Skocz do zawartości

Majowy weekend - plany

marcinesz

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie wybieracie się na długi weekend?

Ja szukam jakiegoś lokum dla mnie, małżonki i dwuletniej córy - małżonka tylko zaznaczyła, że nie może być to cyt. wiocha zabita dechami :wacko: :lol: - odczytuję to, że powinno być blisko do miasteczka / miasta ze sklepami oraz żeby może były tam jakieś inne dzieci, coby nasze szczęście się wyszalało.

Aha, no i nie muszę dodawać, że bardzo wskazane byłoby, aby miejsce to było nad wodą i z łodzią, coby Tata mógł się wyrwać i trochę pomachać spinnigiem (gatunki preferowane: szczupak, okoń; kleń - jeśli nad rzeką).

Wiem, że wymagania są niemałe, ale i Forum nieprzypadkowe, więc mam nadzieję, że coś się da wykombinować. A może spotkamy się tam w większym gronie?

Jeśli znacie jakieś lokum spełniające ww. warunki, będę wdzięczny za info.

@Marcin,

post o planach majowych wypadów jest już założony na forum ogólnym. :D

Jednak chciałbym odpowiedzieć na twoje pytanie w sprawie miejsca na wyjazd majowy.

Proponuję wyjazd nad jezioro Wiartel koło Pisza. Jak wiesz, jezioro jest bardzo fajne i można tam połowić szczupaki i okonie. Nie mówiąc o białorybie, którego jest tam sporo.

Oprócz tego, obok znajduje się jezioro Brzozolasek, które też warto odwiedzić. Ponadto w okolicy płynie wspaniała rzeka Pisa, która może obdarzyć cię pięknym kleniem, okoniem lub szczupakiem.

Polecam te okolice, bo dla wędkarza dobrze i dla jego rodziny. :mellow:

Andrzeju, niestety nic więcej nie wiem. Mój ojcec dzwonił tam kilka razy bo chcieliśmy zarezerwować miejsce ale jest takie zamieszanie że nikt nic nie wie.

Jeszcze małe wyjaśnienie: nie sądzę żeby jezioro zmieniało właściciela, z tego co mi wiadomo to tylko ośrodek MPT przechodzi w inne ręce. Nie chciałbym jednak nikogo wprowadzać w błąd, to są tylko strzępki informacji jakie do mnie dotarły. Jak będę wiedział coś napewno to potwierdzą informacje :D