Skocz do zawartości

odra, gdzie na rybki?

grayo

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem Kamil czy mi się uda tej jesieni ,ale na wiosną na pewno odwiedzimy Odrę. Tak jak Kamil pisał wyżej mógłby ktoś polecić jakieś dobre rejony pod względem bolka(jestesmy z Podlaskiego więc kawałek jest)? oraz jakiś nocleg (agroturystyka itp.)Będzie to nasz pierwszy wypad nad ta rzekę i każde info mile widziane :)

http://nadodra.pl

https://www.facebook.com/pages/Rybaczówka-nad-Odrą/1450087671903498?fref=ts

Nad samiusieńką Odrą  ;)  populacja bolesława dość spora  ;)

W razie czego pływadełko się i znajdzie ;)

Witam. Panuje z kolega wiosenny wypad nad odrę zapolować glownie na bolki ale i inne drapiezniki. W jakie rejony najlepiej uderzyć? Interesuja nas glowki opaski itp i oczywiście spora populacja bolka:)

Raczej wiosną ''innych'' drapieżników się nie łowi  :P  :P  :P oprócz bolka  ;) no chyba że mowa o okuniach 

Edytowane przez Karol Krause

@Woytec warunki raczej skromne , miejsce nastawione głównie na kajakarzy i osoby korzystające z uroków rzeki  ;)

Można zjeść posiłek na miejscu , trunków regionalnych również nie brakuje  :P

Do Rybaczówki mam 3 kilometry z domu więc miejsce znam doskonale  ;) często kręce się po rzece w tych okolicach 

Do wody masz 25 metrów - zatoka na stałe połączona z Odrą i dalej 50 metrów od drzwi główne koryto Odry.

Kiedys byly i moje smarkate lata mieszkałem w Glogowie przyjemnie powspominać poczatki i uroki tamtejszej oderki . Widzę ze z wiekiem czlek lubi wracać do przeszłości chyba czas na splyw w stronę Glogowa jesli woda w oderce pozwoli . Dzieki Karolu za zaproszenie i pozdrawiam

• Like 1

Karol, sprawdziłem ofertę Rybaczówki, niestety nie oferują noclegów. Mógłbyś polecić coś w okolicy ? Interesowałby mnie taki ośrodek żebym mógł zabrać moją ładniejszą połowę, ona plażing smażing z książką, a ja wiadomo  ;) Możemy przy okazji zrobić mikro zlot jb.pl  ;)

Będę wdzięczny za ewentualne inne sugestie dotyczące podobnych ośrodków blisko Odry. 

Z agroturystyką nie ma szału a w zasadzie nie ma nic godnego zaproponowania  ;)

Pozostaje nocleg w Głogowie ( hotel Qubus lub Interferie ) ale to raptem od Rybaczówki 8 km , lub łowienie na miejskim odcinku rzeki Odry.

• Like 1

Pogadajcie z http://jerkbait.pl/user/46139-tornado/ .
Ma znajomka w Lubiążu, z działeczką nad samą wodą. Piękna okolica i bywa rybodajna.
Może da Wam namiary? Jest gdzie łupinę spuścić na wodę i namiocik rozstawić.
A i okolica dość ciekawa.

3036482_ryby195.jpg

3036190_ryby147.jpg

Edytowane przez popper

Potwierdzam słowa Waldka @Popera , mega teren nad samą wodą 

Szukajcie kontaktu do właściciela - pan Marian Szpak

Dostarczy Was w każdy zakątek rzeki , w ubiegłym roku mieliśmy tą niewątpliwą przyjemność gościć u niego na zawodach towarzyskich.

post-49627-0-04103900-1439316666_thumb.jpg

post-49627-0-70386000-1439316683_thumb.jpg

post-49627-0-48648000-1439316757_thumb.jpg

Edytowane przez Karol Krause
  • Like 1