bassy Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 do panas fz 18, bezpośrednio na obiektyw- średnica 46mm - jaki wybrać zeby nie zmarnować grosza. Chciałem za pomocą filtra ciut udoskonalić zdjęcia ryb w wodzie ( m.in). Trochę czytałem o jakichś powłokach itp, ale widomo ze chyba do takiego aparatu jakiś full wypas marumi będzie raczej nieporozumieniem. Zaproponujcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Bezpośrednio nie doradzę. Polara mam z firmy B+W i chwalę go sobie. Zobacz jezcze tutaj: http://www.optyczne.pl/33.1-poradnik-Filtry_polaryzacyjne_-_ podstawy.html http://www.optyczne.pl/35.1-poradnik-Filtry_polaryzacyjne_w_ praktyce.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BACIAR Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Witam , Kiepskim filtrem możesz więcej napsuć , niż zyskać. W dobre szkło zawsze warto inwestować. Ja używam i polecam właśnie Marumi slim (WPC) , tylko nie wiem , czy robią 46-kę. Generalnie z filtrami jest tak , że im więcej powłok tym lepiej , ale podkreślam generelnie. Trafiają się chłyty materkingowe PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 też mam Marumi super circulara (dobra cena i na testach forowych wypada bardzo dobrze) i jestem chyba zadowolony. Choć nigdy nie miałem innego więc nie mogę porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaSpinning Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 do FZ18 poszukaj filtra typu slim, bo przy normalnym filtrze przy szerokim kącie będziesz miał czarne rogi zdjęć, rozmiar to 46, ja mam filtr firmy Matin, pieniądze wyrzucone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 http://www.max-foto.pl/pl/produkt/542/filtr-polaryzacyjny-ma rumi-dhg-circular-pl-46mm.htmlznalazłem tylko taką 46 marumi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BACIAR Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 http://www.max-foto.pl/pl/produkt/542/filtr-polaryzacyjny-ma rumi-dhg-circular-pl-46mm.htmlznalazłem tylko taką 46 marumi Witam , Będzie OK. DHG posiada dwugwintowe (można stasować razem z innym filtrem) pierścienie typu slim , dobrej jakości powłoki. Cena nie jest niska , ale moim zdaniem warto bo filtr jest porządny. PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Między słabym i dobrym filtrem polaryzacyjnym jest ogromna różnica.Ja do swojego LX3 dokupiłem Marumi WPC i jak zobaczyłem zdjęcia to sie przeraziłem. Jakość obrazu pogorszyła sie diametralnie. Na szczęście sprzedawca pozwolił mi wymienić i wziąłem Marumi DHG i jest o niebo lepiej. Idealnie potwierdził się wynik testu z Optyczne.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 dzięki chłopaki nie będe dalej dywagował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Mój polarek. Troszkę lata tej zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 popciu tylko nie mow, że teraz taaaakie ryby poławiacie na kwisie i boberku fajne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Kwisa i Bóbr???? Pomarzyć Ale, żeby tak nasz Bałtyk wyglądał ........eeeech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 no w baltyku to z belona (JESZCZE) problemu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 chłopaki już nad tym pracują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi