Skocz do zawartości

Okoniówka UL - wybór blanku

Bezel

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wytrzymalem, zwolnilem sie chwile dzisiaj z roboty i wyskoczylem na godzinke pomachac.

Jako, ze nie mialem nic innego pod reka to zapialem stelke 2500.

Zalozylem obrotoweczke w rozmiarze 0+ i fruu.

Niby leci ale kurna co jest, tylko 20 metrow, mysle sobie kurna co jest nie tak, z blurapida do 14 lataja lepiej bez pierdniecia.

Obejrzalem badyla i sie okazalo, ze z tych emocji nie zauwazylem jak przedziewalem przez przelotki, ze mi sie okrecila zylka wokol blanku miedzy 2 a 3 przelotka.

Poprawilem, wymach i ziuuuut, i...

...lo kurw....., nie wierze, jesciu raz i to samo. Mowie jest masakra, lata na 30-35 metrow w punkt bez pierdniecia na zylce 0.16.

Ryby slabo wspolpracowaly ale pare okonkow udalo sie wyjac.

Branie czuc masakrycznie, nieco za szybki badyl bo zanim sie wstrzelilem kiedy ciac to pare ryb spialem. Pozniej juz byla po prostu rzez. Badyl jak szpada, ciety, czuly i piknie pracuje pod rybka.

Ufff, udalo sie badyl ma dozywocie :D

Wiecej napisze jak juz na dluzej sie wybiore i kilka wypadow zalicze, na razie poki co jest mega wypas.

pozdro

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Zależy jaka woda.Kij zasadniczo im krótszy tym bardziej komfortowy.Pod okonia 2,60 jak dla mnie jest dość.Nawet 2,13m super się z brzegu łowi.Jak masz zbrojony w pracowni robisz krótką rękojeść.Mekamil uzbroił mi MHX-a gdzie rękojeść z forefripem ma 27cm.Pozostałość to blank.Wcale nie musisz być dłuższy a i z łódki poręczniejszy.Badyl 2,75 to na łódkę już porażka.

Zależy jeszcze na jakie główki chcesz poławiać.Pod to co napisałeś uzbroiłem S842-2, ma być z przeznaczeniem na główki 4-6g + gumka do 5cm i da radę tak z tego co na sucho przetestowałem, bo wody jeszcze nie widział :) .

ST1022-2 jakby ktoś opisał bo on jakiś dziwny opis ma, niby kij do 8lb a c.w. 5-14g, bardziej pod 10lb mi pasuje z opisu.

Edytowane przez Jozi

• 4 tygodnie później...

@zibbi: nia ma co gadac, zbroj i potem zaluj czemu tak pozno.

Przelowilem nim troche sezonu, i banan nie zlazil z pyska, jest to niesamowite narzedzie do lekkiego lowiena.

Wklejki-srejki zadne nie skocza temu blankowi, pomimo ze to spin czuc wszystko tak jak byc powinno.

Spadow jakis niekontrolowanych nie pamietam.

Jedyne czego zaluje, ze tez tak pozno go uzbroilem.

Pozdro

Edytowane przez nyny

• 9 miesięcy temu...

Odświeżę wątek, ponieważ poszukuję takiego kijka i adres który podał Endi to jest to!  Jak się rozszyfruje stronę klikając po kolei w "model top" i dalej w "rockfish equipment" można sobie pooglądać fajne kijki od budżetowych po exclusiv i takiego narzędzia potrzebuję.  Na Placie z adresu, który podał Friko też są rockfishe major crafta w wersji ekonomicznej i bogatszej a taka solpara przy obecnym kursie jena wychodzi poniżej 230zł a droższy model w osprzęcie fuji to koszt około 540zł.

Może ktoś podliczyć pozostałe koszty[wysyłka, podatki]?  Może warto się pokusić, tym bardziej, że wykonanie na najwyższym poziomie.  Mam tylko trochę obaw o przesyłkę, coby kij doszedł w dwu kawałkach, tak jak go wyprodukowano.

Do ceny powinieneś doliczyć 23%Vat + 3,5%cło.

Jak zamawiałem z Mudhole, to doliczyli mi 23%, od miłej Pani która dzwoniła z urzędu celnego dowiedziałem się, że do 200$ nie clą. Chociaż może też zależy skąd paczka leci.?

Edytowane przez apioo

Jak zamawiałem z Mudhole, to doliczyli mi 23%, od miłej Pani która dzwoniła z urzędu celnego dowiedziałem się, że do 200$ nie clą. Chociaż może też zależy skąd paczka leci.?

Nie clą?Ja miałem z Cabelasa coś ponad 100$ to 90zł cła zapłaciłem.

Chyba trzeźwy. :P Zresztą temat wydaje mi się był już na forum poruszany. :)

http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/100275,paczki_z_zagranicy_do_150_euro_bez_cla.html

"Przede wszystkim zostały wprowadzone zmiany limitów przywozowych dla podróżnych oraz zwolnień celnych w obrocie pocztowym i kurierskim. Najważniejszą informacją dla osób, które robią zakupy przez internet, jest zwiększenie z 22 euro (ok. 86 zł) do 150 euro (590 zł) kwoty wolnej od cła przy zakupach z krajów pozaunijnych. .."

lub

http://zforum.pl/Thread-Clo-i-Vat-USA-do-Polski

Edit:

Jozi, może to Vatu Ci tyle naliczyli :)

Edytowane przez apioo

będzie tu pasować większość kijów bassowych z Japonii w klasie L/UL jak i RockFish od tych najdroższych jak Steez czy różne modele Evergreena, Megabass Kirisame

po te dużo tańsze, ale uzbrojone w TOP komponenty jak kije Major Craft'a (ale reczej w średniej i wyższej klasie cenowej) sprowadzenie MJ w tytanach Fuji w dwuskładnie to od 700zł do 800zł w dwuskładzie, najdroższe około 1000-1200zł (pomijam najtańsze serie)

pomiędzy gdzieś się pałęta Olimpic Graphiteleader, szczególnie popularne jako wykałaczki w Rosji i na Ukrainie

trzeba dobrze czytać, bo tak z połowa ma Solid Tip

Edytowane przez bazyloss