adi022000 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Witam.Chciałbym zakupić super lekki zestaw spinningowy przygotowany głównie na okonki. Mam na myśli wędzisko do 2,10m, wyrzucie 1-10 lub nawet mniejszym i małej wadze ale dającym dobrą odległość rzutu oraz jakiś sprawdzony kołowrotek o wadze poniżej 200g. Byłoby miło gdyby zestaw był dość tani . A ponieważ jestem na razie dość zielony na tematy spinningowe, chciałbym się spytać bardziej doświadczonych o radę na temat doboru takiego zestawu Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 na okonki to sobie dowiąż żyłkę do palca plus haczyk z robalem i wystarczy!na pewno zakwasów nie dostaniesz od tego zestawu i czujności nie zabraknie! a jak Ci skubnie Pan Garbus to do końca życia czujności zestawu nie zapomnisz! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 (edytowane) Co to znaczy "dość tani" zestaw? 200? 500? 1000? 3000? Kij w jednym czy w dwóch kawałkach? Edytowane 10 Sierpnia 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Witaj,Proponuję przywitać się w odpowiednim dziale zanim ktoś Cię zacznie opierniczać poniżej masz trochę zestawów, możesz na początek coś poprzeglądać http://jerkbait.pl/topic/45510-m%C3%B3j-ul-sprz%C4%99t-w%C4%99dka-ko%C5%82owrotek-plecionki-%C5%BCy%C5%82ki/?hl=tict Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Typowe: mega wypas i tanio. NIE DA SIĘ!!! Zapytaj u Daimler-a o najnowsze S600 w cenie używanej A klasy 1gen. Daj znać co miła Pani odpowiedziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Fajne są wklejki mikado 210 do 7g wyrzutu. Przeróżne modele. Blank raczej u wszystkich taki sam tylko inny design wedki. Ja mam akurat starą serię Mikado Feeling 210/7g. Super wędeczka ultra cienka szczytówka nie taka mocarna jak w kongerach. Opad pokazuje już od 1g, maks komfort przy podbiciu 3.5g + kaitek 2". Ja za swojego dałem 61 zł w promocji . Do tego kołowrotek passion 720 i cienka żyłka, plecionka i można śmiało lapać i zestaw w miare uniwerslany bo na białoryb tez się spisuje. Na zylce 0.10 ochotka z mormyszka 0.45g leci ładnie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Fajne są wklejki mikado 210 do 7g wyrzutu. Przeróżne modele. Blank raczej u wszystkich taki sam tylko inny design wedki. Ja mam akurat starą serię Mikado Feeling 210/7g. Super wędeczka ultra cienka szczytówka nie taka mocarna jak w kongerach. Opad pokazuje już od 1g, maks komfort przy podbiciu 3.5g + kaitek 2". Ja za swojego dałem 61 zł w promocji . Do tego kołowrotek passion 720 i cienka żyłka, plecionka i można śmiało lapać i zestaw w miare uniwerslany bo na białoryb tez się spisuje. Na zylce 0.10 ochotka z mormyszka 0.45g leci ładnie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu TapatalkaAle o pewnej przygodzie z tą wędka nie wspomniałeś a szkoda. Hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Na zylce 0.10 ochotka z mormyszka 0.45g leci ładnie ".. Łowiąc ryby metodą spinningową lub trollingową wolno używać jednej wędki,uzbrojonej w jedną przynętę sztuczną.." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zapewne chodzi o sztuczną ochotkę a w tym wypadku zastosowanie tego przepisu było by mocną nadinterpretacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Tak jak pisze kolega wyżej ochotka sztuczna Berkleya nasączona atraktorem. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi022000 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Fajne są wklejki mikado 210 do 7g wyrzutu. Przeróżne modele. Blank raczej u wszystkich taki sam tylko inny design wedki. Ja mam akurat starą serię Mikado Feeling 210/7g. Super wędeczka ultra cienka szczytówka nie taka mocarna jak w kongerach. Opad pokazuje już od 1g, maks komfort przy podbiciu 3.5g + kaitek 2". Ja za swojego dałem 61 zł w promocji . Do tego kołowrotek passion 720 i cienka żyłka, plecionka i można śmiało lapać i zestaw w miare uniwerslany bo na białoryb tez się spisuje. Na zylce 0.10 ochotka z mormyszka 0.45g leci ładnie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu TapatalkaDzięki, wezmę pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi022000 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Typowe: mega wypas i tanio. NIE DA SIĘ!!! Zapytaj u Daimler-a o najnowsze S600 w cenie używanej A klasy 1gen. Daj znać co miła Pani odpowiedziała.Kto tu mówi o mega wypasie? Po prostu szukam lekkiego zestawu na garbusy, który będzie lekki. Nikt nie mówi o wędkach które mają być lekkie jak powietrze i utrzymywać przy tym rybę wielkości halibuta... Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez adi022000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi