Skocz do zawartości

Kołowrotki Penn Clash

marek0l

Rekomendowane odpowiedzi

Mocno zastanawiam sie nad tym mlynkiem jako alternatywa dla shimano/daiwa. Potrzebuje pomocy odnosnie rozmiaru, waham sie miedzy 3000, a 4000, ktos moze napisac czy roznica jest jedynie w wielkosci szpuli i ciezarze czy gabarytowo 4 tysiaczki sa znacznie wieksze? Kreciol bedzie podpiety do kijka o cw do 21 g, z przeznaczeniem na polowy szczupak/ sandacz/okon. Kazda opinia mile widziana, z gory dziekuje.

Mam Clasha 4000. Nie nadaje się na szczupaka, okonia, ma za duże przełożenie. Na sandacza na ciężko ok. Co prawda nie łowiłem za dużo bo jednak Daiwa jakoś lepiej mi pasuje.

Zaznaczam, że jest to moja subiektywna ocena, wynika również z wcześniejszego posiadania Conflicta w rozmiarze 3000.

Jakby co, to mój jest do zmiany właściciela. ;-)

• 2 lata później...

Posiadam Clasha 3000 juz drugi sezon,glowne przeznaczenie to sandacz na ciezko.Zawsze ciaga spore wabiki do 40-50g,zdazaly sie nawet troche ciezsze.

Byl ze mna tydzien na katingu w Hiszpanii :) ,wedlug mnie jak na Penna,kultura pracy jest na wysokim poziomie, plynna i cicha jak do tej pory tfu tfu tfu :) 

Wagowo tez ladnie sie prezentuje, nigdy nie zrobil mi zadnej brody.Hamulec walki plynny,solidne terkocze(jesli komus to nie przeszkadza) uchwyt raczki bardzo przyjemny w dotyku,szczegolnie w zimne dni daje sie to zauwazyc.Clash jest to szybki kreciol,mysle ze na bolkach,sprawdzi sie bardzo dobrze 3000 jak i 4000

Zlego slowa powiedziec o nim nie moge,nie wiem ile jeszcze pociagnie, ale juz moge powiedziec ze w przyszlosci bedzie u mnie kolejny taki Clash,tak ze,jak najbardziej polecam :good: pozdro.

• 5 miesięcy temu...

W marcu tego roku nabyłem clasha w rozmiarze 4000 i jako nowy pracował cicho.Do tej pory zaliczył około 15 wypadów i niestety stracił już swoją cichą prace.Dodam ,ze ani razu nie pracował na ciężko(max.wachadło 25 gram kilkanaście rzutów).Mam pytanie czy u was też po pewnym czasie pojawiła się głośna pracy czy tylko zmoim jest coś nie hallo?

• 3 miesiące temu...

Kupilem Clasha 3000 ,Rozkręciłem i duże koło przekładni zębatka bez smaru ,współpracujaca na ośce też .Smar był ale żle rozłożony więc dosmarowalem i mam nadzieje że  długo posłuży ,poza tym wszystko ok.

Niektóre modele Penn aż ociekaja smarem  ,sugerując sie tym że wszystkie tak maja można sie ładnie rozczarować . 

• 5 miesięcy temu...

Miałem conflicta ii 2000

Od miesiąca mam clasha II 2500

post-72684-0-60985000-1616967062_thumb.jpeg

Tylko pstrągi i klenie Z przynętami od 1 do około 9g

Parę razy broda przy 1g jigu ale to raczej moja nieuwaga, kijek 3-15g

Jak na razie jestem bardzo zadowolony

Jak na moje potrzeby szpula mogłaby być trochę płytsza

• Like 1

• 3 lata później...

Czy ktoś z kolegów używa clasha 4000 do łowienia z opadu? Szukam kołowrotka do łowienia sandaczy w toni jak i z dna na dalekich odległościach, czyli powinien dobrze radzić sobie z plecionką nawinietą na maxa. Dodatkowo mam pytanie o start kołowrotka, kiedyś kupiłem Daiwe BG i kołowrotek super, jednak denerwował mnie fakt, że start kołowrotka był dość ciężki co przy podbijaniu jest mega istotne. W Zauberze 4000 ten problem totalnie nie występował, jak jest we wspomnianym Pennie?