Skocz do zawartości

Susza.

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Grzyby były ostatni tydzień w okolicach Olsztyna, bo zeszły weekend był burzowo deszczowy i wysypalo. Ale niestety już się kończy bo nie pada.

Co do Połęcka, to faktycznie stan 40 cm, ale na słupku pomiarowym (samej wody jest trochę więcej w korycie) . Byłem niedawno i za chwilę woda tylko we wspomnianym korycie zostanie. Normalny stan na słupku w Połęcku z tego co pamiętam wynosi 203 cm.

Łynę w Olsztynie natomiast raportują jako stan podwyższony.

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Na Śląsku też słabo z wodą, wczoraj były jakieś lokalne burze i opady, ale to kropla w morzu potrzeb. Odra bardzo niska, mniejsze siurki podobnie.

Niestety odsłonięte łachy kuszą "plażowiczów", którzy zostawiają po sobie masę śmieci, wczoraj z jednego m-ca nazbierałem 60 l worek puszek po piwie, jednorazowych grilli i butelek PET. Nie ogarniam jak można być takim zayebistym i bezmyślnym leniem żeby robić taki syf  :(

• Like 2

Solina, a z każdym dniem ubywa kolejnych cm

http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20150731/TURYSTYKA02/150739916&sectioncat=photostory3

A wode maja spuszczać z wszystkich górskich zbiorników.

Podobno nie ma czym chłodzić elektrowni w Połańcu i Kozienicach bo stan Wisły jest za niski.

I już te 2 elektrownie wprowadzają ograniczenia w dostawie prądu do przedsiebiorstw. Od 12 do 17 codziennie chyba - aż do konca upałów i opadów - tj podobno przez kolejne 10-14 dni.

• 2 tygodnie później...

Się "Prezes" troszczy o ryby...

Chyba się boi,że wędkarze wyłowią i zabraknie dla jego rybaków i smażalni.

Panie Prezesie,największą przyczyną "usypiania" ryb są siaty rybackie i kłusownicze, nie tylko w lecie(przy niskim poziomie wody)a już od zejścia lodu.

Tylko dziś miało padać, według większości prognoz.. tak to znów 25-30c.

Jutro wybieram się w te pustynne rejony... :)

Zatęskniło mi się..

"Ciągnie wilka do lasu " . Ostatnio tylko drobne okonki i obłąkane jazie, biorące na wahadło dają się mi przechytrzyć na pustyni <_< .

"Ciągnie wilka do lasu " . Ostatnio tylko drobne okonki i obłąkane jazie, biorące na wahadło dają się mi przechytrzyć na pustyni <_< .

Ostatnio jak byłem, okonie dość fajnie współpracowały, już miałem myśli żeby zabrać wklejkę następnym razem ale pomyślałem ze jak się nastawie.. to pewnie znikną :)

Ostatnio jak byłem, okonie dość fajnie współpracowały, już miałem myśli żeby zabrać wklejkę następnym razem ale pomyślałem ze jak się nastawie.. to pewnie znikną :)

Okoniki w tej zupie dają się jeszcze łowić. Myślę że jak byś się uparł, to może bolka przechytrzysz. ;)