Kacper.K Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) Cześć, przyszła i na mnie kolej żeby się pojawić tutaj z przynętami. Część można znaleźć na moim profilu FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009390908821&fref=tsKilka przykładowych efektów pracy przy imadle: Wzorowane na eumer spinerbaitSzczupakowy standard (16-19cm)Sprawdzone (89cm) : Zestaw na morskie trocie: Łowne (polski steelhead ) PozdrawiamKacperED// Powstawiałem fotki Edytowane 4 Listopada 2015 przez remek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Pracowity wieczór dziś. Przygotowanie kształtek do kiełży i "złotogłówek" dla kolegów, którzy będą walczyć o Mistrzostwo Polski na Łupawie w październiku . (@jasiekcom - coś dla Ciebie )Czterech sztuk brakuje do setki, hak - topfly br 603 #12. A czy będą łowne? Dublet z weekendu chyba mówi sam za siebie (33 i 36cm), mimo już kilkunastoletniego stażu muchowego to mój pierwszy dublet wymiarowych lipieni, do tej pory miałem dublet pstrąg i lipień, oraz dublet pstrągów - wszystko było krótkie. Kolejny (więcej już telefonu nie chciało mi się wyciągać - tak to już jest jak się łowi samemu). Bardzo lubię klimat letniego łowienia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Szczupakowy standard mi się podoba , fajne kolory i puszystość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Szczupakowy standard mi się podoba , fajne kolory i puszystość . I stosunkowo niewiele materiału jest tam. Skręcone w dubbing brush'u. Bardzo przydatny przyrząd jeśli kręci się większe ilości much. (Fotografia z neta) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Ostatnio niewiele czasu na kręcenie, ale czasem coś spłodzę. Kiełże A i warsztat powoli nabiera kształtu, choć jeszcze sporo roboty przedemną żeby wyglądało to tak jak sobie zaplanowałemW ciągu ostatnich kilku dni zdarzyło się muchy przetestować na okolicznych rzekach, poniżej kilka fotek.Ten sam blank, dwa różne wykonania. No i piękny ATH...Kumpel w akcji. A to już kolejny dzień, inna woda, inna pogoda, gatunek ryb ten sam . No i coś z wczoraj, znowu gdzie indziej Czemu tak mało zdjęć ryb? Sprawa jest prosta, prawie cały czas mokre ręce, a telefon w saszetce, wyjmowanie jest problematyczne i dość niebezpieczne dla telefonu . Coś z przed chwili, kumpel poprosił żebym ukręcił mu jego ulubioną płotkę, bo wieczorem wybiera się na zębate : Kacper 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 1 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Kilka nimf dla kumpla na zawody. Wzory pewnego muszkarza z Wejherowa, owiane tajemnicą, chyba nikt poza Witkiem nie zna poprawnej receptury na te dwie muchy. Ja oryginały widziałem i po długich testach doszedłem do swoich odpowiedników dubbingów, które są niemal identyczne (w każdym bądź razie ryby tak uważają ). Kolorowa BiskupKołnierzyki są celowo nieprzystrzyżone, ponieważ takie pojedyncze pasemka sięgające za muchę prowokują lipienie do brania. Po namoczeniu i złowieniu kilku ryb, coraz więcej pasemek odstaje i mucha jest jeszcze lepsza . Hak #10, główka jigowa 4,0, trochę lamety - na grubą lub szybką wodę idealne. Główki 4,0 stosuję również do haków #12, może nie wygląda to najlepiej, ale na moich rzekach tak trzeba. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 1 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 (edytowane) Poniżej dwa filmiki ryb złowionych przez testera moich much i głównego kompana wypraw zarazem. Niestety wtedy był na rybach sam, a na pływadełku cholernie ciężko jest pokazać ponad metrową rybę, dlatego filmik kiepski (nie chciał płynać z nim do brzegu). Na drugim filmie jest ryba 95cm, złowiona również z pływadła ale trochę bliżej brzegu, dzień wcześniej. Takie ryby na pływadełku, z głębokiej wody, na dalekiej lince dają wycisk - łapa boli. Kto jeszcze tego nie próbował, polecam ! Dodam, że to woda PZW, a spinningiści nie mają takich wyników. Edytowane 1 Września 2015 przez Kacper.K 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 3 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Silnie łowne zestawienie kolorów. Czekam tylko na nową pompkę do pływadełka i ruszam popływać. 41cm z wczoraj 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 4 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 I jeszcze kilka sprawdzonych much na szczupaki. Długościowo wychodzi to mniej więcej 18-21cm. Tegoroczne testy wykazały, że ten rozmiar jest najbardziej uniwersalny. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) Te szczupakowe ładne, rzekłbym takie "Bodkowe" Edytowane 4 Września 2015 przez Kokosz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 4 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Te szczupakowe ładne, rzekłbym takie "Bodkowe" Ano, z kolegą Bodkiem to my się znamy . Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Ano, z kolegą Bodkiem to my się znamy . Dzięki Wy też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 7 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Z przeznaczeniem na morskie trotki, pod muchówkę i sbirulino. Z pewnych źródeł wiem, że boleń też nimi nie pogardzi.Na mokro, jedna z wytrzeszczem - szybciej znajdzie rybę Na suchoW stadku raźniej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Fajnie, tylko dlaczego wszystkie te muchy "patrzą" do tyłu? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 7 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Oglądają się za siebie, czy coś je goni .A tak poważnie, to różne są szkoły klejenia tych oczu, ja tak lubię, choć patrząc na lipienia on ma tą węższą częścią do przodu. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 10 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 45,5cm z wczoraj. Nie tylko w Sanie pływają konkretne kardynały . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 O, miło widzieć Twój wątek.Na Kacprowe nimfy łowiłem swój pierwszy spinningowy białoryb. Gratuluje pięknych lipasków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 17 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Zestaw much dla kolegi @wojciiech, właśnie do niego pofrunął. Przeznaczenie: jesienne, pomorskie lipienie z dna i z powierzchni . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Dawno tu niczego nie wrzucałem, więc nadrobię . Cały czas się coś w warsztacie dzieje, ale nie mam dobrego światła ani sprzętu do pstrykania niestety. Trzeba się za jakimś sprzętem rozejrzeć. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Jakiej te cuda są wielkości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Jakiej te cuda są wielkości?Te mają 22 cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Fajne - takie przestrzenno-transparetne wyszły Już widzę jak "chodzą" w wodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Kto lubi odważne połączenia ? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Fajny materiał wpadł do warsztatu, więc trzeba było go wytestować. Fajne miękkie włosy, o długości 13-18 cm. Na szczupakowe muchy idealny . Muchy mają po ok. 23-25cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Trochę flashy dla kolegi z forum . Najdłuższe wiązki na rynku, bo aż 58cm, ok. 300-350 pasemek. Można złapać opaską w połowie i już jest 29 cm, kto jak lubi . W razie czego zapraszam na priv . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi