Kacper.K Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Taka mała ławica łamańców I coś małego boleniowo-okoniowego: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Sliczne! Najbardziej jednak pokochalem rozne odmiany kielzy i biskupy Muchy w stylu ktory lubie. Swietne PozdrowieniaPawel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Dziś co nieco o materiałach, na stół wędruje stosunkowo nowy materiał, który nazywa się Snow Runner. W internecie kupić można jedynie niewielkie kawałki - 5x5. Ja mam swoje źródełka i całą skórę wyrwałem (na zdjęciu kawałek 60x10). Jeśli kupimy kolor biały to jest to kolor naturalny, przeważnie nie umyty - zbity. Warto wrzucić go na kilka minut do letniej wody z płynem do mycia naczyń i zwyczajnie umyć. Potem spłukać, wysuszyć i wyczesać. No i muchy zrobione ze snow runnera, trochę lepsze fotki tych powyżej. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Te moje w wątku "nasze muchy" też zrobione ze snow runnera. Fajnie to opisałeś! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Fajny materiał wpadł do warsztatu, więc trzeba było go wytestować. Fajne miękkie włosy, o długości 13-18 cm. Na szczupakowe muchy idealny . Muchy mają po ok. 23-25cm20151124_215636.jpg20151124_215442.jpg20151124_215936.jpgJeśli można to skąd można pozyskać ten materiał jeśli to nie jest tajemnicą, bo wygląda interesująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Dawno mnie tu nie było, to może w ramach pokuty zaprezentuję stepik muchy szczupakowej:1. Mocujemy hak w imadle, nawijamy nić (w tym przypadku nić żyłkowa). Dodana pętla z drutu żeby doczepić drugi hak z flashem, piórami czy wiggle tail. Dzięki temu możemy przerobić muchę szybko nad wodą. 2. Dajemy pęczek materiału (u mnie jest to Snow Runner, który zaprezentowałem kilka postów wyżej). Materiał wiążemy "na zamek". 3. Za pomocą rurki od długopisu odwracamy materiał w kierunku łuku kolankowego i blokujemy go nicią od przodu (nie najeżdżamy nić na materiał - spowoduje to "oklapnięcie" i utratę objętości).4. Dodajemy trochę flashy - w moim przypadku polarflash perłowy. Flash powinien być dłuższy od włosów, wtedy mucha ładnie optycznie wygląda. 5. Druga warstwa SR6. Robimy główkę z optic fiber, którego przykręcamy w połowie. 7. Ponownie używając rurki od długopisu odwracamy flash w kierunku łuku kolankowego i nicią wiodącą blokujemy go od przodu. 8. Przyklejamy oczy i mucha gotowaWariant z srebrnym flashem w ogonie. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Miłego weekendu ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 A tu widzę, że ogon zrobiony z czegoś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Slinky . W czarnych też slinky. W weekend chce to do wody wrzucic i sprawdzić jak pływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 I jak po testach ? )) moje dwie pociąłem, bo konstrukcyjnie coś musiałem źle zrobić ze je obracało )pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Nie było czasu ... Inne obowiązki mnie pochłonęły i nie dałem rady. Mam nadzieję, że jutro się uda sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Jaki jest powód, tak dużego odstępu główki od przedniego oczka, w tej czwartej, ostatniej muszce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Chcę tam zamontować oczy cynowe, tak żeby mucha mocniej jigowała. Tak jak tutaj: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Bardzo ciekawa koncepcja. Podoba mi się. Niech i dla innych będzie to inspiracją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Bracia, starszy i młodszy . Obaj połamani w połowie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 To jeszcze kilka fotek, póki mam czas . W warsztacie bardzo dużo się dzieje, ale dalej cierpię na brak dobrego światła i sprzętu. W końcu trzeba będzie się wyposażyć . Ostatnio farbowałem Snow Runnera w kilku kolorkach, to moje pierwsze farbowanie, ale każdy kolor mi się udał. Na zdjęciu jest ciemna zieleń i żółty, na drugim róż. Jest jeszcze jasny zielony, nie fotografowany. Teraz jeszcze muszę zrobić pomarańcz, czerwony, czarny, niebieski. A tutaj coś dużego, bardzo dużego . Tułów z Flashabou magnum (srebrny holo + czarny holo), z przodu snow runner + optic flash. 35cm czyli poważna mucha na poważne ryby, z przodu dodany talerzyk, który ma trochę zmienić pracę przynęty. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Kacper , możesz opisać jak zmienia pracę ten talerz, na you tubie nigdy nie widziałem filmu , z pracą takiej przynęty z talerzem, więc nie bardzo wiem jak to wpływa , na pracę - streamer zaiste piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Tomku, jeszcze tego nie przetestowałem . To dopiero taki próbny ezglemparz, w wolnym czasie wezmę muchę nad rzekę i nagram filmik. Natomiast nie wiem, czy wiesz ale podobnie elementy są stosowane:https://www.youtube.com/watch?v=BgK8nBHrAZ8http://www.wigglefin.com/tube_flies_rigging.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Kacper , wiem o tych elementach , ale nie stosuję ich bo nadaję pracę szczytówką , chciałem robić streamery ze sterem , ale szkoda mi do testów kupować główki soft for play a tylko one maja taki ster jak do woblerów, oczywiście chodzi mi o duże woblery , bo mam nakupione lipsy małe , ale są za małe jak do moich szczupakowych błyskotek . Ten filmik fajnie pokazuje pracę , ale wbrew pozorom , takie streamery podobne do moich to ciężko znależć dużo filmów z pokazaną pracą . Teraz kupiłem kamerę i jak już dobrze ja rozkminię , to sam zacznę umieszczać filmy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 18 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Suche muszki na Czarną Wodę dla @pickoka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 18 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Coś dla @Mottle'a na szczupaki . Miało być lekko, co by się łatwo rzucało. 12-15cm. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 6 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Kilka rybek złowionych na moje muszki . 44cm na chrusta (z wczoraj):Lipas (40+) na nimfetki:Kolejny lipas 40+ na nimfetki:Lipień na suchą: No i wisienka na torcie czyli tęczak 60cm na jętkę: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 14 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Troszkę suszu:Jętka (#12):Chrust (#12): 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Kacper, Co dałeś w chrustach na tułów? Zając czy jakiś syntetyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi