Skocz do zawartości

Spinning do 600zł ?

Wito

Rekomendowane odpowiedzi

Macanie kija czasem niewiele daje a nawet zaklamuje faktyczny stan rzeczy, kij z podpietym kolowrotkiem i przeciagnieta linka może bardzo się zmienić, do tego dochodzi praca pod przynęta, rodzajem wody, reakcja na branie i hol ryby, czasem trzeba się przejechać żeby coś pod siebie wybrać. Gdybym szukał kija skorzystalbym z propozycji kolegi spinluki, zaoszczedziloby to wiele czasu i niepowodzeń. W dragonie podoba mi się to, że zapatruja się w ręczna robotę, idą w dobrym kierunku.

• Like 1

No jasne że "macanie" ma sens z kolowrotkiem,przeciągniętą linką i jakimś ciężarkiem. Test sklepowy ciągnięcia za przelotkę to śmiech na sali. Dobry pomysł to zeby ktos z linkę poszarpał, wtedy mamy jakies pojecie o pracy kija pod rybą. Blade ale zawsze lepsze niż żadne.

Przy lekkim kijku nawet samo zapiecie kolowrotka może zmienić akcję.

Edytowane przez etherni
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Wędziska Team Dragon za sztywne?? Proszę kierować się opisem, c.w. podaje zakres wagowy, w którym wędzisko pracuje optymalnie. I proszę nigdy nie oceniać wędziska machając nim na sucho, chcąc opiniować wędzisko sprawdza się je na łowisku i pod rybą.

Przyjmuję ze zrozumieniem uwagę, że każdy wędkarz ma inne upodobania, sam też tak mam; ale żeby T.D. za sztywny?

Pracuję w Design Fishing (firma jest właścicielem marki Dragon) i wszystkie wędziska będące w ofercie przećwiczyłem na łowiskach.

Na rynku jest nie tylko Dragon. Na pewno kolega coś sobie wybierze :-) Proszę pójść do dużego sklepu, który ma na stanie 200-300 wędzisk - na pewno trafi kolega na spinn dla siebie.

pozdrawiam

Masz duzo racji(zapewne z doświadczenia też,pracując w tak szacownej instytucji jak Design Fishing).Ale jaki sklep na to pozwoli,by wędkarz przed zakupem przetestował kij pod obciążeniem na wodzie?Albo przetestować przed zakupem GS Bandit podczas holu sandacza?Jest to chyba w praktyce nie do zrealizowania.Ze swgo doświadczenia tylko Remek z Corona Fishing zgodził się na wysłanie mi trzech kijów(po ich opłaceniu),a po wybraniu odpowiedniego zwrot pozostałych patyków z pełnym zwrotem gotówki dla mnie.W mojej miejscowości(Ełk)jak coś zamawiasz z katalogu a jest to niedostępne w sklepie,ta zamówienie masz zrealizować.Nie ma możliwości zamówienia na próbę.Tak więc szczęściem jest,jak możesz pomacać w sklepie kijek o którym marzysz i który wyśniłeś.Najczęściej są to zakupy w ciemno lub na podstawie opinii opinii userów z jerkbaita.Dlatego też takie prośby o pomoc trzeba traktować rzetelnie Pisać o produktach przez siebie testowanych a nie przekazywać informacji przeczytanych w katalogach.A tak na koniec UWAGA na opisane wybieranie kijów u Remka.Ja odesłałem tylko jeden!Wodom Cześć i Chwała!

Szanowni koledzy i koleżanki, nie ma nic prostszego, proszę skrzyknąć spotkanie nad wodą, przyjadę do was z wędziskami Dragona. Na swój koszt i z przyjemnością. Organizator tego spotkania może się ze mną kontaktować korzystając z mojego adresu służbowego centrala@firmadragon.pl

Pozdrawiam

• Like 1