Skocz do zawartości

Rarenium FB

damien79

Rekomendowane odpowiedzi

Rozmiar 2500, przelozenie bliskie 5/1, lekka konstrukcja...to nie ma nic wspolnego z kolowrotkiem boleniowym Po sezonie szybkiego boleniowania siadzie i Twin Power tej wielkosci. Pisalem juz wczesniej - szczupak, sandacz, bolen potrzebuja wspolczesnych Shimano 4000

Potwierdzam.

• 5 tygodni później...

to żeś pan serwis przeprowadził pierwsza klasa.ciekawe co by powiedzieli przy naprawie gwarancyjnej spece z siemano.

kilometrów przejechałem, po przesmarowaniu (w moim wykonaniu) pozytywnie oceniam tą czynność, A co do serwisantów shimano to ..... troszkę boli mnie ich serwis w portfelu

Pozdrawiam kolegę

• 1 miesiąc temu...

Dzień dobry, 

Czy posiada ktoś korbkę do sprzedania od rarenium 2500 fb albo wie ktoś gdzie taką kupić,

ewentualnie jaką można  zastąpić?

Zadzwoń do sklepu Raven w Warszawie lub zapytaj na forum w ich wątku.

Mają jedną sztukę na stanie. Myślę, że zrobią dobrą cenę bo im zalega. Klient zamówił i się rozmyślił.

• 1 miesiąc temu...

nie piszcie głupot bo szkoda tego czytać ...RARENIUM zostało wycofane z produkcji bo zastąpił je STRADIC Ci4+ wersja 2016 ( nigdzie nie spotkałem sie póki co z informacją, że rarek ma być w nowej budzie 2017 ), każdy młynek Shimano jest produkowany 3-4 lata max tak samo jak i w Daiwie, wycofywanie z powodu usterek :D mogę skwitować salwą śmiechu :)

• Like 5

katalog !!!

https://issuu.com/shimanoeuropefishing/docs/shimano2017_new_products_issuu_germ?e=13776255/39061404

Tak nawiasem mówiąc co do jakości shimano wg. mnie z masowej produkcji zostawiają pozostałych w tyle pod względem jakości i pracy.

Jeśli ktoś szuka kołowrotka na 15 lat to powątpiewam że znajdzie taki...Niestety to nie są lata 90" kiedy jakość była na pierwszym planie...

Nie twierdze że teraźniejsze kołowrotki ze stajni shimano są złe jakościowo ale na pewno nie jest już to co było.Z drugiej strony na co wy liczycie że producent zrobi w obecnych czasach długowieczny młynek który będzie kręcił latami a produkcja mu stanie w bezruchu? Teraz produkuje kompromis i nie oszukujmy się ma się psuć żeby był popyt... Jak nie stać na nowy kręć zajechanym ząbkującym...

Edytowane przez woblery L.E.

• 2 lata później...
  • 9 miesięcy temu...