Witam, ostatnio prześladuje mnie/irytuje dziwne zachowanie nocnych sandaczy. Mianowicie w czasie wieczorowo/nocnych wypraw a dokładniej spinningowania woblerami te paskudy mają dziwny zwyczaj postukiwania w wobler i odprowadzania go do samego końca a przy wyciąganiu go z wody delikatnie atakują go zamkniętym pyskiem i to w dodatku z wyjściem do powierzchni. Wszystko kończy się pięknym młynkiem a czasami fajną fontanną. Zachowanie takie obserwuje już od kilku lat ale w tym roku i właśnie w ostatnim okresie bardzo się to nasiliło. Mam pytanko w związku z tym do zakręconych pozytywnie czy macie jakieś spostrzeżenia w tym temacie , może jakieś sposoby na ich przechytrzenie???
Pytanie
miramar69
Witam, ostatnio prześladuje mnie/irytuje dziwne zachowanie nocnych sandaczy. Mianowicie w czasie wieczorowo/nocnych wypraw a dokładniej spinningowania woblerami te paskudy mają dziwny zwyczaj postukiwania w wobler i odprowadzania go do samego końca a przy wyciąganiu go z wody delikatnie atakują go zamkniętym pyskiem i to w dodatku z wyjściem do powierzchni. Wszystko kończy się pięknym młynkiem a czasami fajną fontanną. Zachowanie takie obserwuje już od kilku lat ale w tym roku i właśnie w ostatnim okresie bardzo się to nasiliło. Mam pytanko w związku z tym do zakręconych pozytywnie czy macie jakieś spostrzeżenia w tym temacie , może jakieś sposoby na ich przechytrzenie???
Top użytkownicy dla tego pytania
19
13
6
5
Popularne dni
5 Lip
23
7 Paź
9
16 Lis
8
23 Kwi
6
Top użytkownicy dla tego pytania
miramar69 19 odpowiedzi
Rheinangler 13 odpowiedzi
guciolucky 6 odpowiedzi
Night_Walker 5 odpowiedzi
Popularne dni
5 Lip 2013
23 odpowiedzi
7 Paź 2025
9 odpowiedzi
16 Lis 2016
8 odpowiedzi
23 Kwi 2020
6 odpowiedzi
Popularne posty
Rheinangler
Od tygodnia się u mnie nieco ruszyło z sandaczami wieczorowo nocnymi, w sensie ilościowym i jakościowym, ale troszkę inaczej niż jak dotąd, bo ryby są na pół metrowej wodzie, głębiej,- ani dotknięcia.
mifek
nie... one poprostu wyszly na pukanie a nie zarcie
Night_Walker
To może ja, bo do tej pory z zasobów forum głównie czerpałem to dla równowagi jakąś cegiełkę dołożę. Poprzedni sezon sandaczowy upłynął w dużej części pod sztandarem eksperymentów z wielkością przyn
Opublikowane grafiki
116 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi