Skocz do zawartości
  • 0

Awaria - jerkbait.pl

admin

Pytanie

Niestety po raz pierwszy od 10 lat wydarzyła się bardzo poważna awaria na naszym forum. Nastąpił istny kataklizm - z 5 dysków w macierzy, uszkodziły się 3 właściwie w tym samym momencie. Praktycznie niemożliwe stało się możliwe. Odtworzyliśmy forum ale ostatni backup, który mieliśmy to z przełomu czwartku i piątku. Kolejne backupy niestety nie dały się odtworzyć.

Przepraszamy za wynikłą sytuację. Wprowadziliśmy już dodatkowe rozwiązania mające na celu poprawę jakości funkcjonowania forum - przenieśliśmy oprogramowanie na inny serwer, wprowadziliśmy inną politykę wykonywania kopii bezpieczeństwa.

Zapraszamy ponownie!

Pozdrawiam

Remek

• Like 15

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Przez chwile pomyślałem że to atak hakerów najętych przez ...PZW. ;)

Zaraz wpadnie tutaj Nad Troll Wszystkich Wątków (tfu, tfuuu, a kysz...) i oznajmi w nieskończonej mądrości swej, że to na pewno zamach samobójczy anty-rybackich najemników, atak hejterski psów wojny PZW, zemsta wszelakiej maści RedNaczy lub atak klonów członków forum...

Edytowane przez Jano
  • Like 3

• 0

Zaraz wpadnie tutaj Nad Troll Wszystkich Wątków (tfu, tfuuu, a kysz...) i oznajmi w nieskończonej mądrości swej, że to na pewno zamach samobójczy anty-rybackich najemników, atak hejterski psów wojny PZW, zemsta wszelakiej maści RedNaczy lub atak klonów członków forum...

Już jestem.. W skrócie mówiąc- coby sobie nikt nie musiał fatygować osobistych niedostatków - podnoszę wędkarski demimondzik z medialnego gnoju i światopoglądowej degrengolady, które o dziwo nawet tutaj szukają dla siebie zwyczajowej pożywki :)

• Like 6

• 0

Nie róbcie tego więcej . Albo inaczej - zróbcie wszystko , żeby taka sytuacja nie miała więcej miejsca . Atmosfera w domu była nie do zniesienia . Żona chodziła cichutko na palcach . A ja otwierałem i zamykałem lapka wyjąc - JAK ŻYĆ ???  ;)

Ale już jest dobrze  :D !

• 0

Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Nawet jakby ostatnie 5 czy 7 lat poszlo w czorty to tylko lepiej, od nowa mozna by sobie podyskutowac, ktora stelka najlepsza czy jaka okoniowka pod wzdregi czy jazgarze by tez przylow w postaci leszcza 34.67 cm ogarnela :)

jestes wredny  :D tu Ludzie prawie poumierali...... :lol:

• Like 1

• 0

Miałem dziś identyczną sytuację jak przy ostatniej awarii, inne strony w sieci hulały normalnie a jerkbait znów był niedostępny z wpisem na białym tle - nie znaleziono serwera. Remek popatrz na serwery na o12.pl. Nie mam z nimi takich problemów a kilkanaście stron i dość potężne forum o innej tematyce na tym śmiga.

• 0

Ja mam podobna. Rano nie jestem w stanie wejsc na strone jb.pl z mojego komputera, choc na kazda inna strone wchodze bez problemu. Wieczorem natomiast tego problemu juz nie mam (strefa czasowa USA).

Na dodatek nie dostaje  powiadomien o nowych postach w watkach w ktorych uczestnicze/uczestniczylem do godziny okolo 17 polskiego czasu. Pozniej sie powoli pojawiaja te, ktore po tej godzinie sa napisane.