1ns4n1ty Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) czyli inaczej kij na osmiornice/kalamarnice z tego co sie orietuje sa to raczej wolniejsze wedki Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez 1ns4n1ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Macanie kija czasem niewiele daje a nawet zaklamuje faktyczny stan rzeczy, kij z podpietym kolowrotkiem i przeciagnieta linka może bardzo się zmienić, do tego dochodzi praca pod przynęta, rodzajem wody, reakcja na branie i hol ryby, czasem trzeba się przejechać żeby coś pod siebie wybrać. Gdybym szukał kija skorzystalbym z propozycji kolegi spinluki, zaoszczedziloby to wiele czasu i niepowodzeń. W dragonie podoba mi się to, że zapatruja się w ręczna robotę, idą w dobrym kierunku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) No jasne że "macanie" ma sens z kolowrotkiem,przeciągniętą linką i jakimś ciężarkiem. Test sklepowy ciągnięcia za przelotkę to śmiech na sali. Dobry pomysł to zeby ktos z linkę poszarpał, wtedy mamy jakies pojecie o pracy kija pod rybą. Blade ale zawsze lepsze niż żadne.Przy lekkim kijku nawet samo zapiecie kolowrotka może zmienić akcję. Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez etherni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Wędziska Team Dragon za sztywne?? Proszę kierować się opisem, c.w. podaje zakres wagowy, w którym wędzisko pracuje optymalnie. I proszę nigdy nie oceniać wędziska machając nim na sucho, chcąc opiniować wędzisko sprawdza się je na łowisku i pod rybą.Przyjmuję ze zrozumieniem uwagę, że każdy wędkarz ma inne upodobania, sam też tak mam; ale żeby T.D. za sztywny?Pracuję w Design Fishing (firma jest właścicielem marki Dragon) i wszystkie wędziska będące w ofercie przećwiczyłem na łowiskach. Na rynku jest nie tylko Dragon. Na pewno kolega coś sobie wybierze :-) Proszę pójść do dużego sklepu, który ma na stanie 200-300 wędzisk - na pewno trafi kolega na spinn dla siebie. pozdrawiamMasz duzo racji(zapewne z doświadczenia też,pracując w tak szacownej instytucji jak Design Fishing).Ale jaki sklep na to pozwoli,by wędkarz przed zakupem przetestował kij pod obciążeniem na wodzie?Albo przetestować przed zakupem GS Bandit podczas holu sandacza?Jest to chyba w praktyce nie do zrealizowania.Ze swgo doświadczenia tylko Remek z Corona Fishing zgodził się na wysłanie mi trzech kijów(po ich opłaceniu),a po wybraniu odpowiedniego zwrot pozostałych patyków z pełnym zwrotem gotówki dla mnie.W mojej miejscowości(Ełk)jak coś zamawiasz z katalogu a jest to niedostępne w sklepie,ta zamówienie masz zrealizować.Nie ma możliwości zamówienia na próbę.Tak więc szczęściem jest,jak możesz pomacać w sklepie kijek o którym marzysz i który wyśniłeś.Najczęściej są to zakupy w ciemno lub na podstawie opinii opinii userów z jerkbaita.Dlatego też takie prośby o pomoc trzeba traktować rzetelnie Pisać o produktach przez siebie testowanych a nie przekazywać informacji przeczytanych w katalogach.A tak na koniec UWAGA na opisane wybieranie kijów u Remka.Ja odesłałem tylko jeden!Wodom Cześć i Chwała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnluki Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Szanowni koledzy i koleżanki, nie ma nic prostszego, proszę skrzyknąć spotkanie nad wodą, przyjadę do was z wędziskami Dragona. Na swój koszt i z przyjemnością. Organizator tego spotkania może się ze mną kontaktować korzystając z mojego adresu służbowego centrala@firmadragon.pl Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi