dreadknight Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Ja nie zupełnie rozumiem tego określenia "żeby kręcił jak najlżej". Shimano, który jest całkowicie suchy w środku lub z minimalną ilością smaru (nowy ze sklepu jak to się ostatnio często obserwuje), będzie kręcił lżej niż uczciwie przesmarowany, ale czy to jest lepsze (użytkowanie bez smaru) to już samemu trzeba sobie odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Od niedawna mam rarka 4000 fa i po smarowaniu i wyregulowaniu podkładkami kręci elegancko, bez żadnych oporów i to bez znaczenia czy ciągnie kilka czy kilkadziesiąt gram:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) Witajcie! W styczniu tego roku kupiłem Rarenium 2500 FB. Po wyjęciu z kartonika mało mnie w fotel nie wgniotło tak cieżko chodził. Fundnąłem mu małe smarowanko. Już po smarowania chodził zdecydowanie lepiej, wręcz bez porównania. Od tej pory był na rybach może z 10 godzin. I napisze tak, ze dopiero się rozkręca. Chodzi lekko leciutko, czuć w nim 110 procentowe spasowanie. Wszystkim niezdecydowanym serdecznie polecam ten kręcioł. Pozdro Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Edytowane 13 Kwietnia 2016 przez bayrt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Od niedawna mam rarka 4000 fa i po smarowaniu i wyregulowaniu podkładkami kręci elegancko, bez żadnych oporów i to bez znaczenia czy ciągnie kilka czy kilkadziesiąt gram:-) Witajcie! W styczniu tego roku kupiłem Rarenium 2500 FB. Po wyjęciu z kartonika mało mnie w fotel nie wgniotło tak cieżko chodził. Fundnąłem mu małe smarowanko. Już po smarowania chodził zdecydowanie lepiej, wręcz bez porównania. Od tej pory był na rybach może z 10 godzin. I napisze tak, ze dopiero się rozkręca. Chodzi lekko leciutko, czuć w nim 110 procentowe spasowanie.Wszystkim niezdecydowanym serdecznie polecam ten kręcioł. Pozdro Wysłane z iPad za pomocą TapatalkMój kupiony w maju 2015r., ale ciężej zaczął kręcić jesienią, tak po kilkunastu użyciach, a nie miał przejść z ciężkimi przynętami, czy z ciężkim i długim holem i zastanawiam się, czy oddać z reklamacją do sklepu, czy oddać do smarowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 @alaryk szczerze polecam Ci serwis u p. Leśniaka. Daj sobie spokój z gwarancją☺ Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 @alaryk szczerze polecam Ci serwis u p. Leśniaka. Daj sobie spokój z gwarancją☺ Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu TapatalkaDzięki, trzeba będzie spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Nie pożałujesz ???? Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Albo sam przesmaruj. To naprawdę nic strasznego, tym bardziej w przypadku rarka:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Albo sam przesmaruj. To naprawdę nic strasznego, tym bardziej w przypadku rarka:-) Bayrt podrzucił mi dobry pomysł, bo mam trochę takich nie za bardzo działających kołowrotków, a chyba lepiej nabierać wprawy w smarowaniu na trochę gorszych (tańszych) kołowrotkach. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 (edytowane) . Edytowane 16 Kwietnia 2016 przez bayrt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaśko Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) Wczoraj do mnie doszedł nowy Rarek 3000 SFB i trochę jestem zmartwiony.. powiedzcie mi drodzy koledzy czy w waszych modelach słychać jakby takie minimalne tarcie podczas kręcenia? Czy ja po prostu jestem przewrażliwiony?Posłuchajcie jak to brzmi u mnie.. mikrofon zebrał głośniej ten dźwięk, w rzeczywistości jest dużo cichszy.. ale zawsze.. Record_0014.wav Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez Adaśko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) Das normal . Tez w moim tez tak jest. One podobno tak mają w gratisów. Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez bayrt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) Widocznie za duże oczekiwania miałeś wobec niego Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez Jammaey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Vaniek tez tak chodzi https://m.youtube.com/watch?v=vWKzlOUI8qQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaśko Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Dzięki, mogę teraz spać spokojnie :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Właśnie siadałem zamówić ten własnie model 3000.Pogodziłem się z faktem,że nie mogę pomacać i wybrać np z 3 egzemplarzy jak wcześniej tu polecano.Samo to że nie są powtarzalne przy tym poziomie klasy/ceny mnie zaniepokoił,ale postanowiłem zaryzykować.A tu kolejny taki minus jeszcze potwierdzony przez kolegów. Nie miałem kołowrotków z półki 300zł + i zastanawiam się,czy czasem piszący tutaj nie są trochę bardziej wyczuleni/wymagajacy niż przeciętny wędkarz jak ja..Może te wady nie są aż takie zauważalne? Czy ten rarek trze faktycznie przy pracy cyklicznie w jakimś położeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Do AdaśkoWysłałem priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Chyba coś jest z tym wyczuleniem:-) Kiedyś praca spro czy ryobi mi się podobała ale jak teraz do reki wezmę to już jednak nie to co chociażby taki rarek:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Mój rarek 2500FB też nie pracuje bezgłośnie, jak się kręci to słychać lekki jakby świst, ale przy łowieniu nie przeszkadza, szum wody go zagłusza.ps. wyczulenie na pracę kołowrotka wzrasta odwrotnie proporcjonalnie do ilości brań 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 ps. wyczulenie na pracę kołowrotka wzrasta odwrotnie proporcjonalnie do ilości brań A to akurat święta prawda:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Mój Rarenium 2500 FB po sezonie jesiennym 2015 zaliczył osobisty przegląd. Dostał odpowiednią dawkę smaru w odpowiednich miejscach i się uspokoił . Teraz na rybkach słyszę już tylko szum wody .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Kołowrotki Shimano do tysiaka czyli z tworzywa mają lepszą pracę na sucho w porównaniu do Zaubera czy Red Arca lecz pod obciążeniem typu alga 2 lub 3 przegrywają niestety, sprawiają wrażenie jakby brakowało im mocy. Takie mam zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Kołowrotki Shimano do tysiaka czyli z tworzywa mają lepszą pracę na sucho w porównaniu do Zaubera czy Red Arca lecz pod obciążeniem typu alga 2 lub 3 przegrywają niestety, sprawiają wrażenie jakby brakowało im mocy. Takie mam zdanie.Półmetalowy Biomaster do tysiaka pracuje bajecznie pod obciążeniem. Wcale mocy nie brakuję. Od zeszłego roku użytkuję plastikowego Shimano Aero Ci4+. Zaliczył szkiery i w tym roku też jedzie na Syrsan jako podstawowy młynek ze względu na zasięg. Zapewniam że mocy przy Aldze 3 mu nie brakuje. Kultury pracy również. Według mnie to mity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) Od zeszłego roku użytkuję plastikowego Shimano Aero Ci4+. Zaliczył szkiery i w tym roku też jedzie na Syrsan jako podstawowy młynek ze względu na zasięg. Zapewniam że mocy przy Aldze 3 mu nie brakuje. Kultury pracy również. Według mnie to mity.Cenna informacja. Mnie przed jego zakupem powstrzymała ledwie słyszalna "terkotka" hamulca...a to miód dla moich uszu Mowa o modelu HG? Przełożenie 5,8? Jeśli faktycznie tak kręci to może znalazłem w końcu młynek na bolenie . Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez sajdol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 1000 ultegra 05' to też jakiś odlew amelinium jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi