierwszego przemawia to że nie boi się sporych przyłowów które na wiśle się zdarzają, co do 801 to przemawia za nim stosunkowo niska cena ale nie mam pojęcia jak się zachowa przy szczupaku 50-80cm. Bardzo bym prosił o jakieś sugestie. Pozdrawiam! Z góry dziękuję za chęć pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BB Custom Rods Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Ja bym na twoim miejscu zdecydował się na SP742. Moim zdaniem jest bardziej dynamiczny i precyzyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Na zdjęciu 74cm wyjęty na FX761-2, czyli ciut krótszego niz Ty szukasz. Wg mnie ciekawszy bedzie Phenix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Planujesz wędkę na okonie, czy na szczupaki 50-80?Bo jeśli to pierwsze - co Cię obchodzi zachowanie pod przyłowem? Stanie się, to zobaczysz, najwyżej przegryziesz w popłochu linkę...A jeśli to drugie - są znacznie lepsze kije na szczupaki.Przyłowy mają to do siebie, że są niespodziewane; idąc ich tropem należałoby mieć w pamięci, że na Wiśle to i sumek może przepływać obok riperka z otwartą twarzą... Inna sprawa, że wędkę na okonie i główki do 3 g to w ogóle nie wiem, po co mieć Ale jak się już ją ma, to niech będzie wyżyłowana na maksa i optymalna, bezkompromisowa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mahone Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 (edytowane) W sumie racja najwyżej przetnę linkę a więc który według Was będzie lepiej śmigał gumiakami we wspomnianej gramaturze? A może coś zupełnie innego? Inna sprawa, że wędkę na okonie i główki do 3 g to w ogóle nie wiem, po co mieć Ale jak się już ją ma, to niech będzie wyżyłowana na maksa i optymalna, bezkompromisowa.Uważasz że gramatura powinna być wyższa? Edytowane 13 Stycznia 2017 przez Mahone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 (edytowane) (...) Uważasz że gramatura powinna być wyższa?A tego to już nie wiem.Mnie takie łowienie nigdy nie pociągało, i nie znam się na nim.Chciałem tylko zasugerować, że fantazjując o przyłowach - można sobie popsuć całą radość z idealnie dobranego narzędzia. Edytowane 13 Stycznia 2017 przez chub norris 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Jakiś czas temu rozmawiałem z kolegą, który też poszukiwał blanku. Mówił, że założył tu temat żeby się poradzić i mówił, że tak mu to pomogło że musiał samemu wydać kilka kafli żeby zobaczyć co mu pasuje, a co nie. I w sumie jest w tym trochę racji. Najlepiej jakbyś skoczył do pracowni i pomacał owe blanki i porozmawiał bezpośrednio z osobą, która miałaby to zbroić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mahone Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Niestety w Krakowie jest tylko jedna pracownia która tworzy własne blanki. Niema wśród nich ciekawych "okoniówek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi