Skocz do zawartości
  • 0

Yamaha 8km 2t gaśnie

tomasxt

Pytanie

Witam. Panowie mam problem.

Gaśnie mi yamaszka 8km 2t. Silnik chwilkę chodzi po czym gaśnie. Na początku było tak tylko na wysokich obrotach ale teraz gaśnie i na wolnych. Linia paliwowa sprawdzona. Przy gaźniku mam filtr paliwa i gdy zaczyna gasnąć widzę cofające się bąbelki paliwa, czy to może być wina membrany w gaźniku ? Może ktoś miał podobny problem. Ostatnio miałem do auta z 2 km wodą i myślałem ,że nie dopłynę tak silnik zaczął gasnąć, jakimś cudem dopyrkałem bo na wiosłach bym rady nie dał tak wiało...

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Przy gaźniku mam filtr paliwa i gdy zaczyna gasnąć widzę cofające się bąbelki paliwa, czy to może być wina membrany w gaźniku ? 

Bąbelki w paliwie to mogą być powietrza. Bąbelki paliwa w paliwie byś nie widział.

Myślisz że ma on w gaźniku membranę a'la "pompka paliwa"???

Filtr paliwa masz nowy???

• 0

Chodziło oczywiści o bąbelki powietrza w paliwie :)

Filtr paliwa nie jest nowy. Nie wiem czy jest membrana ale skoro ma podłączaną linie paliwową to w jakiś sposób pewnie ciągnie paliwko. Próbowałem także zasilać go z butelki z paliwem uniesionej wysoko i także po chwili gasł, a na koniec już w ogóle odpalić nie chciał...

Urlop człowiek  ma a silnik focha strzela...

Edit. Ostatnio jak płynąłem to bez przerwy pompowałem gruszką od linii paliwowej to jakoś tam na wolnych chodził

Edytowane przez tomasxt

• 0

Może być membrana. Jeżeli padła to jedynie nowa i najlepiej oryginał.

Omiń filtr i spróbuj co wtedy.

Może być też jakiś paproch na wlocie do zaworka iglicowego pływaka. Nie mam takiego silnika więc zgaduję.  :huh:

Może przytkana dysza główna paliwa w gaźniku. 

Dużo .... "może".  :(