Luckyguliver Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Z gory zaznacze ze jestem zupelnie zielony w temacie ale w koncu trzeba sie ogarnac Dostalem kilka dni temu uzywany TD X 2500iA ale okazalo sie po wyjeciu z pudelka ze kablak cos ciezkawo chodzi. Przy zamykaniu ma sie odczucie jakby w srodku byla guma a nie naoliwiony metal. Pytanie wiec co robic? Rozkrecic? Przesmarowac? A jesli tak to czym? Smarem czy oliwka? Powiedzmy ze uzyje Quantum. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Rozkręcić, uważając, żeby nie uciekła ci sprężynka. Wyczyścić w benzynie ekstrakcyjnej. Poczekać aż wyschnie i wszystkie miejsca z tarciem delikatnie posmarować. Możesz tym smarem co masz. Przy okazji wyczyść też rolkę kabłąka wraz z łożyskiem, ale tam musisz dać oliwkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Czyli tak. Rozkrecilem i nasmarowalem bo okazalo sie ze smar z mechanizmu zupelnie wyparowal. Po nasmarowaniu chodzi lepiej ale nadal nie tak dobrze jak w innych kolowrotkach. Myslicie ze bylem zbyt skapy smarujac mechanizm? Polozylem go tylko troszeczke na spodzie. Chyba bedzie to widac na fotce. Moze powinienem nasmarowac wszystkie czesci? Na fotce. Przed i po nasmarowaniu. Ps Teraz dopiero dotarlo do mnie co @DonPablo napisal: "wszystkie miejsca z tarciem delikatnie posmarować". Ja posmarowalem tylko niektore. To moje pierwsze smarowanie wiec sobie wybacze Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez Luckyguliver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi