CORNEL Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Mocno zastanawiam sie nad tym mlynkiem jako alternatywa dla shimano/daiwa. Potrzebuje pomocy odnosnie rozmiaru, waham sie miedzy 3000, a 4000, ktos moze napisac czy roznica jest jedynie w wielkosci szpuli i ciezarze czy gabarytowo 4 tysiaczki sa znacznie wieksze? Kreciol bedzie podpiety do kijka o cw do 21 g, z przeznaczeniem na polowy szczupak/ sandacz/okon. Kazda opinia mile widziana, z gory dziekuje.Mam Clasha 4000. Nie nadaje się na szczupaka, okonia, ma za duże przełożenie. Na sandacza na ciężko ok. Co prawda nie łowiłem za dużo bo jednak Daiwa jakoś lepiej mi pasuje.Zaznaczam, że jest to moja subiektywna ocena, wynika również z wcześniejszego posiadania Conflicta w rozmiarze 3000.Jakby co, to mój jest do zmiany właściciela. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 (edytowane) Panowie nada się clash 4000 pod bolenia? Czy w coś innego celowac?A może spinfisher VI? Edytowane 7 Stycznia 2020 przez Marcin1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Posiadam Clasha 3000 juz drugi sezon,glowne przeznaczenie to sandacz na ciezko.Zawsze ciaga spore wabiki do 40-50g,zdazaly sie nawet troche ciezsze.Byl ze mna tydzien na katingu w Hiszpanii ,wedlug mnie jak na Penna,kultura pracy jest na wysokim poziomie, plynna i cicha jak do tej pory tfu tfu tfu Wagowo tez ladnie sie prezentuje, nigdy nie zrobil mi zadnej brody.Hamulec walki plynny,solidne terkocze(jesli komus to nie przeszkadza) uchwyt raczki bardzo przyjemny w dotyku,szczegolnie w zimne dni daje sie to zauwazyc.Clash jest to szybki kreciol,mysle ze na bolkach,sprawdzi sie bardzo dobrze 3000 jak i 4000Zlego slowa powiedziec o nim nie moge,nie wiem ile jeszcze pociagnie, ale juz moge powiedziec ze w przyszlosci bedzie u mnie kolejny taki Clash,tak ze,jak najbardziej polecam pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Mam battle tyljonze 5000. I jestem z niego zadowolony. Zastanawiam się czy wybrać 3000 czy 4000. Czy czasem tam nie jest różnica tylko rozmiar szpuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Pomiędzy 3000 a 4000 różnica tylko w szpuli, ewentualnie jeszcze w rotorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 W marcu tego roku nabyłem clasha w rozmiarze 4000 i jako nowy pracował cicho.Do tej pory zaliczył około 15 wypadów i niestety stracił już swoją cichą prace.Dodam ,ze ani razu nie pracował na ciężko(max.wachadło 25 gram kilkanaście rzutów).Mam pytanie czy u was też po pewnym czasie pojawiła się głośna pracy czy tylko zmoim jest coś nie hallo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTO70 Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Kupilem Clasha 3000 ,Rozkręciłem i duże koło przekładni zębatka bez smaru ,współpracujaca na ośce też .Smar był ale żle rozłożony więc dosmarowalem i mam nadzieje że długo posłuży ,poza tym wszystko ok. Niektóre modele Penn aż ociekaja smarem ,sugerując sie tym że wszystkie tak maja można sie ładnie rozczarować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichu79 Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Czy ktoś używał albo ma jakąś wiedzę na temat nowej wersji Clash II? Czy rozmiar 2000 i 2500 rózni się tylko szpulą? Jak pracuje/użytkuje się tym kołowrotkiem,jakie ma wady/zalety? Czy przy przełożeniu 6,2:1 startuje i pracuje lekko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Sam jestem ciekaw czy taki młynek w wielkości 1000 - 2000 sprawdziłby się do ultra lekkiego łowienia, jest to jakaś alternatywa do młynkow ze stajni S i D? Penn to dla mnie raczej mocniejsze łowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rochs Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 (edytowane) ... Edytowane 28 Marca 2021 przez Rochs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rochs Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Miałem conflicta ii 2000Od miesiąca mam clasha II 2500Tylko pstrągi i klenie Z przynętami od 1 do około 9gParę razy broda przy 1g jigu ale to raczej moja nieuwaga, kijek 3-15gJak na razie jestem bardzo zadowolonyJak na moje potrzeby szpula mogłaby być trochę płytsza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekF Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia Czy ktoś z kolegów używa clasha 4000 do łowienia z opadu? Szukam kołowrotka do łowienia sandaczy w toni jak i z dna na dalekich odległościach, czyli powinien dobrze radzić sobie z plecionką nawinietą na maxa. Dodatkowo mam pytanie o start kołowrotka, kiedyś kupiłem Daiwe BG i kołowrotek super, jednak denerwował mnie fakt, że start kołowrotka był dość ciężki co przy podbijaniu jest mega istotne. W Zauberze 4000 ten problem totalnie nie występował, jak jest we wspomnianym Pennie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia Tak samo będzie miał ten penn bo też ma duże przełożenie. Start będzie cięższy niż ma zauber. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekF Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia No tak rzeczywiście ma duże. Czyli pewnie pozostanę przy Zauberze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi